«اوراسیا ریویو» بررسی کرد؛
سیاستخارجی جدید ترامپ؛ «بگذارید ایران هر کاری میخواهد، بکند»
در این گزارش سیاست خارجی جدید ترامپ و اختلافنظر وی با اعضای کابینهاش بررسی شده است.
به گزارش ایلنا، اوراسیا ریویو با اشاره به سیاست ترامپ درباره ایران نوشت: شاید اگر چکیدهای از اظهارنظرهای اخیر ترامپ در مورد سوریه که بیانگر سیاست جدید او در منطقه و در مورد ایران است، را نگاه کنیم بتوانیم به جمله «هر کاری که میخواهید در سوریه انجام دهید» و یا جمله خطاب به رییسجمهور ترکیه که گفت «سوریه برای خودتان» اشاره کنیم.
در ادامه این گزارش آمده است: این اظهارات بسیار عجیب و متفاوت با رویه و اظهارات جان بولتون، مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو وزیر امور خارجه بود. پمپئو در سفر به عراق خاورمیانه تلاش کرد بار دیگر سیاستهای آمریکا را برای متحدان ناامیدشان بیان کند. حضور پمپئو در عراق و دیدگاههای او نشاندهنده اختلافهای جناحی در آمریکاست. چیزی که بعد از این سفر مشخص شد این است که آنها در کاخ سفید در مورد هیچ چیز به نتیجه نرسیدهاند.
اوراسیا ریویو تاکید کرد: پومپئو شدیدا خواستار قطع روابط اقتصادی بین بغداد و تهران بود، این در حالی است که روابط عمیق و گستردهای بین ایران و عراق وجود دارد و دولت بغداد هم متمایل به حفظ رابطه با ایران است. پومپئو به صراحت به عادل عبدالمهدی، نخست وزیرعراق، گفت که اگر اسرائیل به عناصر طرفدار ایران و اهداف آن در عراق حمله کند، ایالات متحده دخالت نخواهد کرد.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در واکنش به این اظهارات با تاکید بر اینکه ایالات متحده حق دخالت در روابط بین ایران و عراق را ندارد، اعلام کرد که ایران اقداماتی را برای حذف تعرفهها، هزینههای مرزی و مالیات بر تجارت دو جانبه انجام داده است. با توجه به اینکه عراق دومین بازار صادراتی تهران است و با توجه به سهولت ایران که با استفاده از کانالهای خود میتواند صادرات نفت به عراق را ادامه دهد.
در ادامه این مقاله آمده است: نیروهای تحت حمایت ایران در سوریه و عراق از خروج آمریکا از سوریه استقبال میکنند، اما باید بدانیم ترامپ در مورد ایران چه میکند. با این حال خطر رها کردن سوریه برای ایران بسیار واضح است.
نویسنده این مقاله اوراسیا ریویو نوشت: هرگونه فرقهگرایی در عراق باعث میشود که عراقیهای بیگناه به گرایشات جداییطلبی و ضددولتی برسند. این موضوع شامل دهها هزار مسلمان شیعه در جنوب عراق میشود که با وجود ثروت نفتی فراوان این کشور، از نظر مالی فقیر محسوب میشوند. هژمونی ایران در سوریه، همراه با تلاشهای ترکیه، اسرائیل، روسیه و دیگران به ناچار شرایط را بدتر خواهد کرد.
در ادامه این مقاله آمده است: با این حال حتی انزواگرایان باید بدانند که بیثباتی ناشی از ایجاد بحرانهای جدید تروریسم جهانی، نتیجه بحرانهای گسترده پناهندگان و تهدیدهای امنیتی انرژی است، باید بدانیم که ترامپ یک سیاستمدار غریزی است که تنها به دنبال ترس و تنش از طریق تهدیدهای جهانی است. اما برای آمریکاییها خطرات تسلیم سوریه و عراق به ایران کاملا مشخص است. استفاده ایران از نیروهای محلی یک مسیر ارزان برای تسلط بر منطقه است، با این حال قدرتهای جهانی و منطقهای هنوز واکنش موثری ندارند. راهحلهای نظامی باعث ایجاد فاجعه در منطقه میشود.
نویسنده در پایان تاکید است: اگر ما نمیخواهیم با منطقهای مواجه شویم که در آن نظم مدنی به دلیل فرماندهی پارلمانهای تحت حمایت تهران متلاشی شده است، جهان متمدن باید ایران را متوقف کرده و کاری کند که تهران در چهارچوب قوانین بینالمللی فعالیت کند. اگر نه باید بپذیریم ایران بر اساس گفتههای ترامپ هر کاری میخواهد انجام دهد که در این صورت با تسلط چند دههای ایران در منطقه مواجه خواهیم شد.