خبرگزاری کار ایران

سردار علایی:

تکلیف ما از نظر نخبگی با اقتصاد مشخص نیست/ در هر دوره ریاست جمهوری نقدینگی ما نسبت به دوره قبل ۳ برابر شده است

تکلیف ما از نظر نخبگی با اقتصاد مشخص نیست/ در هر دوره ریاست جمهوری نقدینگی ما نسبت به دوره قبل ۳ برابر شده است
کد خبر : ۶۶۰۶۵۹

نخستین فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: در هر دوره ریاست جمهوری نقدینگی ما نسبت به دوره قبل سه برابر شده است. نقدینگی به جای اینکه در خدمت تولید باشد به سیل بنیان برافکنی تبدیل می‌شود که می‌تواند قیمت ارز را سه برابر کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، سردار حسین علایی در همایش عبور از بحران با بیان اینکه هاشمی دنبال پیشرفت ایران بود، گفت: ایشان معتقد بود توسعه و پیشرفت ایران برای این است که ایران که در آن انقلابی رخ داده و نظامی در آن حاکم شده بتواند الگو شود و باعث پایداری انقلاب در کشور و الگوبرداری سایر کشورهای اسلامی در کنار زدن نظام‌های شاهنشاهی باشد و اگر نتوانیم ایران را به عنوان الگو در حوزه ا خلاق و اقتصاد نشان دهیم، از همین‌جا افت شروع می‌شود و ما دچار مشکلات می‌شویم و برای حفظ انقلاب دچار بحران هستیم.

وی گفت: ایشان برای این‌ها روشی که به کار می‌برد روش حل مساله بود. ایشان هر موضوعی را مشخص می‌کرد که چطور باید آن را حل کرد. در دوران جنگ زمانی که به مساله جنگ نگاه می‌کرد خود جنگ برایش اولویت داشت تا بتوانیم آن را به نوعی تمام کنیم که به سازندگی برسیم. مساله این بود که باید از جنگ به گونه‌ای سربلند بیرون می‌آمدیم که پایه سازندگی باشد به همین دلیل نگاه ایشان برای پایان جنگ با نگاه بسیاری دیگر مخالف بود.

سردار علایی گفت: مساله دیگر در نگاه هاشمی، تصمیم‌گیری‌های بزرگ بود ایشان مسائل کشور را اولویت‌بندی می‌کرد و برای اولویت‌های بزرگ تصمیم‌های بزرگ می‌گرفت. در جایی که به خودشان مربوط بود خودش و در جاهایی که به رهبری و امام مربوط بود، کمک می‌کرد تا تصمیمات بزرگ گرفته شود.

وی ادامه داد: شما می‌دانید الان اگر بخواهیم بحران‌های کشور را مشخص کنیم، سه چهار بحران یا مساله بزرگ داریم که باید تصمیم‌گیری کرد؛ یکی اینکه در دنیای فعلی به روابط بین‌الملل چطور نگاه می‌کنیم و جایگاه ما در جهان کجاست. یکی از مسائلی که در ذهن هاشمی بود این بود که موضوع آمریکا را چطور باید حل کنیم؟ چون آمریکایی‌ها دائم مشکل ایجاد می‌کنند. این یکی از دغدغه‌های ایشان بود و الان یکی از مسائل مهم این است و تئوری‌های گوناگونی برای این مساله باید داده شود باید ببینیم چطور بایداز دیپلماسی برای ارتقای جایگاه ایران استفاده کنیم.

سردار علایی افزود: مساله دیگر نگاه به اقتصاد است. در هر دوره ریاست جمهوری نقدینگی ما نسبت به دوره قبل سه برابر شده است. نقدینگی به جای اینکه در خدمت تولید باشد به سیل بنیان برافکنی تبدیل می‌شود که می‌تواند قیمت ارز را سه برابر کند. در همین دوران اخیر قبل از ارتحال هاشمی به مناسبتی خدمت ایشان رسیدیم و یکی از دغدغه‌های ایشان این بود که چطور نقدینگی داریم ولی کارخانجات ما با مشکل نقدینگی مواجه هستند. یکی از مسائلی که ایران را دچار مشکل کرده نگاه به اقتصاد است، تکلیف ما از نظر نخبگی با اقتصاد مشخص نیست آیا اقتصاد آزاد را می‌پذیریم یا اقتصاد دولتی؟

نخستین فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: یارانه‌ها که یکی از مشکلات است ادامه پیدا می‌کند شاید به این دلیل که نگاه به اقتصاد به اجماع نرسیده است. در دوران سازندگی کنار گذاشتن نظام جیره‌بندی دوران جنگ از معضلات بود که بخشی از آن باقی مانده است.

وی با تاکید بر اینکه آیت‌الله هاشمی واقع‌گرا بود، گفت: واقع گرا به این معنی که همه مسائل را بر اساس واقعیت بررسی می‌کرد. ارزیابی و فهم درست ۵۰ درصد حل مساله است. پس او از شخصیت‌هایی بود که بیشترین دیدار را با افراد مختلف داشت تا بتواند شخصا خوب ارزیابی کند. در حوزه نظامی از جمله کسانی بود که جزئیات مسائل نظامی را سعی می‌کرد بفهمد و درک کند تا تصمیم‌گیری کند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز