وزیر کشور:
مرزهای شرقی برای ما در اولویت اول است/ تهران در بزهکاری و آسیبهای اجتماعی رتبه اول را دارد
وزیر کشور با بیان اینکه امروز که تهران مرکز اول و قطب اصلی سرمایهگذاری است رتبه اول در بزهکاری و آسیبهای اجتماعی را هم داراست، تاکید کرد: اگر بخواهیم نظام جامعی داشته باشیم، نظام باید تصمیم بگیرد تا از این دایره باطل خارج شود و بیرون نمیآید مگر اینکه نظامات را تغییر بدهیم. اگر تغییر ندهیم دچار مشکلات اساسی میشویم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در اولین کنفرانس بینالمللی «امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالشها» که صبح امروز در تالار وزارت کشور برگزار شد، گفت: ما وصل و پینههای زیادی در نظام برنامهریزی ایجاد کردهایم ولی روحش بخشگرایی است تا تمرکززدایی.
وی ادامه داد: سرمایهگذاران و مردمی که در مناطق مرزی سرمایهگذاری کنند، کم داریم. ضمن اینکه حمایت چندانی هم از سرمایهگذاران نمیکنیم. اگر بخواهیم نظام متعالی را در آن منطقه طراحی کنیم، باید نظام مالیاتی به کمک آید و بگوید هر کس در مناطق مرزی سرمایهگذاری کند، از آنها به مدت ۱۰ سال مالیات نمیگیریم.
رئیس شورای امنیت کشور با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات پیش آمده در کشور عدم استفاده از ظرفیتها و منابع طبیعی است، اظهار داشت: وقتی در منطقه سرمایهگذاری نمیشود، از منابع طبیعی آن منطقه هم استفاده نمیشود و مهاجرت افراد به کلانشهرها و مراکز قدرت، موجب ایجاد فشار میشود و مسائلی نظیری حاشیهنشینی و فقر و... پیش میآید.
وی افزود: از همه مرزبانان عزیز تشکر می کنم انصافا در شرایط سخت و دشواری در مرزها انجام وظیفه میکنند. شانس ما هم همین است در شرق همسایگانی داریم که برای تامین امنیت خود مشکل دارند و همین طور در غرب ، باتوجه به انگیزه عزیزان و احساس مسئولیت شاهد شرایط مطلوبی هستیم.
وزیر کشور تاکید کرد: مناطق مرزی ما شرایط مطلوبی از نظر توسعهیافتگی و پیشرفت ندارد و در همه مناطق با عدم تعادل و توزان رو به رو هستیم که این معضل در مناطق روستایی و شهری بارش بر دوش حوزه امنیت میافتد. این عدم توازن و تعادل در پهنه جغرافیای ایران از نبود توزیع نامتعادل امکانات و منابع، بودجهریزی و فقدان نظامی کارآمد سرچشمه میگیرد.
رحمانی فضلی تاکید کرد: در شهرها متناسب به کانونهای جمعیتی فعالیتها بیشتر در مراکز جمع شدهاند که باعث میشود تسهیلات و بودجه به آنها اختصاص یابد نتیجهاش میشود که از سایر شهرها به تهران بیایند و همین امر باعث میشود از بقیه مناطق جا بمانیم.
وی با اشاره به اینکه بعداز انقلاب زیرساختها را در سراسر کشور ایجاد کردیم، یادآور شد: نظام برنامهریزی بخشی و متمرکز و نظام بودجهریزی جمعیتی و نظام بانکی که همه پولهای سراسر کشور را به کانونهای جمعیتی میآورد، بقیه جاها را با مشکل رو به رو میکنند. اگر بخش خصوصی را بیاوریم مردم هم باید به عنوان سرمایه اصلی بیایند.
رحمانی فضلی تاکید کرد: از من به عنوان مسئول امنیتی سوال میشود میگویم ما در امنیت کامل به سر میبریم، این را به این دلیل میگویم که در شرق و غرب کشور همه کشورهای معاند درصدد هستند همسایگان ما را تجهیز کنند، آموزش دهند تا علیه ما اقدام کنند. بهترین روش پدافند غیرعامل است، مسلم است اگر ما بتوانیم جمعیت را در آن مناطق مستقر کنیم بسیار بهتر خواهد بود تا این که یک یا دو لشکر از جایی دیگر بیاوریم مستقر کنیم.
وزیر کشور با اشاره به اینکه امنیت با مکانیسمهای داخلی نظر سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی به وجود میآید، گفت: کشور ما در معرض هجمههای مختلف قرار دارد و برای مبارزه با این امر تلاشهای بسیاری صورت گرفته است اما ما باید بر پایداری هم کار کنیم. مرزهای شرقی برای ما در اولویت اول است و تلاش های زیادی هم در حال انجام گرفتن است. از مردم این مناطق در بدنه نیروهای نظامی در حال استفاده هستیم که جواب خوبی هم داده است.
وی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی اختیاراتی به ما داده به عنوان شورای توسعه غرب و شرق کشور که ما هم تلاشمان این است که برنامههای امنیتی و اجتماعی کشور را توسعه دهیم. کارگروه ویژه مرزی هم اختیاراتی به وزیر کشور داده است اقدامات خوبی هم انجام دادیم اما به نسبت توسعه بسیار کم است.
رئیس شورای امنیت کشور تاکید کرد: برای واردات کالاهای خاصی مجوز گرفتیم که در این مناطق وارد شوند یا برای سوخت مجوزهایی گرفتهایم که کافی نیست. اینها مسکنهای موقت است که باید بیشتر برای آن تلاش کنیم. در حوزه اجرایی انظباط خوبی حاکم است در چند سال گذشته تروریستها با سلاحهای سبک فعالیت میکردند اما امروز با سلاحهای پیشرفته کار میکنند و هر هفته هم در مناطق مرزی مسائل و مشکلاتی وجود دارد که نیروهای مرزی ما خوب کار کردهاند.
وی یادآور شد: در همین موضوع گروگانگیری، در شرق با همسایگان شرقی مذاکره کردیم که الحمدلله با مذاکرات وزارت خارجه و کشور ۵ نفر آزاد هستند. در گفتوگوهای خود با همسایگان گفتیم ما ناتوان در حفظ امنیت نیستیم بلکه به تمامیت ارضی شما احترام میگذاریم گفتیم ما آمادگی داریم امنیت شما را در یک عملیات مشترک به وجود بیاوریم.
وزیر کشور گفت: در جریان آزادسازی مرزبانان هم به دولت پاکستان گفتیم ما شما را به عنوان متحد استراتژیک خود قبول داریم یا عملیات مشترک انجام دهیم، یا شما نظارت کنید ما خودمان عملیات آزادسازی را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه سالانه ۷۰۰ هزار نفر از افغانستانیهای سراسر کشور را جمع میکنیم تا به کشورشان بازگردند و انتظار داریم در کشورشان آنها را بپذیرند، گفت: اگر ما مجبور شدیم عملیاتی انجام دهیم همسایگان باید بدانند که ما چارهای دیگر نداریم زیرا ما همکاریهای لازم را انجام میدهیم. باید تمام توان و تلاش خود را برای امنیت کشور و حفظ نیروهایمان به کارگیریم.