باهنر در نشست خبری:
شورای نگهبان کمی دیگر شل بگیرد، چند سال آینده یک شومن رییسجمهور میشود/ جای یزدی بودم قبل از رسانهای کردن نامه، استدلال میکردم
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: اگر مباحث انتخاباتی در احزاب بحث شود اشکال ندارد اما نباید رسانهای بشود و اینکه دو جریان عمده بر سر کاندیداتوری آقای لاریجانی توافق کنند خیلی زود است و من الان موضعی ندارم که بیاید یا نیاید.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری امروز خود ضمن گرامیداشت اواخر ماه صفر اظهار کرد: سیزده آبان امسال یک سری مسائلی داشت مثل سالهای قبل و یکسری ویژگیهای خاص خود را هم داشت و با عظمت برگزار شد و دلیل آن این بود که سیزده آبان شانس ما بود که بین اربعین و صفر قرار گرفت. دشمنان ما چون به مسائل فرهنگی ما ورور ندارند این اشتباهات را می کنند. آقای ترامپ دور جدید تحریمها را در سیزده آبان کلید زد اما این ایام به کمک ملت ما آمد و حماسهای خلق شد و شعار مرگ بر آمریکا سر داده شد.
وی با اشاره به حماسه اربعین افزود: علیرغم همه فشارهای مخالفان، در حد اعلایی امنیت راهپیمایی چند ده میلیونی اربعین را تامین میکنیم و هرساله این حجم از جمعیت گسترش مییابد و از دست اندرکاران خودمان و عراق هم تشکر میکنیم و اشکالات احتمالی هم ان شا الله برای سالهای آینده برطرف میشود. پیشبینی ما این است که راهپیمایی اربعین هرسال عظیمتر ظهور و بروز پیدا می کند
باهنر با اشاره به موضوع خصوصیسازی گفت: در بحث خصوصیسازی بیشتر بحث بنگاههای اقتصادی مورد تاکید قرار میگیرد و این بنگاهها باید بیشتر به فعالیتهای نظام گسترش یابد بیشتر کشورها این تصمیمسازیها را بخش خصوصی را انجام میدهد و تصمیمسازیها را خیلی از نهادهای خصوصی هستند که بعضی سیاستها را مطرح میکنند و ما باید فضا را باز کنیم. توان ملت و امت بیشتر از توان دولت و مجلس است.
وی با اشاره به دیپلماسی دولتی و عمومی گفت: در خیلی از کشورها دیپلماسی عمومی میتواند به کمک دیپلماسی رسمی بیاید. دیپلماسی عمومی را هم باید پر و بال داد. میشود فصا را در چارچوب قانون اساسی باز کرد مشروط بر اینکه آزادی عملی داشته باشیم.
باهنر در پاسخ به سوالی در مورد نواصولگرایی گفت: من هنوز توفیق پیدا نکردم که مواضع آن را پیگیری کنم ما باید به دنبال محتوا باشیم تا شکلها. در این چند دهه جناحهای کشور انواع اسمها را داشتهاند و این نه شفا میدهد نه کاری را خراب میکند. من یکی حرف دارم و آن اینکه واقع قضیه برای مردم سالاری دینی با آینده نظام با چند حزب نگرانم ما حزب زیاد داریم و بسیاری شان فراگیر نیستند و تا سیصد حزب داریم و اگر اینها به هم نپیوندند نمیتوانیم تحول ایجاد کنم و نواصولگرایی هم شاید از این دست باشد.
وی ادامه داد: ما در ابتدای تشکیل مجلس نهم بود که به کمک جامعه روحانیت بایدها و نبایدهای اصولگرایی را نوشتیم که محتوا بود و باید تبدیل به مانیفست شود تا تبیین شود. برخی میگویند اگر احزاب قوی شوند برای نظام مشکل ایجاد میشود که این توهم است و احزاب در چارچوب نظام شکل میگیرند. برخی فکر میکردند با داشتن یک حزب میتوانند با نظام مقابله کنند که آن موقع طرفشان میشود نیروهای امنیتی.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین تاکید کرد: ما درباره مساله انتخابات سیاستهایی کلی را تصویب کردیم و رهبری هم ابلاغ کردند و قانون انتخابات باید اصلاح شود و یک لایحهای را دولت تنظیم کرده یک طرحی هم نمایندگان نوشتند و اینها در دست، بررسی است و اگر تصویب شود باید منطبق بر سیاستهای کلی مقام معظم رهبری باشد. مجمع تشخیص در این دوره هنوز سر خط نیامده است. ریاست مجمع کسالتهایی دارند و دعا کنیم که بتوانند مدیریت این مجمع را به دست بگیرند. رهبری وقتی احکام مجمع را صادر کردند یک پیوست حکم داشت و برخی مباحث به شورای عالی نظارت تفویض شد. تا قبل از این مجمع شورای نظارت سیاستنویس بوده و حال سیاستگذار هم هست و این نیاز به تحقیقات پژوهشی داشته و من هم معتقدم دارد دیر می شود. آییننامه مربوط به این شورای نظارت باید تبیین شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره نامه آیت الله یزدی به آیتالله شبیری زنجانی گفت: این چند وقت اخیر اتفاقاتی افتاده که اگر نمیافتاد بهتر بود. مثلا آقای ازغدی در نقد حوزه مباحثی داشتند و برخی پیگیری کردند و دیگر اشکالی بود که آیت الله مکارم به برخی احکام قوه قضائیه گرفت و علنی شد و آخرینش هم این نامه یزدی بود. معتقدم این کارها قبل از رسانهای شدن راههای دیگری هم دارد و من اگر جای آقای یزدی بودم حتما استدلال و بحث میکردم آن هم قبل از رسانهای شدن. اصل نامه که این تذکرات را داشتند و ایراد گرفتند اشکال ندارد و مراجع میتوانند نکاتی را به یکدیگر یادآور شوند اما نباید یک موضوع جناحبندی شود و اگر این مسائل رسانهای نمیشد، بهتر بود.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به ورود زودهنگام به مباحث انتخاباتی و احتمال ورود لاریجانی به انتخابات ریاستجمهوری آینده گفت: انتخابات کاملا در سرنوشتهای مردم موثر است و به همین دلیل مردم حساس هستند ما هر انتخاباتی که داشتیم چند ماه قبل از انتخابات و بعد از آن فضای کشور درگیر انتخابات میشد لذا ما انتخاباتها را دوتا دوتا بر هم منطبق کردیم. یکی از دلایل اصلیاش این بود که فصای کشور همیشه، انتخاباتی نباشد. در احزاب اگر در این باره بحث شود اشکال ندارد اما نباید رسانهای بشود و اینکه دو جریان عمده بر سر کاندیداتوری آقای لاریجانی توافق کنند خیلی زود است و من الان موضعی ندارم که بیاید یا نیاید.
وی افزود: این مناظرههایی که در انتخابات پیش میآید خیلی از مردم آن را تماشا میکنند و مردم هم رای میدهند و اما هرکس توانست دیگری را لوله کند، پیروز میشود. من این برنامههای تلوزیونی به همراه شومنها را که میبینم و به شوخی میگویم که اگر شورای نگهبان کمی دیگر شل بگیرد چند سال آینده یک شومن رییسجمهور ما میشود.
باهنر با اشاره به مواضع ترامپ علیه ایران گفت: ترامپ به دنبال بجنگ تا بجنگیم است اما از مواضع خود عدول کرده است، تحریمهای قبلی چهار قطعنامه شورای امنیت را همراه داشت اما الان اقدامات آمریکا در برابر ماست. تحریمها هم جدی است و دولت باید خود را برای یک مقطع زمانی مجهز کند و نیازها و منابع ارزیمان قاعدتا باید در جداولی بررسی شود و اطمینان دارم تا یک سال آینده در بحث کالاهای اساسی و دارو مشکلی نداریم اما اینکه درآمدهای ما دستخوش تغییر میشود یا نه باید بگوییم، بله.
وی عنوان کرد: ما باید تحریمها را دور بزنیم و هزینههایمان برای این دور زدن بیشتر میشود و باید طرح و برنامه وجود داشته باشد و آخر قضیه این است که الان یک نبرد رسانهای و اقتصادی ایجاد شده که کدام طرف زودتر جا میزند. حتی زمان اوباما خود اوباما گفته بود همراهمان تحمل بیش از چند ماه تحریم را ندارند کما اینکه همین الان عقب نشینیهایی کردهاند و ما مطمئنیم که سیاست آقای ترامپ قابل استمرار برای خودش نیست و اگر به این جمعبندی میرسید که لشکرکشی میتواند ایران را از پا در آورد این کار را میکرد. ما باید یک دوران مدیریت گذار از تحریم را داشته باشیم و شفافتر با مردم صحبت کنیم.