آلحبیب مطرح کرد:
آمریکاییها آشکارا در مورد نگرانیشان نسبت به برنامه هستهای ایران دروغ گفتند
سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد بر مسئولیت جامعه بینالمللی در حفظ برجام تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، اسحاق آلحبیب، در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تاکید بر حق ذاتی دولتها در بهرهبرداری از انرژی هستهای، تعهد بینالمللی دولتهای توسعهیافته جهت همکاری حداکثری با کشورهای در حال توسعه برای بهرهمندی همگانی از انرژی هستهای و دسترسی به تجهیزات، فناوری و اقلام هستهای برای اهداف صلح آمیز را یادآور شد.
وی در سخنرانی خود تاکید کرد که ایران مصمم به اعمال حق ذاتی خود در انرژی هستهای و توسعه یک چرخه کامل سوخت هستهای ملی برای اهداف صلحآمیز است.
سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد با بیان اینکه اتهامات در مورد برنامه هستهای ایران از ابتدا بیاساس و یک بحران ساختگی بود، مشارکت فعالانه ایران در مذاکرات منتهی به برجام و گزارشهای مکرر آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر پایبندی کامل ایران به تعهدات هستهای را بهترین سند برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران خواند.
آلحبیب با اشاره به تحریمهای اخیر آمریکا در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام، اظهار داشت: سیاست آمریکا در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ به طور واضح نشان میدهد که حتی در گذشته، آنها در واقع هیچ نگرانی نسبت به برنامه هستهای ایران نداشتند. آنها آشکارا در مورد نگرانیشان نسبت به این برنامه دروغ گفتند فقط به این منظور که خصومتشان نسبت به ایران را ادامه دهند.
وی ادامه داد: حفظ تمامیت نظام عدم اشاعه هستهای و تداوم اجرای برجام نیازمند هوشیاری بیشتر جامعه بینالمللی در قبال اتهامات ساختگی آمریکا در قبال ایران است. نباید اجازه داد اقدامات فریبکارانه آمریکا بار دیگر باعث یک بحران بینالمللی شود.
سفیر و معاون نمایندگی در سازمان ملل متحد با یادآوری حق ایران براساس برجام جهت اتخاذ واکنشهای متناسب و مقتضی در قبال تحریمهای جدید آمریکا، از همه اعضای برجام خواست که تعهداتشان را به صورت کامل ایفا کنند و آمریکا را به خاطر نقض فاحش برجام و اقدامات غیرقانونی بیپروایش پاسخگو کنند.
آلحبیب افزود: در راستای اصول مندرج در منشور ملل متحد و در حمایت از چندجانبهگرایی، جامعه بینالمللی مسئولیت دارد جهت حفظ برجام اقدام کند و اقدامات غیرقانونی یکجانبه آمریکا را رد کند.