جزئیات حذف صدها حساب کاربری ایرانی و اندونزیایی توسط فیسبوک
فیسبوک که در اقدامی صدها حساب کاربری ایرانی را حذف کرد و مدعی شد: این حسابها وابسته به دولت ایران بودند اما خود را مستقل اعلام کردند و توسط اپراتورهای ایرانی هدایت میشدند.
به گزارش ایلنا به نقل از یونایتد پرس اینترنشنال، فیسبوک صدها حساب کاربری و صفحات مجازی را به اتهام «رفتار ساختگی و هماهنگ» از جانب ایران و اندونزی حذف کرده است.
فیسبوک در وبسایت خود نوشت: صفحات جعلی به دلیل به اشتراکگذاری محتوایی که مردم را در خاورمیانه و جنوب آسیا هدف قرار داده است، شناسایی شدند و ما چیزی در حدود ۲۶۲ صفحه، ۳۵۶ حساب و سه گروه و همچنین ۱۶۲ حساب کاربری در فیسبوک را به دلیل اشتراکگذاری مطالب وابسته به دولت ایران حذف کردیم.
فیسبوک در بیانیهای در مورد حسابهای مرتبط با ایران نوشت: بطور مداوم برای شناسایی و توقف فعالیتهایی از این دست تلاش میکنیم، زیرا نمیخواهیم از خدمات ما برای دستکاری در فکر و ذهن مردم استفاده شود. ما این صفحات را بر اساس رفتاری که از آنها سر میزند، حذف میکنیم. این شرکت در ادامه افزود بعضی از فعالیتهای ما در این موضوع از سال ۲۰۱۰ شروع شده است.
فیسبوک در ادامه مدعی شد: تلاشهای ما در این زمینه هیچ ارتباطی با محتوا و کسی که آن را منتشر کرده است، ندارد. ما مشکلمان این است که آنها خود را افرادی مستقل معرفی کردند در حالی که اینطور نبوده است. آنها وابسته به دولت ایران بودند اما خود را مستقل اعلام کردند و توسط اپراتورهای ایرانی هدایت میشدند.
فیسبوک در ادامه مدعی شد این صفحات که خود را به عنوان خبرگزاریهای محلی معرفی کردهاند به بازنشر محتوای رسانههای دولتی ایران میپرداختند. طبق ادعای فیسبوک، این صفحات چیزی در حدود ۲ میلیون فالوور دارند و در حدود ۳۰ هزار دلار برای تبلیغات خود در فیس بوک و اینستاگرام هزینه کرده اند.
فیسبوک هم چنین اعلام کرد روند مشابهی در اندونزی وجود دارد؛ در این خصوص ۲۰۷ صفحه و ۲۰۸ حساب کاربری به دلیل پیوندهایشان با گروه خبری که اخبار جعلی منتشر میکرد، حذف شده است. افراد از این حسابهای جعلی برای ادامه رفتارهای بد و نادرست خود استفاده میکردند.
فیس بوک اعلام کرد که نهادهای فناوری باید بر این نوع فعالیتها نظارت کنند.
این در حالی است که توییتر هم در یک برنامه مشابه از ماه آگوست به حذف حسابهای کاربری که ادعا میشد متعلق به ایران است، پرداخت.