توضیحات صالحی درباره خودکفایی در تامین نیازهای حوزه انرژی هستهای
رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: اگر مرحله هیدرولیز به پایان برسد میتوانیم بگوییم در این زمینه خودکفا شدهایم و دیگر نیازی به واردات اکسیژن ۱۸ به نرخ هر کیلو ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار نیستیم.
به گزارش ایلنا، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه دانش هستهای را مهار کردهایم، گفت: در دانش و صنعت هستهای آن قدر پیشرفت کردهایم که به جای مهندسی معکوس و استفاده از طراحی دیگران، خودمان میتوانیم سوخت جدید طراحی کنیم که این دستاوردی بزرگ برای کشور است. راکتور هسته ای تهران تاکنون با سوخت قدیم کار می کرد اما سوخت مدرن، بهرهوری راکتور را افزایش میدهد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اعلام اینکه اقدامات اولیه برای طراحی سوخت مدرن ۲۰ درصد آغاز شده است و در آستانه آن قرار داریم، اظهار داشت: محصولی که با سوخت ۲۰ درصد قبلی متفاوت است و در هر راکتوری مانند راکتور تهران ساخته شود، میتوانیم سوختش را تأمین کنیم.
صالحی، تامین سوخت و ساخت اتاق کنترل را از گلوگاههای اصلی راکتور برشمرد و گفت: اکنون طراحی راکتور برای متخصصان کشورمان، کاری بسیار ممکن شده است. از دیگر دستاوردهای بزرگ هسته ای ما این است که علاوه بر تجهیزاتی که میسازیم، دانش صنعت هستهای را مهار کردیم و توانستیم مستندسازی کنیم به نحوی که فرمولهای علمی را به صورت نرم افزاری درآوردهایم و پس از راستی آزمایی، از آن برای طراحی استفاده میکنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی از توانمندی دانشمندان هستهای کشورمان در تولید ماده اولیه FDG یعنی داروی مورد استفاده در تجهیزات «پت» خبر داد و افزود: ماده اولیه FDG، اکسیژن ۱۸ است که توانستهایم این اکسیژن را با خلوص ۹۵ درصد در اراک تولید کنیم. اگر مرحله هیدرولیز به پایان برسد میتوانیم بگوییم در این زمینه خودکفا شدهایم و دیگر نیازی به واردات اکسیژن ۱۸ به نرخ هر کیلو ۲۵ تا ۳۰ هزار دلار نیستیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: توان تولید ما در این زمینه آن قدر افزایش یافته است که میتوانیم بخشی از تولیداتمان را صادر کنیم که ارز آوری نسبتاً خوبی برای کشور دارد.