خبرگزاری کار ایران

اروپا برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی هیچ مشورت رسمی با لوکزامبورگ نداشته است

اروپا برای میزبانی ساز و کار ویژه مالی هیچ مشورت رسمی با لوکزامبورگ نداشته است
کد خبر : ۶۹۴۶۸۶

وزیر خارجه لوکزامبورگ تاکید کرد: اتحادیه اروپا هنوز هیچ مشورت رسمی با این کشور درباره میزبانی احتمالی مکانیسم ویژه مالی نداشته است.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز ، «ژان آسلبرن» وزیر خارجه لوکزامبورگ موضع خود را درباره میزبانی ساز و کار ویژه مالی ایران و اروپا، در نشست شورای وزیران خارجه اروپا  اعلام کرد.

  وی در این زمینه گفت: این یک تعهد اروپایی است نه تعهد ملی و مربوط به یک کشور، پس باید بستر قانونی آن در قوانین و مقررات اروپا ایجاد شود.

اتحادیه اروپا بعد از خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای موسوم به برجام تلاش‌های زیادی در راستای حفظ قرارداد و ادامه همکاری تجاری با ایران داشته است..

آسلبرن، وزیر امور خارجه، پی‌یر گرامگنا، وزیر دارایی و اتین اشنایدر، وزیر امور اقتصادی لوکزامبورگ روز چهارشنبه گفتند که اتحادیه اروپا هنوز هیچ مشورت رسمی با این کشور درباره میزبانی احتمالی مکانیسم ویژه مالی نداشته است.

مقام‌های  لوگزامبورگ در ادامه گفتند: این موضوع یک تعهد اروپایی است و بستر آن باید در قوانین اتحادیه اروپا برقرار شود. ما هرگز  پیشنهاد نداده‌ایم کانال ویژه مالی بایستی در لوکزامبورگ ایجاد شود.

آنها همچنین در ادامه افزودند: ما بحث‌های خود با مقامات اروپایی را ادامه می‌دهیم و سعی می‌کنیم تصمیمی بگیریم که برای اقتصاد اروپا سودآور باشد. اما همچنان در کنار شرکای اتحادیه اروپا به تلاش برای حفظ برجام ادامه خواهیم داد، تا زمانی که ایران به بندهای این قراداد پایبند است، ما نیز برای حفظ آن می‌کوشیم.

مقام‌های لوکزامبورگ با اشاره به اینکه اروپا تاکنون به تعهدات خود بر اساس گزارش آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای پایبند بوده است، تاکید کردند: ما باید برجام را حفظ کنیم زیرا اگر برجام شکست بخورد، ما به طور مستقیم از طریق  تسلیحات هسته‌ای در خاورمیانه تهدید خواهیم شد و در اینصورت امنیت اروپا در خطر می‌افتد.

آنها در ادامه افزودند: به لحاظ جغرافیایی، اروپا نسبت به ایالات متحده آمریکا به ایران نزدیک‌تر است و در نتیجه اگر اسرائیل شکست بخورد و ایران بتواند سلاح اتمی و موشک‌های هسته‌ای را توسعه دهد، به اندازه اسرائیل تهدید خواهد شد. حفظ  توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ نه از منظر مالی و اقتصادی بلکه از نظر امنیتی به نفع اروپا و لوکزامبورگ است.

این مقامات تاکید کردند: لوکزامبورگ به حمایت از توافق هسته‌ای با ایران، برای تقویت امنیت در اروپا و محافظت از تجارت اروپایی از تاثیر تحریم‌های آمریکا می‌پردازد. با توجه به تهدید آمریکا این کار آسانی نیست اما لوکزامبورگ به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا باید از تصمیمات این اتحادیه حمایت کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز