رویترز گزارش داد؛
تلاش مذبوحانه آمریکا برای فشار بر ایران در کنفرانس ورشو
رویترز در گزارشی به برپایی نشست ورشو در لهستان پرداخت. در این گزارش بر تلاش آمریکا در جهت فشار بر ایران تاکید شده است.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، وزیران خارجه و مقامهای ارشد ۶۰ کشور در روز چهارشنبه در ورشو لهستان جمع شدند، این در حالی است که ایالات متحده از این طریق امیدوار است تا بتواند فشار علیه ایران را افزایش دهد.
این در حالی است که عدم حضور وزرای خارجه، قدرتهای بزرگ اروپایی مانند آلمان و فرانسه، اختلافات شدید اتحادیه اروپا و آمریکا را بر سر مسائل مختلفی مانند خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهای شدید علیه ایران نشان میدهد.
از طرفی هم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که نقش کلیدی در توافق هستهای داشت، در این کنفرانس دو روزه حضور نخواهد داشت.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و «مایک پنس»، معاون وزیر خارجه آمریکا قرار است در این نشست حضور و سخنرانی داشته باشند.
مایک پمپئو در مورد افراد شرکتکننده در این نشست گفت: «بعضی از کشورها با وزرای خارجه خود در این نشست حاضر میشوند و برخی از کشورهای دیگر بدون وزرای خود حاضر میشوند؛ این انتخاب آنهاست.»
وی در ادامه افزود: «ما فکر میکنیم پیشرفت خوبی در این نشست داشته باشیم. فکر میکنیم که دهها کشور وجود دارند که به طور جدی برای ایجاد یک خاورمیانه بهتر و پایدار کار میکنند و من امیدوارم که با همکاری آنها روز پنجشنبه وقتی ما از این نشست خارج میشویم دستاورد لازم را به دست آورده باشیم.»
این در حالی است که کشورهایی مانند فرانسه، آلمان و بریتانیا کانال جدیدی را برای تجارت غیردلار با ایران برای مقابله با تحریمهای ایالات متحده و حفظ پیمان هستهای تاسیس کردهاند.
یک مقام ارشد آمریکایی درباره این نشست مدعی شد: «بحث ما در مورد نفوذ ایران در خاورمیانه خواهد بود ما میخواهیم ایران از برخی از رفتارهای نامناسب خود دست بردارد.»
این در حالی است که تحریمهای جدید ایالات متحده عمدتا با هدف قطع درآمدهای نفتی ایران است و تا حد زیادی موفق به متقاعد کردن شرکتهای اروپایی به ترک تجارت با ایران شده است.
از سوی دیگر هم ایران تهدید کرده است که از این توافق خارج میشود، مگر اینکه قدرتهای اروپایی بتوانند به وعدههای خود عمل کرده و به ایران کمک کنند.
از دیگر اختلافات سیاسی میان اروپا و آمریکا مربوط به مساله سوریه است. متحدان اروپایی واشنگتن همچنین نگرانی خود را نسبت به تصمیم ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه ابراز کردهاند.
جرد کوشنر مشاور حقوقی و داماد ترامپ در باره این نشست گفت: «از برنامههای ایالات متحده در این نشست تلاش برای برقراری صلح بین فلسطینیها و اسراییلیها است. این مقام آمریکایی از ذکر جزییات این نشست خودداری کرد.»
این در حالی است که مقامات فلسطینی اعلام کردهاند که به دلیل تصمیم واشنگتن برای انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم در کنفرانس ورشو حاضر نخواهند شد. با این حال، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، همراه با مقامات مختلفی از کشورهای خلیج فارس در این نشست حضور خواهد داشت.
اطلاعات دقیقی در مورد اینکه وزیران کدام کشورها در این نشست حضور دارند وجود ندارد چرا که مشئولان نشست از اعلام اسامی شرکت کنندگان خودداری کرده اند.
میزبانی این رویداد فرصتی است برای دولت محافظه کار لهستان تا روابطش با واشنگتن را تقویت کند.
پیوتر بوراس عضو ارشد «شورای روابط خارجی اروپا» و مدیر دفتر این اندیشکده در ورشو گفت: «این تلاشی است تا تمایل خود نسبت به واشنگتن را ابراز کنیم. اهداف کنفرانس نیز توسط ایالات متحده تعریف شده است. لهستان فقط پیادهساز است. »
اما جاکیچ کژاپوتوویژ وزیر امور خارجه لهستان گفت: «همکاریهای آتلانتیک برای حل مشکلات در خاورمیانه ضروری است»
وی به خبرنگاران در ورشو گفت: « اتحادیه اروپا به تنهایی نمیتواند مشکلات خاورمیانه را برطرف کند.»
وی افزود: «تنها با همکاری ایالات متحده و به طور کلی جامعه کشورهای دموکراتیک میتوانیم صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه را به دست آوریم.»