رئیس مجلس:
جنگهراسی تئوری مرد دیوانه در منطقه است/ وزارت راه در تصمیمگیری برای صنعت حمل و نقل از نمایندگان تشکلها نظرخواهی کند
رئیس مجلس گفت: انتظار را داریم وزارت راه و شهرسازی در تصمیماتی که درباره رانندگان و صنعت حمل و نقل میگیرد از نمایندگان تشکلها نظرخواهی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی لاریجانی در مراسم گرامیداشت هفته حمل ونقل، رانندگان و راهداری با بیان اینکه بنده بسیار تمایل داشتم تا شما رانندگان عزیز را از نزدیک ببینم اظهار داشت: از طریق تشکلهایی که در حوزه شما وجود دارد، مطالبات شما شنیده شده است.
وی افزود: مطالبات این قشر به حق است و در این مدت هم نمایندگان تشکلها در نهادهای مختلف دولت و مجلس مشکلات خود را پیگیری کرده بودند و دولت و مجلس هم به دنبال حل مشکلات رانندگان هستند.
لاریجانی با بیان اینکه مشکلات رانندگان متعدد است و باید راهکارهای رفع آن به اجرا برسد، اظهار داشت: بخشی از توسعه کشور برعهده سیستم حمل ونقل است و در تمام کشورهای توسعه یافته هم بخشی از رشد اقتصادی از طریق صنعت حمل و نقل انجام شده و در کشور ما هم همینطور است .
وی با بیان اینکه بخشی از توسعه بر روی دوش شما است، گفت: کمتر بنگاه اقتصادی در کشور وجود دارد که نیازی به حمل ونقل نداشته باشد و اگر در صنعت حمل ونقل مشکلی ایجاد شود، مردم بسیار آسیب میبینند بنابراین جایگاه حمل ونقل و رانندگان در کشور بسیار کلیدی است.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: تعداد رانندگان و تعداد ناوگانها نشان میدهد که این صنعت و فعالان آن چه جایگاه مهمی دارند و البته قبول داریم اشکالاتی هم وجود دارد و از وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای هم میخواهیم در تمام تصمیمگیریها از تشکلهای مرتبط با این حوزه مشورت بخواهند.
وی تاکید کرد: کمتر در ایران این عادت وجود داشته که وقتی نهادی میخواهد تصمیم بگیرد از تشکلهای صنفی مرتبط نظرخواهی کند که البته رفته رفته نقش تشکلهای صنفی در تصمیمسازیها پررنگتر میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجلس این رویه را تغییر دادهایم، گفت: وقتی از نماینده دولت دعوت میکنیم تا نکته نظرات خود را در مورد مسائل ابراز کنند از نمایندگان آن صنف و تشکل هم میخواهیم در این جلسات حضور داشته باشند هرچند که ممکن است تفاوت رای وجود داشته باشد اما قطعا این تفاوت آراء به اخذ تصمیم درست کمک میکند.
وی تاکید کرد: ما این انتظار را داریم وزارت راه و شهرسازی در تصمیماتی که درباره رانندگان و صنعت حمل و نقل میگیرد از نمایندگان تشکلها نظرخواهی کند.
لاریجانی تاکید کرد: همه در یک کشور بزرگ شدهایم و شرایط را درک میکنیم و البته مطالبات شما هم توقعات درستی است و قطعا دولت به دنبال رفع مشکلات این بخش از حمل ونقل است .
وی با اشاره به عدم تعادل بین تعداد ناوگان و میزان حجم بار در کشور که باعث عدم تعادل بین عرضه و تقاضا میشود، گفت: در حال حاضر ۶۰۰ هزار نفر راننده حرفهای در کشور وجود دارد و ۴۰۰ هزار ناوگان کامیونی فعال است که برای این عدم تعادل هم راهکارهایی وجود دارد.
لاریجانی ادامه داد: در بخش حمل ونقل جادهای ۲۵۰ میلیون نفر جابجا میشوند که هیچ یک از شقوق حمل و نقل این میزان جابجایی را انجام نمیدهند این یک ظرفیت در حمل ونقل جادهای است .
وی با بیان اینکه چالشهای موقتی وجود دارد که باید به سرعت به آن رسیدگی شود، اظهار داشت: یکی از چالشها عدم تعادل بین عرضه و تقاضا در حمل و نقل جادهای است که این باعث نگرانی رانندگان شده است عدهای میگویند در شرایط تحریم ورود کالا به بنادر کاهش پیدا میکند و در این صورت حجم کار برای کامیونداران کم میشود. این تصمیم درستی نیست و رانندگان نباید نگران شوند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایط تحریم رویکردها به سمت تولید داخل است و چارهای جز افزایش تولید داخل نداریم، گفت: این همان اقتصاد مقاومتی است که رهبری بارها درباره آن صحبت کردهاند و سیاستهای آن هم ابلاغ شده است بنابراین در این شرایط تولید داخل گسترش پیدا میکند و قطعا کار برای کامیونداران و صنعت حمل ونقل افزایش پیدا میکند. بنابراین نگران کاهش بار در شرایط تحریم نباشید.
لاریجانی با اشاره به افزایش مبادلات با کشورهای همسایه در شرایط تحریم گفت: در شرایط تحریم مبادلات با کشورهای همسایه افزایش پیدا میکند که البته وزارت راه و شهرسازی باید نسبت به ایجاد راههای مواصلاتی توجه جدی داشته باشد و قطعا در این شرایط فرصت های شغلی بیشتر می شود و رانندگان نباید نگران کمبود بار باشند.
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه در برخی از رسانهها این موضوعات عنوان میشود اما این ادعاها با محاسبات جور در نمیآید و رانندگان نگران موضوعاتی که در برخی از رسانهها مطرح میشود، نباشند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه اگر شرایط به حالت عادی برگردد که حتما بر میگردد نگرانیها هم در این حوزه کاهش پیدا میکند، گفت: امروز بحث حرکت جهشی در ساختمانسازی مطرح است و به طور قطع بازآفرینی شهری باعث رشد سرمایهگذاری در بخش ساختمانی میشود که این موضوع مهمی در صنعت حمل ونقل است.
وی با اشاره به توسعه سواحل مکران اظهار داشت: کشور ما با معضل اساسی تامین آب مواجه است این در حالی است که سواحل بسیار وسیعی داریم و در کنار این سواحل ما دسترسی به گاز داریم و امکانات زیر بنایی در این مناطق وجود دارد، بنابراین چاره ای نداریم که سکونت را به این مناطق هدایت کنیم.
رئیس مجلس افزود: در افق ۵۰ ساله آینده جابجایی جمعیت به دلیل مساله آب دیده میشود و این نیاز به سرمایهگذاری داخلی و خارجی دارد و قطعا به ایجاد شغل برای صنعت حمل و نقل منجر میشود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه در شرایط بن بست قرار نداریم، گفت: هرچند که دشمنان سعی میکنند نشان دهند ایران در شرایط تحریم در بن بست قرار دارد اما اینگونه نیست ایران کشور بزرگی است و نیروهای جان برکف زیادی دارد که اگر تمام این عوامل دست به دست هم شوند توانمندیهای زیادی را میتوانیم ایجاد کنیم .
وی افزود: دشمن میخواهد روحیه مردم را تضعیف کند اما نمیتوان در این موضوع موفق شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه وزیر امور خارجه آمریکا به درشتگویی شناخته شده است، اظهار داشت: گفته میشد که آمریکا درباره کره شمالی هم هرچند بنایی برای جنگ نداشت اما به گونهای رفتار کرد که هراس جنگ را ایجاد کند و این تئوری مرد دیوانه در منطقه است تا کشورها در برابر آن کوتاه بیایند اما در مورد ایران نمیتواند در این بخش موفق شود.
وی با تاکید بر اینکه دشمن از این رفتارش پشیمان خواهد شد، گفت: ایران ظرفیتهای زیادی دارد که با افزایش تولید در داخل جای هیچ نگرانی نیست و یکی از موضوعات اخیری که رهبری درباره آن صحبت کردند در مورد توجه به اشتغال و سرمایهگذاری در حوزه تولید بوده است و برای ایجاد رونق اقتصادی باید این اهداف عملیاتی شوند.
لاریجانی ادامه داد: گاها گفته میشود که توسعه ایران به سمت توسعه ریلی است اما رانندگان نگران نباشند چراکه ریل و جاده مکمل هم هستند و اگر توسعه در حوزه ریل افزایش یابد کار برای رانندگان کاهش پیدا نخواهد کرد.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این مسائل خامی است که مطرح میشود، گفت: باید تجزیه و تحلیل این موضوعات مورد توجه قرار بگیرد و تمام شقوق حمل ونقل باید دست به دست هم بدهند تا توسعه در کشور محقق شود.
لاریجانی با تاکید بر شفافسازی در فعالیتهای حمل و نقل اظهار داشت: ادعا شده که برخی از کامیونداران که به بنادر میروند ۷ الی ۸ روز معطل بارگیری میشوند اما برخی دیگر هم همان روز بارگیری میکنند که این دغلکاری است و موجب دلسردی میشود .
وی ادامه داد: این موضوعات باعث میشود رانندگان تحت فشار قرار بگیرند و روحیه آنها تضعیف شود.
لاریجانی گفت: آقای حسننیا باید بازرسی سیار در بنادر و پایانهها دایر کند و نگذارد که این مشکلات رانندگان را دلسرد کند.
وی با تاکید بر اینکه باید با خاطی برخورد جدی شود و این یک نوع خیانت است، اظهار داشت: استفاده از تکنولوژی و خدمات اینترنتی میتواند این مشکلات را برطرف کند و وزارت راه و شهرسازی این موضوع را باید در اولویت قرار بدهد.
رئیس مجلس با تاکید بر اینکه از وزیر راه و شهرسازی می خواهیم با اولویت این مشکلات را برطرف کند، گفت: این موضوعات چیزی نیست که بخواهد مخفی بماند و این رانندگان بودند که در زمان جنگ به داد کشورمان رسیدند و در ارائه خدمات لجستیکی به لشکرها بیشترین زحمت ترابری مردمی کشیدند و نه ترابری دولتی.
لاریجانی با اشاره به فرسودگی ناوگان حمل و نقل جادهای گفت: وزارت راه و شهرسازی باید راهکارهای موضوع فرسودگی ناوگان را به مجلس ارائه دهد و حتی میتواند آن را در بودجه ببنید و معتقدم میتوان در مورد تامین قطعات هم در بودجه راهکار ارائه داد.
وی با تاکید بر اینکه در عالم اقتصاد راهکارهای بسیار زیادی برای رفع این مشکلات وجود دارد، ادامه داد: میتوان مشکلات در حوزه لاستیک و قطعات را از طرق مختلف حل کرد و معتقدم برای رفع مشکلات باید از نظرات تشکلات استفاده کرد و حتی وزارت راه و شهرسازی میتواند این راهکارها را در شورای هماهنگی سران قوا مطرح کند تا سرعت پیگیریها افزایش پیدا کند.
رئیس مجلس گفت: بحث تامین اجتماعی رانندگان را وزارت راه و شهرسازی میتواند روز چهارشنبه یعنی فردا در هیات وزیران مطرح کند تا هفته آینده این موضوع در بودجه دیده شود و مجلس هم قطعا حمایت خواهد کرد.
وی ادامه داد: قرار گرفتن شغل رانندگان را در ردیف اشتغال سخت و زیانآور در قانون برنامه آورده بودیم اما مجمع تشخیص مصلحت بر آن ایراد گرفت البته میتوان آن را تمدید کرد و بررسیها را ادامه داد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه همه در یک کشتی نشستهایم و نباید روحیه رانندگان و این قشر عزیز خراب باشد، گفت: تیم جدید وزارت راه و شهرسازی به دنبال حل مشکلات است و مشکلات رانندگان در دولت و مجلس پیگیری میشود.
رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به رانندگان کامیون گفت: معتقدم از روشهای دیگر برای بیان مشکلات خود استفاده نکنید چرا که عدهای از آن سوءاستفاده میکنند و به ضرر کشور است.
وی با بیان اینکه مساله قاچاق زخم مزمن در کشور است و خسارتهایی بسیار زیادی وارد کرده است، اظهار داشت: قاچاق بنزین و گازوییل نباید وجهه شما را خراب کند و اگر تشکلهای شما در این حوزه فعال شوند و نگذارند به حیثیت شما لطمه بخورد، ما هم حمایت خود را خواهیم داشت.
رئیس مجلس افزود: ما به تشکلات اعتماد داریم و باید خودشان بر عملکردها نظارت داشته باشند برای ما هم سخت است که خودرویی مصادره شود و خانوادهای در شرایط سخت اقتصادی قرار بگیرد اما وقتی نیروی انتظامی محموله قاچاقی را از خودرویی کشف میکند نمیتوان با آن برخورد کرد.
لاریجانی تاکید کرد: اگر تشکل های صنفی بخواهند روی این موضوع تمرکز و نظارت داشته باشند ما هم ضوابط را تغییر میدهیم.