خبرگزاری کار ایران

ده‌مرده در جریان سوال از اردکانیان:

انتقال آب از دریای عمان نباید موجب شود که مسئله حقابه کشورمان از افغانستان فراموش شود

انتقال آب از دریای عمان نباید موجب شود که مسئله حقابه کشورمان از افغانستان فراموش شود
کد خبر : ۶۷۷۳۲۰

نماینده مردم زابل گفت: موضوع انتقال آب از دریای عمان نباید موجب شود که مسئله احقاق حقابه کشورمان از افغانستان فراموش شود. بر اثر ایجاد سد و بند در رودخانه‌های استان ۸۰ درصد رودخانه‌ها در سال خشک هستند و متأسفانه در این بین افغانستان نیز به تعهد خود پایبند نبوده است.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حبیب اله دهمرده  در نشست علنی امروز (یکشنبه ۱۵ مهر ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از رضا اردکانیان وزیر نیرو خطاب به نمایندگان مجلس گفت: متأسفانه سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب از منابع آبی در استان سیستان و بلوچستان تبخیر و رسوب می‌شود که این مهم بیش از یک سوم میزان حقابه ایران و افغانستان از هیرمند است.

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر این اساس باید اذعان کرد در استان سیستان و بلوچستان چالش‌های جدی ایجاد شده است.

وی افزود: وزارت نیرو باید اعلام کند برای مخازن منابع آبی که بیش از ۴۰ سال از عمرشان می‌گذرد چه برنامه‌ای دارد، آیا صرفا در صورت پر شدن این مخازن بحث رسوب‌زدایی را در دستور کار دارد یا مخازن جایگزین پیش‌بینی شده است.

دهمرده با اشاره به سفر تاریخی رهبر انقلاب به استان سیستان و بلوچستان گفت: ایشان صرفا از مجتمع ۶۰۰ هکتاری واقع در استان بازدید کردند و بر این اساس فرمودند مسئولان در این حوزه کارهای تحقیقاتی خوبی انجام داده‌اند.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان در نقطه استراتژیک کشور قرار دارد، ادامه داد: این مهم در حالی است که تخریب مجتمع مذکور از سوی مسئولان وزارت نیرو پیگیری می‌شود. وزیر نیرو در سفر اخیرش به استان سیستان و بلوچستان وعده ایجاد نوار سبز در زمین‌های شمالی که در مسیر بادها قرار دارد را داد اما متأسفانه موضوع درختکاری آن رها شده است؛ معنای چنین بی‌توجهی چیست؟

وی اظهار کرد: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته ردیف بودجه‌ای در لایحه مربوط به سال۹۶ و ۹۷ در راستای مطالعه برای جلوگیری از تخریب و رسوب‌گذاری در نظر گرفته شد. طی دو سال گذشته این موضوع آب های ژرفی مورد مطالعه قرار گرفت و با تلاش‌های صورت گرفته اولین حفاری آب‌های ژرف کشور در استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: موضوع انتقال آب از دریای عمان نباید موجب شود که مسئله احقاق حقابه کشورمان از افغانستان فراموش شود. بر اثر ایجاد سد و بند در رودخانه‌های استان ۸۰ درصد رودخانه‌ها در سال خشک هستند و متأسفانه در این بین افغانستان نیز به تعهد خود پایبند نبوده است.

وی اظهار کرد: متأسفانه اوج خشکسالی سیستان و بلوچستان در سال زراعی ۹۷ مشهود است و آورده رودخانه‌ها منفی شده است. همچنین آب شرب مردم منطقه نیز غیرقابل استفاده است و بوی نامتبوع می‌دهد؛ وزارت نیرو باید گزینه پایدار برای رفع این مسائل ارائه دهد.

دهمرده با اشاره به اینکه بر اثر خشکسالی رودخانه‌هایی مانند هیرمند کانون ریزگرد در استان ایجاد شده است، تصریح کرد: بر این اساس کانون ریزگردها بیش از ۶۰ الی ۷۰ برابر حد مجاز آلودگی ایجاد می‌کنند که بر اثر آن بیماری‌های تنفسی افزایش یافته است؛ متأسفانه زابل آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شده و این در حالی است که نبود آب شرب نیز به این مشکلات اضافه کرده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان راه آهن ندارد و از نعمت گاز نیز برخودار نیست، افزود: متأسفانه مجموعه صنعتی نیز در راستای ایجاد اشتغال در استان وجود ندارد و حتی مرزها نیز بسته شده که سبب ایجاد مشکل شده است.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز