هاشمی در گفت و گو با ایلنا مطرح کرد؛
هیچ شباهتی با سالهای اول انقلاب نداریم/ مردم در سالهای جنگ با هر نوع سختی و مشکلی میساختند/ امروز دخل و خرج مردم با هم نمیخواند
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما شرایط سخت سالهای نخست انقلاب را با خزانه خالی و عدم سازمان یافتگی نهاد ها و وزارت خانه ها و اقتصاد از هم پاشیده توانستیم بحران سالهای نخست را از پیش رو برداریم.
محمد هاشمی رفسنجانی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، در واکنش به مقایسه شرایط امروز کشور با سالهای جنگ تحمیلی گفت: برای مقایسه باید حوزههای مختلف را مورد بحث قرار دهیم. در همین چهارچوب در سه حوزه روابط بینالملل، اقتصادی و همچنین سازمانیافتگی و تشکیلاتی میتوانیم مبحث مقایسه شرایط امروز کشور با سالهای آغازین انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی را بررسی کنیم.
استحکام نظام و قرارگیری همه ارکان شبیه ابتدای انقلاب نیست
وی با بیان اینکه از نظر تشکیلاتی امروز هیچ شباهتی با اوایل انقلاب ندارد، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب و براندازی نظام شاهنشاهی ساختار نظام جمهوری اسلامی برای مدتها به صورت کامل شکل نگرفته و تثبیت نشده بود؛ امروز اما استحکام نظام و قرارگیری همه ارکان در جای خود شرایط را کاملا متفاوت کرده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه از نظر مباحث اقتصادی نیز همین مسئله صدق میکند، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وضعیت اقتصادی کشور به هیچ عنوان مناسب نبود؛ امکانات و تولید نداشتیم، بازارهای نفت و گاز را از دست داده بودیم و علاوه بر آن هزینههای بسیار زیادی به واسطه جنگ بر کشور تحمیل میشد که همین موضوع امکانات زیادی را طلب میکرد. این در حالی است که خزانه کشور نیز خالی بود.
تنها چند کشور محدود در ابتدای انقلاب از ایران حمایت میکردند
هاشمی ادامه داد: بنابراین از این جهت هم نمیتوانیم شرایط حال حاضر را که ساختارهای اقتصادی تثبیت شده و منابع کشور محفوظ است را با سالهای تحریمی آغاز انقلاب مقایسه کنیم. امروز صنایع آهن، فولاد، پتروشیمی و سایر حوزهها به کار خود ادامه میدهند. از جهت کالاهای مصرفی، تولید داخلی پا گرفته و همه نیازها نیز در صورت عدم تولید وارد کشور میشود. در سالهای آغاز انقلاب از این جهت کاملا در مضیقه بودیم و تنها مقداری کالای کوپنی و محدود وجود داشت.
وی به روابط خارجی کشور در سالهای پس از پیروزی انقلاب اشاره و خاطرنشان کرد: در سیاست خارجی این دو دوره شاید بتوان شباهتهایی را شاهد بود. ما بعد از انقلاب شاهد حمله عراق بودیم که آمریکا، شوروی، کشورهای منطقه و بسیاری از کشورهای اروپایی از حامیانش بودند و برای نابودی انقلاب ما متحد شده بودند. در این شرایط تنها چند کشور محدود در مقایسه با میلیاردها دلار اعراب، کمک اطلاعاتی و نظامی آمریکا، کمک تسلیحاتی شوروی و فرانسه از ما حمایت میکردند.
دنیا با تحریمهای یکجانبه امریکا مخالف است
رئیس پیشین سازمان صداوسیما با تاکید بر اینکه امروز تحریمی یکجانبه از سوی آمریکا علیه ما اعمال شده که دنیا با آن تحریمها مخالف است و حداقل به صورت لفظی از ما حمایت میکنند، ابراز داشت: بنابراین هیچ شباهتی با سالهای اول انقلاب نداریم. ما با آن شرایط سخت، خزانه خالی و عدم سازمانیافتگی نهادها و وزارتخانهها و اقتصاد از هم پاشیده توانستیم بحران سالهای نخست را از پیشرو برداریم.
هاشمی با بیان اینکه شرایط امروز کشور را میتوان ناشی از افزایش نقدینگی و جنگ روانی دانست که ارزش پول ملی را به شدت کاهش داده است، عنوان کرد: تفاوتی بارز امروز با سالهای آغاز انقلاب، وجود وحدت و انسجام ملی بسیار بالا در آن سالها است. در سالهای نخست انقلاب و جنگ تحمیلی، مردم با هر نوع سختی و مشکلی میساختند ولی به قول معروف باز هم پای کار بودند. آنها شرایط نظام شاهنشاهی را به یاد داشتند و به همین سبب هم رفاه و آسایشی طلب نمیکردند.
دخل و خرج بخش قابل توجهی از مردم با هم نمیخواند
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته جمهوری اسلامی سالهای رفاه اقتصادی را پشت سر گذاشته و توقعات مردم نیز با توجه به این همین مسئله افزایش پیدا کرده است، یادآور شد: دیگر دخل و خرج بخش قابل توجهی از مردم با هم نمیخواند. نکته مهم دیگری که باعث میشود نتوانیم شرایط امروز را با بحرانهای آغاز انقلاب مقایسه کنیم این است که تروریسم در آن سالها ضربه سنگینی را به کشور وارد کرده بود و برای مثال فضای ترور موجب شده بود تا ۱۷ هزار نفر توسط ترورهای کور گروهک منافقین کشته شوند.
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: وجود فضای ناامنی، شکلگیری و تقویت گروههای جداییطلب مشکلات امنیتی زیادی را برای کشور به وجود آورده و جنگهای منطقهای شکل گرفته بود. امروز امنیت جمهوری اسلامی ایران با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست و در سطح منطقه نیز تراز بالایی دارد. البته این موضوع هم باید گفته شود که وحدت مردم و حضورشان در روزهای خاص همواره تحسینبرانگیز است. این مردم هر زمان احساس خطر کنند در صحنه حاضر هستند.