خبرگزاری کار ایران

مبلغ در گفت‌وگو با ایلنا:

نیمی از جامعه به نمایندگان «متهم به براندازی» رأی داده‌اند/ معیار دستگاه‌های داوری قانون باشد؛ نه نگاه خودی و غیرخودی

نیمی از جامعه به نمایندگان «متهم به براندازی» رأی داده‌اند/ معیار دستگاه‌های داوری قانون باشد؛ نه نگاه خودی و غیرخودی
کد خبر : ۷۰۲۰۳۱

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: امروز بیشتر از هر زمانی باید به فکر انسجام و وفاق ملی باشیم و باید همدلی را در میان آحاد جامعه تقویت کنیم.

مرتضی مبلغ در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره اظهارات یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی  مبنی بر این که ۵ درصد نمایندگان در مجلس به دنبال فروپاشی نظام هستند، گفت: اگر بخواهیم واقع‌بینانه به این صحبت‌ها نگاه کنیم؛ بیان کردن این مطالب در شرایط امروز کشور از سوی برخی از افراد مصداق بارز فروپاشی است، زیرا این اشخاص با کارها و رفتارها‌یشان فعالیت‌های براندازانه انجام می‌دهند ؛ یعنی خود این حرکات فروپاشی است.

نیمی از جامعه به نمایندگان «متهم به براندازی» رأی داده‌اند

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم حداقل نیمی از جامعه به نمایندگانی که امروز متهم به این می‌شوند که به دنبال براندازی نظام هستند رأی داده‌اند، این سخنان یعنی مردم هم به دنبال براندازی هستند! گفتن این گونه جملات یک پیام فوق‌العاده خطرناک است زیرا این نشان می‌دهد که برخی‌ها با دست خودشان به دنبال براندازی هستند و در راستای آن حرکت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید دقت کنیم که تندروها چه در مجلس و چه در خارج از مجلس ولو به اسم طرفداری از نظام چه اقداماتی را انجام می‌دهند و محتوای کارهای آنان چیست،‌ آیا آسیبی به نظام می‌زنند یا خیر.

نظام به وفاق، اتحاد و آشتی ملی نیاز دارد

مبلغ با اشاره به اینکه متاسفانه یک حاشیه امن برای این افراد وجود دارد،‌ گفت: این افراد چون حاشیه امن دارند همچنان به یکه تازی خودشان در سپهر سیاسی ایران ادامه می‌دهند و روز به روز به آسیب‌های بیشتری را به نظام وراد می‌کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در شرایط امروز باید انسجام و همدلی ما بیشتر باشد، گفتن چنین صحبت‌هایی چه تاثیری روی افکار عمومی و دوری از گفت‌وگو تعامل دارد، بیان کرد: امروز بر اساس واقعیت‌های جامعه، تذاکرات و هشدارهای دلسوزان، نظام و کشور به وفاق، اتحاد، آشتی ملی،‌ انسجام و همدلی در همه عرصه‌ها و مخصوصا در رأس حاکمیت نیاز دارد.

تندروها افکار عقب مانده و غیر واقع بینانه‌ای دارند

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان این‌که عواملی مخل شکل گرفتن این انسجام و اتحاد وجود دارد که غیرآگاهانه و یا ناآگاهانه تلاش می‌کنند چنین اتفاقی شکل نگیرد، اظهار داشت: تندروها آگاهانه دست به کارهایی می‌زنند زیرا افکار عقب مانده و غیر واقع بینانه‌ای دارند و می‌خواهند که انسجام، وحدت و همدلی شکل نگیرد.

وی تاکید کرد: متاسفانه بزرگترین مشکلی که امروز برای کشور اتفاق افتاده و سالیان سال است که ادامه دارد همین یکه تازی و میدان‌داری تندورهای افراطی است که درک و فهمی از سیاست، مسائل اجتماعی و فرهنگی ندارند آنان محدود به تفکرات خود هستند و حاضرند منافع و مصالح عمومی کشور را برای منافع و مصالح گروهی خود قربانی کنند.

اگر دلسوزان کشور چاره‌اندیشی نکنند وضعیت روز به روز مخاطره آمیزتر می‌شود

مبلغ خاطرنشان کرد: اگر دلسوزان کشور چاره‌اندیشی نکنند وضعیت روز به روز مخاطره آمیزتر خواهد و ضررهای جبران ناپذیری به کشور خواهد زد.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه در موارد مشابه مانند هنگامی که وزیر امور خارجه صحبت از پولشویی می‌کند و یا نماینده‌ای دیگر مطالبی را می‌گوید قوه قضائیه و هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان فوری به قضیه ورود می‌کنند اما در این موارد شاهد سکوت هستیم این برخوردهای دوگانه ناشی از چیست،‌ گفت: نسبت هیأت حاکمه با جامعه باید یک نسبت کاملا مساوی و بر اساس قانون باشد، به هیچ وجه نباید افرادی که نزدیک به آن‌ها هستند از پاسخگویی منع شوند،‌ باید قانون معیار حاکمیت باشد.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: ما شاهد چنین نگاهی (حاکمیت قانون) نیستیم و یک نگاه مضمن و مفرد خودی و غیرخودی را مشاهده می‌کنیم و همین هم باعث حاشیه امن برای تندروها در کشور شده است.

وی تاکید کرد: وجود نگاه خودی و غیرخودی هم جزء معضلات کشور شده است برخی دستگاه‌های نظارتی ما نگاه تبعیض آمیز دارند در حالی که وجود چنین نگاهایی نقص یک نظام محسوب می‌شود .

برای حاکمیت در مواجهه با آحاد جامعه صرفا باید قانون سنگ ترارزو باشد

مبلغ خاطرنشان کرد: یک نظام برای پایداری، تداوم و استحکام نیاز به آحاد جامعه دارد بنابراین باید یک نگاه کاملا مساوی و غیر تبعیض آمیز داشته باشد و معیارش برای داوری  و برخورد صرفا قانون باشد و نه هیچ چیز دیگر . 

وی در ادامه با بیان این که ممکن است در گروه‌های اجتماعی معیارهای دیگری را مشاهده کنید، اظهار داشت:  برای حاکمیت در مواجهه با آحاد جامعه صرفا باید قانون سنگ ترارزو باشد، اما متاسفانه چنین چیزی را مشاهده نمی‌کنیم که این مسئله نامطلوب است و باید اصلاح شود تا علاوه بر اینکه جامعه به آرامش بیشتری برسد تندروی و تندروها هم  از حاشیه امن بیرون بیاید و هم مهار شوند و نتوانند یکه تاز میدان شوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز