سرلشکر رحیمصفوی:
قرارگاه قدس در امنیت و دفاع از جنوبشرق ومحرومیتزدایی موفق بوده است
دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا یا بیان اینکه قرارگاه قدس صرفاً برای امنیت نیست یادآور شد که این قرارگاه برای کمک به دولت در جهت محرومیتزدایی کارهای بزرگی انجام میدهد.
به گزارش ایلنا، سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی، در دیداری که همزمان با طلیعه گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی با سران طوایف و بزرگان شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان برگزار شد، ضمن ابراز مسرت از این دیدار گفت: دیدار با شما بزرگان دلاور و مؤمنین، ریش سفیدان و بزرگان طوایف و قبایل برای اینجانب افتخار بزرگی است. از خداوند متعال خواسته ام که قسمتی از باقی مانده عمر، جان و مال و اعتباری که به برکت خون شهدا بدست آورده ام وقف خدمت به مردم سیستان و بلوچستان کنم.
وی در ادامه خطاب به سران طوایف گفت: از شما خواهش میکنم تا میتوانید با قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه و فرمانده این قرارگاه سردار مارانی همکاری خوبی کنید. قرارگاه قدس صرفاً برای امنیت نیست و بلکه برای کمک به دولت در جهت محرومیت زدایی کارهای بزرگی میکند ولی اساس کار خود شما مردم هستید.
صفوی با اشاره به ریشه مشکلات استان سیستان و بلوچستان گفت: مسئول آموزش و پرورش دلگان گفته است که امسال حدود هشتصد نفر از دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی که ثبت نام کرده اند سر کلاس نیامده اند، من ریشههای مشکلات استان شما را در سه چیز میدانم، مسائل فرهنگی، عدالت جغرافیایی وراه حل آن هم اول توانمندسازی فرهنگی است. جمعیتی که در این استان هستند باید کار یاد بگیرند.
وی افزود: توانمندسازی در معیشت یکی از راه حل های مشکلات مردم است و زندگی مردم باید بچرخد. مردم سیستان و بلوچستان مردم صبوری هستند، بسیار قانع اند و البته بسیار فقیر اند. استان شما ۱۸۴ هزار کیلومتر مربع است که سیزده برابر برخی از کشورهای اروپایی است. از زابل تا چابهار حدود نهصد کیلومتر است، عرض استان شما پانصد کیلومتر است. از جاسک تا چابهار سیصد کیلومتر ساحل دارید. استان شما هجده برابر کشور لبنان و ده برابر کویت است. ولی اینجا میزان بارندگی سالانه کم است که این مختص جغرافیای این منطقه است، البته بایستی معیشت مردم را باید فراهم کنیم.
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به ضرورت شکل گیری توسعه و افزایش زیر ساختهای استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: توسعه و زیرساخت راه حل دیگر مشکلات کنونی سیستان و بلوچستان است. اگر همین چابهار را با خط آهن به زاهدان تا افغانستان و آسیای مرکزی وصل کنیم میتواند نقش مهمی در تجارت و اشتغال و توسعه زیر ساختهای استان و در نتیجه حل بخشی از مشکلات اقتصادی مردم این استان ایفا کند.
وی ادامه داد: در زمان فرماندهی خودم به دو رئیس جمهور قبلی پیشنهاد دادم که این خط راه آهن احداث شود و زیر ساخت آن تا زاهدان آماده است لیکن ریل گذاری و سایر اقدامات انجام نشده است، آنچه مسلم است سیستان و بلوچستان با این بودجههای مختصر دولتی قابل پیشرفت نیست، علاوه بر طرح جامع توسعه استان یک بودجه کلان باید بیاید و آدمهای کاردان هم باید مدیریت کنند و خود مردم هم مشارکت کنند. استان شما همه چیز دارد، صدها معدن دارد که فقط از چند معدن استفاده میشود. برای همین ایام عید این ظرفیت را دارد که یک میلیون مسافر به اینجا بیاید و از جاذبههای گردشگری این استان و سواحل دریای عمان و چابهار و کنارک و شهر سوخته زابل بازدید کنند.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری با بیان عشق و ارادت مقام معظم رهبری به مردم سیستان و بلوچستان گفت: من میدانم حضرت آقا به مردم استان شما عشق میورزند. من از این روحیههای خوبی که می بی نم و چهرههای مصمم و نورانی که برای اعتلای استان خود تلاش میکنند بسیار خوشحال هستم، شما مردم بلوچ و سیستانی مؤمن و وطن دوست در طول تاریخ ایران با انگلیسیها در سال ۱۹۱۶ بسیار خوب جنگیدید. این استان یک تاریخ عجیب و یک جغرافیای پیچیدهای دارد. از کنار دریا تا کوههای سربه فلک کشیده تفتان تا دشت کویر تا زیر زمین شما شاید رودها وآب های ژرف باشد همانطور که رودخانهها هیرمند و هریررود که روی زمین از کوههای هندوکش میآید زیر زمین هم آب در جریان است از عمق بیش از هزار تا دو هزار متر، از زیر خلیج فارس میرود تا برخی از کشورهای جنوب خلیج فارس بیرون میآید و این یک نظریه علمی واقعی است.
وی افزود: من مطمئن هستم که طی سالهای آینده وضعیت شما بسیار بهتر خواهد شد منتهی خود شما هم باید همت کنید و دستتان را روی زانوی تان بگذارید، دولت پول زیادی ندارد، حالا شرایط اینطور شده است. خودتان فکر کنید چه کارهایی میتوانید برای این مردم بکنید و از سپاه پاسداران هم کمک بگیرید.
وی ادامه داد: البته اگر یک جمعی از نخبگان سیستان و بلوچستان که در تهران دارید در ارتباط با شما باشند و ظرفیتهای استان را معرفی کنند و سرمایه گذاران داخی و خارجی را دعوت کنند میتوان به وظعیت بهتری در خصوص استان یافت، البته استان سیستان و بلوچستان در بعد رسانهای بایستی مطرح شود و چقدر خوب است که سال آینده جشنواره فیلمهای مستند استان سیستان و بلوچستان را به کمک صدا و سیمای مرکز استان برگزار کنید.