پژمانفر مطرح کرد؛
واکنش به سکوت اصولگرایان در برابر اظهارات کریمیقدوسی/ نباید روی ابرها راه برویم/ در حمایت از پیامرسانهای داخلی بانک مرکزی پای کار نیامد
نماینده اصولگرای مجلس گفت: صندوق حمایتی برای پیام رسانهای داخلی در نظر گرفتیم. پیام رسانهای ما به کپی پیست محدود شده است چون خیلی از دستگاهها پای کار نیامدهاند. از جمله بانک مرکزی پای کار نیامده است.اد شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، نصرالله پژمانفر پیش از ظهر امروز در نشست خبری ضمن اشاره به لزوم شفافیت در جامعه گفت: یکی از موصوعاتی که مهم است فضای مجازی است که بخشی از زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده و امورات خانوادگی و کاری هم در آن انجام میشود و مثل فضای فیزیکی است که اگر چارچوبی نداشته باشد، ممکن است آسیبرسان باشد.
وی تاکید کرد: امروزه با توجه به پیگیریهایی که کردیم متوجه شدیم مشکلاتی را این فضای مجازی ایجاد کرده اما با این طرح تلاش کردیم برخی مشکلات این حوزه را حل کنیم که یکی از آنها صیانت از حقوق کاربران است که سعی کردهایم حقوق اینها حفظ شود.
با اشاره به پیامرسانهای بومی گفت: ما تلاش کردیم حمایتهایی هم از پیامرسانهای بومی انجام دهیم. ما از برخی دستگاهها خواستیم نقطه نظرات خود را ارائه دهند که در ادامه با مرکز پژوهشها و دیگر دستگاهها مشورت شد و طرح اولیه با سی و چند ماده ایجاد شد.
وی با اشاره به وظایف وزارت ارشاد و وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی اظهار کرد: اصلاحاتی در این مواد انجام شد که نسخه ای با ۲۸ ماده تهیه شد. طرحها در مجلس باید مراحل قانونی خود را در اداره قوانین طی کند تا مشخص شود کمیسیونهای اصلی و فرعی کدامها هستند که سپس بعد از بررسی کمیسیونها در نوبت رسیدگی صحن قرار میگیرد.
پژمان فر تاکید کرد: اجزای پیام رسان های بومی مه می خواستند در کشور خدماتی داشته، باشند نقطه نظرات آنان را هم شنیدیم چرا که حوزه گیام رسان ها با اشتغال در ارتباط است و تولید محتوا را در خود دارد و موجب اشتغال می شود و ما باید این را به عنوان فرصت اشتغال استفاده کنیم. حجم گردش مالی هم باید از این طریق به جیب جوانان خودمان برگردد. کیفیت ارائه خدمات هم به مردم بسیار مهم است.
این نماینده اصولگرای مجلس دهم افزود: برخی از خدمات مثل کیف پول مجازی در کشورهای دیگر ارائه شده که در کشور ما انجام نمیشود. این کار را ما در کمیسیون متوقف نکردیم. در حوزه فضای مجازی به دلیل، نو بودن نقطه نظرات متعدد و متضادی وجود دارد. ما همه حرفها را شنیدیم و در مرکز پژوهشها بررسیها انجام شد و همزمان با آن کمیسیون هم در کمیتههای مربوطه جلساتی را برای بررسی این موضوع تشکیل دادیم.
وی ادامه داد: این بررسیها چندین بار پوستاندازی کرد و اصلاح شد. از جمله ماده ۲۴ آن هم که وزارت فرهنگ پیشنهاد داده بود ما به این نتیجه رسیدیم که توان اجرای آن وجود ندارد که به این شکل در قانون وجود داشته، باشد اما این را به عنوان یک نقطه ضعف عنوان کردند اما ما با، شنیدن بحثها همه را جمع بندی کردیم.
پژمانفر با بیان اینکه بررسی در کمیته ها به اتمام رساندیم گفت: امروز این طرح به ۲۱ ماده رسیده است.
وی ادامه داد: در این طرح ۲۱ ماده وجود دارد. ماده یک اصطلاحاتی است که وجود دارد. من نشستی با فیروزآبادی رییس ملی فصای مجازی داشتم که این طرح را جامع و حلال مسائل دانستند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه طرحهای اینچنینیباید شناسنامهدار شوند گفت: ما شورایی برای این امر تشکیل دادیم که رییس آن را همان رییس مرکز ملی فضای مجازی انتخاب کردیم و افراد دیگر از دستگاههای دیگر هم در این شورا حضور دارند. ما مسائل را شفاف دیدیم، ما انشاله افق روشنی در این طرح خواهیم داشت. امروز مردم ابهاماتی در زمینه پیامرسانها دارند که کسی باید جواب بدهد.
وی با، اشاره به پیامرسانهای خارجی گفت: ما گفتیم اشکالی ندارد اما یک شرکت ایرانی به عنوان نماینده قانونی آنها باشد که ما تعهداتی از آنها بگیریم. در صورت ارائه خدمات به مردم اولویت ما ارائه پیامرسانهای داخلی است.
پژمانفر تصریح مرد: ما در تبصرهای گفتیم ممکن است، یکی مجموعه برای خود پیامرسان داخلی داشته، باشد و مخاطب خودش را هم دارد و ما این را مستثنی کردیم که دست و پای آنان در چارچوبها بسته نشود.
وی ادامه داد: ما گفتیم نسبت به این شورای عالی نطارت که تشکیل دادیم باید نظارت شود، در دستگاههای مختلف که میروم اشکالات را میگویند اما قانونی برای بازدارندگی ندارند. ما گفتهایم اگر کسی در انجام وظایف خود کوتاهی کرد او مجرم است که ضمانت اجرایی را پیشبینی کردیم که با آنها برخورد قضایی خواهد شد.
پژمانفر با اشاره به بخش دیگری از این طرح گفت: سعی کردیم در قانون چند دستگی ایجاد نشود. گفتیم این مجموعه باید در مرکز عالی فصای مجازی قانونگذاری کند که دیگر نیازی به مجلس هم نباشد.برخی گفتند دولت پیامرسانی را ایجاد کند و همه را خدمات بدهد ما با آن مخالفیم چون وقتی برای ایجاد آن دستش در جیب بودجههای کشور باشد در انجام وظایف خود چابک نخواهد بود. امروز پیام رسانهایی که مثل تلگرام داریم که در چارچوب نیستند و مشکلاتی را ایجاد کردهاند.
وی افزود: فصل دوم آن درباره صیانت از دادهها است. فضای مجازی امروز مثل تصورات خواب و خیال نیست بلکه بخشی از زندگی مردم است. در این فضا ما اگر قانون نداشته، باشیم حملات دشمن چه داخلی و چه خارجی ممکن است پیش بیاید. در نطنز یک سری حملات به مراکز ما اشکالاتی وارد کرد که باید به این موضوع صیانت از حریم دادهها توجه کنیم. حضرت آقا هم بر صیانت از اطلاعات حریم خصوصی تاکید داشتند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: مجلس ما مورد تعرض واقع شد در اهواز و چابهار خون مردم ما ریخته شد به نطر شما این اتفاقات چقدر از اینها از فضای مجازی انجام شد من میگویم صد درصد هماهنگیها از بیرون مرز با اینها از طریق فضای مجازی انجام شد. بنده به عنوان طراح صراحتا میگویم گیت وی مسئول مستقیمش وزارت ارتباطات است اما در کنار همان مسئولیت، بخش امنیتش را، باید، دستگاههای امنیتی انجام دهند. ما در این طرح یک خلا را جبران کردیم و آن این، است که در حوزه گیت وی تا بحال در بحث امنیتی مسئولی نداشت که از او پاسخ بخواهیم. به همین دلیل، در مجلس از وزیر اطلاعات سوال کردند.
وی افزود: گفتهایم مسائلی که در این حوزه وجود دارد باید، ستاد مشترک داشته باشند و تکالیف آن را به مجلس ببریم. یکی از کارهایی که امروز وجود دارد این است که محتوای بعضیها را پاک میکنند. چرا مثلا پیام رسانهای خارجی محتوای اطلاعات سردار سلیمانی را پاک میکنند که حل این موضوع را هم در نظر گرفتیم. استفاده کاربران را از اینترنت در نظر گرفتهایم و گفتهایم سن قانونی هجده سال است، حال وقتی بچه ده ساله فعالیت در فضای مجازی دارند ما گفتیم والدین در این موضوع مسئولیت دارند.
وی با اشاره به لزوم احراز هویت کاربران توسط وزارت ارتباطات گفت: یک فرد با یک سیم کارت میتواند ورود کند که ما سه، ماه فرصت دادهایم و اگر کسی این کار را نکرد گفتهایم که جرم است. درآمد و پرداخت هزینه ارائه خدمات و دریافت خدمات در کشور ما دیده شده است. صندوق حمایت، برای پیام رسانها در نظر گرفتیم. پیام رسانهای ما به کپی پیست محدود شده است چون خیلی از دستگاهها پای کار نیامدهاند. از جمله بانک مرکزی پای کار نیامده است.
پژمانفر تاکید کرد: صدا و سیما را هم پیش بینی کردیم که تکالیفی دارد و مشخص کردیم که همه دستگاه ها حمایت خودشان، را از پیام رسان های داخلی انجام دهند.
نصراله پژمان فر در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه احمدی نژاد پیشنهاد افزایش یارانه ها تا نهصد هزار تومان را داده است حال چرا در زمان خودش که تورم افزایش پیدا کرد این پیشنهاد را نداشت، گفت: من آقای احمدی نژاد نیستم که بخواهم جواب بدهم، آقای احمدی نژاد هم بالاخره مثل هر آدم دیگری در این کشور دارد صحبت و اظهارنظرهایی می کند. به نظر من هرکسی هر حرفی را که می زند باید در قبال نقطه نظراتی که دارد خودش پاسخگو باشد.
این نماینده اصولگرای مجلس دهم ادامه داد: آقای احمدی نژاد هم صحبتی دارند که باید به این منابع مالی که ما داریم هم توجه کنندT چون بالاخره نباید روی ابرها راه برویم بلکه باید واقعیت ها را در نظر بگیریم. واقعیت این است که درآمدها و هزینه های کشور ما مشخص است.
این عضو جبهه پایداری با اشاره به معنای لایحه بودجه، اظهار کرد: لایحه بودجه یعنی دوتا جدول، یکی جدول درآمدها است که می گویند ما پیش بینی می کنیم فروش نفت ما این مقدار باشد، یا اینکه اینقدر میزان فروش میعانات گازی داریم، این میزان مالیات است و سایر درآمدها هم مشخص است و همه اینها در خزانه گردش دارد و درنهایت کل درآمدهای کشور مشخص میشود، حال بر این اساس باید میزان حقوق، هزینههای اجتنابناپذیر، بودجه عمرانی، بهداشت و درمان، نظامی و امنیتی، آموزش و پرورش و... .
نماینده مردم مشهد خاطرنشان کرد: جداول درآمد و هزینه روشن است، کسی نمیتواند چیزی را ادعا کند که واقعیت نداشته باشد. ایشان اگر ادعایی میکند ما هم با آن نوع پرداخت مخالف بودیم که به همه ایرانیها این یارانه پرداخت شود. ما گفتیم یارانه باید کمکی برای اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر اجتماع باشد نه اینکه این کار انجام شود چون ماموری های دیگری در این موضوع وجود داشت که بخشی از آن این بود که ما به اقشار آسیبپذیر بپردازیم بخشی از آن مربوط به صنعت و کشاورزی ما بود تا بتواند رونق پیدا کند و بخش دیگر این بود که حوزه بهداشت و درمان بتواند ارتقاء سطح کیفیت داشته باشد.
پژمانفر گفت: امروزه قطعا با این عدد و رقمها معلوم است که این موضوع شدنی نیست اما توضیحات آن را باید از خودشان پرسید.
این عضو فراکسیون ولایی مجلس در پاسخ به سوال دیگر ایلنا مبنی بر اینکه چرا شما و نمایندگان اصولگرای مجلس در مقابل اظهارات کریمی قدوسی واکنشی نداشتید؟ تصریح کرد: من آقای کریمی قدوسی نیستم که پاسخ بدهم اما اینطور نیست که نسبت به ایشان مخالفتی نشده است. مخالفت شده و بنده شنیدم ظاهرا بعضیها هم نسبت به ایشان اعتراضاتی را از مسیرهای مختلف دارند پیگیری میکنند.
وی با بیان اینکه نماینده در اظهارنظر آزاد است، گفت: اما در اظهارنظرها قطعا باید نسبت به مسائلی که دارد مطرح میکند خودش پاسخگو باشد. من پیشنهاد میکنم خود آقای کریمی قدوسی را دعوت کنید و در آن جلسه از ایشان بپرسید که شما این بحثی را که مطرح کردید مستنداتتان چیست.