خبرگزاری کار ایران

خرازی؛

ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها در دوره اصلاحات برای همه طرف‌ها جذابیت داشت/ نتوانستیم از ابزارهای رسانه‌ای دقیق و صحیح استفاده کنیم

ایده گفت‌وگوی تمدن‌ها در دوره اصلاحات برای همه طرف‌ها جذابیت داشت/ نتوانستیم از ابزارهای رسانه‌ای دقیق و صحیح استفاده کنیم
کد خبر : ۷۰۴۲۰۹

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:ایران نمی‌پذیرد که قدرت‌ها بخواهند بر منطقه کنترل داشته باشند و نیازی به هژمونی بودن ندارد

سید کمال خرازی در همایش «صلح و ثبات در غرب آسیا، یک منطقه یک سرنوشت» که در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه برگزار شد، اظهار داشت: ما اگر بخواهیم در منطقه تاثیرگذار باشیم باید فعالیت بیشتری داشته باشیم. بعد از جنگ‌ها و درگیری‌های منطقه همه به این نتیجه رسیدند که جنگ راه حل نیست و نباید از طریق نظامی به دنبال راه حل بود بلکه راهکار سیاسی بهترین گزینه است.

وی گفت: همه اذعان دارند که ایران با ثبات‌ترین کشور منطقه است و این به برکت نیروهای امنیتی مقتدر ما است و هر کس وارد ایران می‌شود این مساله را تایید می‌کند که امنیت ایران را هر کشوری ندارد.

خرازی افزود: مردم ما هر سال تقریبا یک انتخابات را تجربه می‌کنند و همه می‌دانند که حکومت ایران برخاسته از اراده مردمی است‌.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: ایران نمی‌پذیرد که قدرت‌ها بخواهند بر منطقه کنترل داشته باشند، ایران نیازی به هژمونی بودن ندارد چرا که در میان کشورها نفوذ معنوی دارد و این به معنای هژمونی نیست.

وی بیان کرد: نمونه این موضوع را در رابطه میان ایران و عراق می‌بینیم که مردم دو کشور در زمان اربعین چه روابط خوبی باهم دارند و همدیگر را برادر می‌دانند و از یکدیگر پذیرایی می‌کنند، بنابراین ایران دارای نفوذ تاریخی و معنوی است.

خرازی بیان کرد: مگر غرب در کشورهای دیگر نفوذ فرهنگی ندارد؟ بنابراین برتری اعتقادات ایران هم در کشورهای دیگر به طور طبیعی نفوذ فرهنگی ایجاد می‌کند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: شما ببینید در سوریه خیلی‌ها هزینه‌های سنگینی انجام دادند که با زور دولت آن کشور را سرنگون کنند و ایران از دولت قانونی آن کشور حمایت کرد ولی این به معنای قبول داشتن کامل دولت آن کشور نیست.

خرازی افزود: ایران به دنبال صلح و ثبات در کشورهای منطقه بوده و هست و این واقعیتی است که قابل انکار نیست.

وی با بیان اینکه جنگ‌های مختلفی در این منطقه وجود داشته و دارد و جبهه مقاومت هم در این جریانات توفیقات خوبی را بدست آورده است، افزود: این موضوع را همه می‌دانیم که ثبات منطقه از طریق نظامی امکان پذیر نیست.

وی گفت: ما باید ببینم در این شرایط چه اقدامی باید انجام داد که موجب ثبات و امنیت در منطقه شود؟ ما متاسفانه نتوانستیم از ابزارهای رسانه‌ای به معنای دقیق و صحیح آن استفاده کنیم تا راهبردها و مواضع خود را به خوبی در جهان منتشر کنیم و این نشان از لزوم برنامه منسجمی برای برخورداری از رسانه‌های موفق است.

خرازی افزود: در دوران اصلاحات فضای گفتگوی تمدن‌ها ایجاد شد یعنی ایده‌ای که اختلافی در آن نبود و برای همه طرف‌ها جذابیت داشت و این مهم بود. واقعا این طرح، فضایی در سطح بین‌المللی ساخت که همه روی آن احساس اشتراک داشتند، حتی در سازمان ملل هم مورد استقبال قرار گرفت.

رئیس شورای راهبردی تصریح کرد: ما نیاز به چنین ایده‌هایی داریم، باید ایده‌هایی جدید مطرح کرد تا فضا برای گفتگو با یکدیگر آماده شود اما صرفا نمی‌توان از طریق جنگ به این فضا دست یافت.

وی ادامه داد: منطقه ما در حوزه‌ای که کمتر مورد اختلاف است به یک پارادایم جدید نیاز دارد تا بتوان روی اشتراکات به نتیجه رسید. ایده باید طوری باشد که مایه اختلافات بیشتر میان دیگران نشود.

خرازی بیان کرد: وقتی همه در حال جنگ و نزاع هستند نمی‌توان در خصوص سازوکار امنیتی صحبت کرد چرا که فضای مناسبی وجود ندارد، یعنی باید یا یک طرف به طور کامل شکست بخورد و برای یک طرف دیگر هژمونی ایجاد شود یا اینکه فکر کرد تا فضایی ساخت که آرامش ایجاد شود و همه با هم وارد گفتگو شوند.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: ایده‌ای که به ذهنم می‌رسد، گفتگوهای درون تمدنی است. همه کشورهای منطقه در تمدن عظیم اسلامی سهمی داشتند. در تاریخ بعد از اسلام هر کشوری به سهم خود در گسترش تمدن اسلامی نیز سهم داشت.

وی با بیان اینکه ما ثابت کردیم در برابر تحولاتی که با هدف بی‌ثباتی انجام می‌شود ساکت نمی‌مانیم، اظهار داشت: ما در تحولات سال‌های اخیر منطقه دیدیم که داستان سوریه برای تجزیه این کشور یا داستان عراق برای حاکم شدن تروریست‌ها در آن و همچنین لبنان و یمن آغاز شد.

وی گفت: اما امروز می‌بینیم که در سوریه دولت بشار اسد حاکم است در حالی که همه مدعی بودند ظرف یک ماه ساقط خواهد شد و امروز می‌بینیم دولت‌هایی که با آن مخالف بودند، اندک اندک روابط خود را با دولت سوریه برقرار می‌کنند.

خرازی تصریح کرد: روز گذشته رئیس جمهور سودان به دمشق سفر و با آقای اسد دیدار کرد و دولت‌های دیگر هم تک به تک سفارت‌خانه‌های خود را به سوریه باز می‌گردانند و همه اینها نشان دهنده این است که ما در ثبات منطقه موثر بوده‌ایم و توانستیم از عوامل بی‌ثباتی که می‌خواستند کشورهای منطقه را تجزیه کنند، جلوگیری کنیم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی افزود: ما نشان دادیم که مرد میدان نبرد هستیم و بعد از موفقیت‌های نسبی امروز هم بایستی نشان دهیم قهرمانان میدان صلح هستیم و به این بیاندیشیم که صلح و ثبات را در منطقه برقرار کنیم.

خرازی با اشاره به برگزاری کنفرانس امنیتی تهران اظهار داشت: ما باید ببینیم که چه اقداماتی برای صلح، ثبات و آرامش در منطقه می‌توانیم داشته باشیم و چگونه می‌توانیم به یک ساز و کار امنیتی منطقه‌ای دست یابیم.

 وی بیان کرد: ما برای دستیابی به این هدف ابتدا باید تحلیل دقیقی از اوضاع و موقعیت فعلی داشته باشیم و از هرگونه جهت‌گیری در تحلیل‌های خود پرهیز کنیم چراکه تحلیل‌هایی که جهت‌دار باشد نمی‌تواند مورد توافق همه طرفین قرار گیرد.

 خرازی ادامه داد: واقعیت این است که جبهه مقاومت به پیروزی‌های زیادی نایل آمده است ولی این به این معنا نیست که این جبهه از قدرت هژمونیک برخوردار است. امروز هیچ کدام از قدرت‌های منطقه‌ای توان یک هژمونی را ندارند و نمی‌توانند رقیب خود را حذف کنند.

 رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: البته جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت مدعی هژمونی نبوده و نخواسته بر منطقه مسلط شود. هراسی که دیگران مطرح می‌کنند و می‌گویند ایرانی‌ها می‌خواهند امپراطوری پارس را تشکیل دهند، جنگ روانی است که پایه و اساسی ندارد.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز