خبرگزاری کار ایران

ربیعی در کنگره حزب مردم‌سالاری:

گاهی رئیس یک قوه درباره تنها چیزی که صحبت نمی‌کند، مسائل قوه خودش است/ نهادها باید سر جای خود بنشینند/ بی‌شرمانه از فروپاشی نظام ایران سخن می‌گویند

گاهی رئیس یک قوه درباره تنها چیزی که صحبت نمی‌کند، مسائل قوه خودش است/ نهادها باید سر جای خود بنشینند/ بی‌شرمانه از فروپاشی نظام ایران سخن می‌گویند
کد خبر : ۶۶۵۴۷۰

وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: توان هم افزایی قوا کم است. رئیس یک قوه تنها چیزی که در آن صحبت نمی‌کند مسائل قوه خودش است یا گاهی در مورد سیاست‌های خارجی در قوه‌ای که ارتباطی به آن ندارد صحبت می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی ربیعی در کنگره حزب مردم‌سالاری اظهار داشت: سابقا رابطه بین قدرت و مردم اهمیتی نداشت که بعد از انقلاب این رابطه را براساس گرفتن قدرت از مردم گذاشتیم. جامعه‌ای که در آن تحزب قوی نباشد و مردم ناامید باشند، منجی‌های ناشناخته در آن پیش‌بینی می‌شود و ما در کشور طی سال‌های نه چندان دور شعارهای تلخ افراط‌گرایانه را تجربه کردیم.

وی افزود: ایران امروز به دلایلی پیچیده‌ترین حیات خود را دارد. شرایط امرور را پیچیده می‌ دانم و نه حاد، تصمیمات و پیش بینی‌ها سخت و ناپایدار است. در آستانه ۴۰ سالگی انقلاب هستیم، پیچیده‌ترین عنصر امروز تحولات کمی و کیفی جمعیتی است.

ربیعی ادامه داد: وقتی به متن اجتماعی مردم می‌رویم می‌بینیم آرزوهای ارزشی ما و چیزهایی که در صدا و سیما است با زندگی مردم متفاوت است و در چهل سالگی انقلاب این پیچیدگی وجود دارد.   

وی اضافه کرد: تغییرات کمی و کیفی جمعیت از دلایلی دیگر مشکلاتی است که با آن رو به رو هستیم. مسئله دیگر نابسامانی سیاسی است یعنی توان هم افزایی قوا کم است. رئیس یک قوه تنها چیزی که در آن صحبت نمی‌کند مسائل قوه خودش است یا گاهی در مورد سیاست‌های خارجی در قوه‌ای که ارتباطی به آن ندارد صحبت می‌شود.

ربیعی گفت: ساختارهای دوگانه آمار رو به افزایشی دارد. روز قبل برای سفر می‌رفتم، وجود چند گیت برای جست‌وجو تعجب‌آور است. از خصوصیات این دوره تهدید و تحریم است که سال‌ها تجربه کردیم. لازم بود از اثرات آن با مردم صحبت کنیم. چند میلیون به فقرا اضافه شده است؟

 

وی افزود: امروز آمریکایی‌ها بی‌شرمانه کمیته‌ای برای فروپاشی ایران تشکیل می‌دهند‌. نهادها باید واکنش داشته باشند که از منجی خارجی برای حل مسائل خارجی همیشه زیان کردیم. تحریم در شکل جدید از ویژگی‌های ایران امروز است و بی‌شرمانه از فروپاشی نظام و جایگزین برای آن سخن می‌گویند.

 وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: عقب‌ماندگی تصمیم‌گیری نسبت به تحولات، شرایط را سخت‌تر کرده است. نزاع بر سر تصمیمات درست هم آسیب‌های خود را دارد. امروز استفاده از نخبگی اقتصادی جامعه و استفاده درست از تحریم لازم است. اختلاف‌های داخلی مبتنی بر ۱۴۰۰ بر شرایط امروز تاثیر می‌گذارد. در این شرایط فکر ۱۴۰۰ مثل عوض کردن چرخ درشکه در رودخانه طوفانی است.

وی افزود: ما با اقتصادی بیمار رو به رو هستیم که طمع تحریم هم از عوامل آن است. بیماری مزمن اقتصاد ما همواره اثرگذار است. ما در هدر رفت منابع نتوانستیم کاری انجام دهیم. وقتی می‌خواستم بخشی از یارانه‌ها را حذف کنم تیترها همه می‌شد دولتِ یارانه حذف کن؛ ما نتوانستیم تصمیمات سخت اقتصادی اتخاذ کنیم. دولت بزرگ شده و هزینه‌ها زیاد، زمانی که همه از دولت بزرگ حرف می‌زدند همواره برای اضافه کردن به دولت تلاش می‌کردند.

ربیعی تصریح کرد: اتفاقات داخلی با یک عامل خارجی مثل ترامپ درهم آمیخته، اعتماد مردم بخشنامه‌ای نیست. اعتماد اجتماعی محصول روابط است. در آخرین سنجش، مشخص شد اعتماد زیادی از بین رفته است اما هنوز مشروعیت‌ها باقی است. اعتمادها به خانواده‌ها هم کاهش پیدا کرده است. نهادها عامل اصلی اعتماد هستند. وقتی از نهاد قضاوت عدالت تولید نشود، اعتماد از بین می‌رود.

من به دلیل آنچه عضویت در گروهک‌ها نامیده شد به همراه خانم راکعی در سال ۹۲ برای انتخابات شورای شهر رد صلاحیت شدیم که گفتم به علت دیگری رد صلاحیت کنید چراکه عضویت در گروهک ضدانقلاب ناچسب است. من فکر می‌کنم برای برون رفت از شرایط باید اعتماد نهادی را برگردانیم. همه تقصیر را بر گردن دیگری می‌اندازند. مجلس برای نشان دادن وضع خراب تصمیماتی می‌گیرد که در راستای منفعت چند نفر است. ما تصمیمات نادرست می‌گیریم. نهادها باید سر جای خود بنشینند.

وی افزود: ما قطعا از تحریم‌ها عبور می‌کنیم اما بی‌اعتمادی‌ها باقی می‌ماند که می‌تواند در صورت بازگشت کارکرد نهادها را جبران کند. باید بتوانیم تصمیم‌های سخت بگیریم. اعتماد براساس تصمیم‌های درست، هنجارها و آرمان‌ها شکل می‌گیرد اما اولین قدم آن حفظ کارکردهای نهادی است. نباید امیال سیاسی را در شرایط امروز پیاده کنیم. از آثار حزب، میانجی‌گری بین قدرت و مردم است و مسائل را درست از مردم به قدرت انتقال می‌دهد. با احزاب باید گوشه‌ای از کارکرد دموکراسی سیاسی را تجربه کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز