خانجانی در گفتوگو با ایلنا:
برخی مشکلات سال ۹۷ قابل پیشبینی بود/ مهمترین چالش سال جدید، افسردگی و سرخوردگی اجتماعی است/ نمیشود به واسطه اختلافات پشت پرده با مردم صحبت نکرد
یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: اگر به نظر کارشناسان توجه میشد، برخی مشکلاتی که در سال ۹۷ حادث شد، قابل پیشبینی بود و چه بسا دچار چنین بحرانهایی نمیشدیم. خیلی از کارشناسان از جمله خود بنده در برهههای مختلف این مسائل را پیشبینی کرده بودیم و دولت و مجلس می توانستند برای این موضوعات چارهاندیشی کنند و مجال به دشمنان ایران ندهند.
جهانبخش خانجانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا در پاسخ به این سوال که با وجود مسائل اقتصادی سال ۹۷ که مشکلات معیشتی عمدهای را برای مردم به وجود آورده است و انتقال آن به سال جدید، در خصوص اقدامات لازم برای کنترل این چالش در سال جدید گفت: مساله مهم این است که اگر ما برای هر کاری برنامه داشته باشیم و مسائل و مشکلات را از قبل پیشبینی کرده باشیم طبیعتا مشکلی نخواهیم داشت.
وی ادامه داد: این در حالی است که متاسفانه در پارهای از امور به دلیل اینکه منطقی به مسائل و مشکلات توجه نکرده و فکر میکنیم این موارد توهمات فکری برخی از جریانات سیاسی است؛ با عدم برنامهریزی درست و بدون تطابق با شرایط سیاسی کشور و جهان تصمیم میگیریم.
دولت و مجلس میتوانستند برای مشکلات چارهاندیشی کنند
وی افزود: به همین دلیل است که میگوییم اگر به نظر کارشناسان توجه میشد، برخی مشکلاتی که در سال ۹۷ حادث شد، قابل پیشبینی بود و چه بسا دچار چنین بحرانهایی نمیشدیم. خیلی از کارشناسان از جمله خود بنده در برهههای مختلف این مسائل را پیشبینی کرده بودیم و دولت و مجلس میتوانستند برای این موضوعات چارهاندیشی کنند و مجال به دشمنان ایران ندهند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: با این حال واقعیتی که قابل کتمان نیست و باید به آن اهتمام داشت این است که رقبای خارجی ما به دنبال این هستند که کشورمان را دچار آسیب کرده و خواستههای قلبی خود مبنی بر فروپاشی درون حاکمیتی را محقق سازند. در این شرایط طبیعی است که معضلات اقتصادی، اجتماعی و مسائل امنیتی میتواند جامعه و مردم را دچار مشکل کرده و حاکمیت و دولت را در تصمیمگیری دچار اختلال کند.
مجموعه حاکمیت واقعیتهای ملموس جامعه را بدون ترس به مردم اطلاعرسانی کنند
وی ادامه داد: به نظر من باید دولت و مجموعه حاکمیت واقعیتهای ملموس جامعه را به مردم اطلاع داده و بدون ترس و کتمان از تبعات تصمیمات دول خارجی به مردم اطلاعرسانی کنند تا در نتیجه مردم در کنار دولت قرار بگیرند. بارها گفتهام در هر صحنهای از صحنههای سیاسی هرگاه مرم مطلع شوند دولت و حاکمیت با چه مشکلاتی روبرو هستند، درک پیدا کرده و همراهی میکنند.
وی افزود: همچنین وقتی مردم واقعیت را بدانند؛ میتوانند انطباق فشارهای داخلی و خارجی بر دولت را هم درک کنند. مطمئن هستم این فشارها در ایجاد معضلات جدید ما را دچار چالشهای جدید و بزرگتر اقتصادی خواهد کرد. اما اگر همدلانه بین مردم و حاکمیت همدلی و همزبانی به وجود بیاید میتوانیم این فشارها را پشت سر بگذاریم؛ ما دوران سختتری هم داشتهایم.
نمیشود به واسطه اختلافات پشت پرده با مردم صحبت نکرد
خانجانی در پاسخ به این سوال که آیا تلاش برای همراه کردن مردم با بیش از ۲۰۰ روز دولت بیسخنگو تحقق خواهد یافت، گفت: به نظر من این استراتژی نامناسبی است که دولت در پیش گرفته است و با وجود اینکه همه ارکان دولت در تلاش هستند اما این استراتژی رسانهای نارسا تلاشها را به جامعه منتقل نمیکند. معتقد هستم چه رییس جمهور، چه وزرا و چه ارکان دیگر باید با مردم صحبت کنند. نمیشود به واسطه اختلافات پشت پرده با مردم صحبت نکرد.
میخواهند با عاریه گرفتن از فشارهای خارجی، فشارهای داخلی را مرتفع کنند
وی ادامه داد: به همین منظور، همانطور که بخشهای مختلف فشارهایی را به دولت وارد میکنند؛ دولت هم باید آن فشارها را با مردم درمیان بگذارد. این عدم سخنگویی سبب میشود مردم فکر کنند یا دولت بی توجه است و یا از پاسخگویی فرار میکند. اعتقاد بنده این است که مسئولان مختلف یک اشتباه استراتژیک پیش گرفته تا به غلط با عاریه گرفتن از فشارهای خارجی فشارهای داخلی را مرتفع کرده و در برخی موارد فضا را امنیتی کنند. مشکلات جامعه مرتفع نمیشود مگر اینکه همه دست یکدیگر داده و برای حفظ کشور تلاش کنیم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص آغاز فعالیتهای انتخاباتی در سال آینده، در تحلیل شرایط کلی جامعه برای ورود به فضای انتخابات گفت: برای همیشه تنها راه اصلاح در در درون جمهوری اسلامی صندوقهای رای و ایجاد زمینههای مشارکت مردم خواهد بود. در همین راستا بالا بردن آستانه تحمل حاکمیت و نهادهای امنیتی می تواند این مسیر را هموار کند.
مهمترین چالش سال جدید افسردگی و سرخوردگی اجتماعی و معضلات اقتصادی است
وی ادامه داد: نمیشود گروههای ذینفوذ با رانت هر حرکتی را در جامعه انجام دهند اما احزاب و گروههای سیاسی آزادی عمل نداشته باشند و شخصیتهای محبوب اجتماعی به راحتی نتوانند اظهار نظر کنند. معتقد هستم در چهل سالگی انقلاب بایستی به این پختگی رسیده باشیم. همانطور که رهبری در بیانیه «گام دوم» فرمودند ما باید به تفکرات جدید میدان دهیم. اگر این مسیر محقق نشود مردم با صندوقهای رای قهر میکنند و اگر مردم با صندوق قهر کنند عناصر تندرو و ستیزهجو زمینه ظهور پیدا کرده و عناصر فرهیخته کمتر مجال حضور پیدا میکنند.
خانجانی در پاسخ به سوالی در خصوص چالش عمده سال جاری گفت: بنده مهمترین چالش را افسردگی و سرخوردگی اجتماعی و همچنین معضلات اقتصادی میدانم که اگر در خصوص هرکدام منطقی فکر کرده و تصمیمگیری کنیم به نظر من این چالش هم حل خواهد شد.