رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره:
گفتوگو کلید فهم مشترک ایران و مصر است
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره با اشاره به مسئولیت اصلی ایران و مصر در تأمین امنیت، ثبات و پیشرفت منطقه و جهان اسلام، تداوم همکاری و مشورت بین دو کشور را ضروری خواند.
به گزارش ایلنا، ناصر کنعانی در قاهره در نخستین دیدار آشنایی خود با جمعی از اصحاب رسانههای گروهی و روزنامه نگاران و خبرنگاران مصری گفت: رابطه ایران و مصر یک رابطه معمولی سیاسی یا اقتصادی نیست، بلکه رابطه بین دو کشور و ملت است است که سنگ بنای آن را تمدن، تاریخ و فرهنگ مشترک تشکیل میدهد و چنین ارتباطی بین ملتها و کشورها قطع شدنی نیست.
وی افزود: ایرانیان و مصریان به عنوان صاحبان دو تمدن و فرهنگ باستانی در ساختن تمدن و نوشتن تاریخ بشری شریک هستند و احیای این شراکت انسانی به نفع دو منافع ملت، منطقه و بشریت است.
گفتوگو کلید فهم مشترک است
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره با اشاره به رکود سیاسی و خلاء گفتوگو در روابط فیمابین دو کشور بزرگ و موثر در منطقه، اظهار داشت: گفتوگو کلید فهم مشترک است و فهم مشترک زمینهساز همکاری است.
کنعانی به اهتمام جمهوری اسلامی ایران به ثبات و امنیت مصر، به سابقه رایزنی و مشورت و همکاری بین دو کشور در عرصه منطقهای و بینالمللی اشاره و تصریح کرد: ایران و مصر دو کشور بزرگ منطقه هستند که با سابقه تاریخی و تمدنی و موقعیت جغرافیایی و سیاسی خود، مسئولیت اصلی را در تامین امنیت و ثبات و پیشرفت منطقه و جهان اسلام برعهده دارند.
ضرورت تداوم و تقویت مشورت و همکاری بین ایران و مصر
وی تداوم و تقویت مشورت و همکاری بین دو کشور و ایفای نقش قوی و فعال در قبال مسائل جهان اسلام و موضوعات منطقهای و بینالمللی را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: ایران و مصر میتوانند با توجه به جایگاه مهم تاریخی و تمدنی خود و عضویت در سازمانهای مهم منطقهای و بینالمللی مثل سازمان همکاری اسلامی و جنبش عدم تعهد در چارچوب منافع مشترک، تلاش برای کمک به حل و فصل بحرانهای منطقهای و دفاع از حقوق کشورهای اسلامی، به این همکاری و مشورتها ادامه بدهند.
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره همچنین با تاکید بر ضرورت توجه به بخش اقتصادی و تجاری در روابط دوجانبه، به تشریح پیشرفتهای کشورمان در عرصه مختلف علمی و فناوری، زیربنایی، پزشکی بهداشتی و درمانی پرداخت و بر آمادگی ایران برای تبادل تجربیات و انتقال دستاوردهای خود در عرصههای علمی و فناوری جهت کمک به روند پیشرفت و توسعه کشور و مردم مصر تاکید کرد.
برجام توافقی دوجانبه بین دو کشور نیست
کنعانی با اشاره به علایق فکری و فرهنگی دو ملت نسبت به یکدیگر ابراز داشت: دو کشور میتوانند با عبور از برخی مشکلات، از ظرفیتهای یکدیگر در بسیاری از مسائل دوجانبه یا منطقهای استفاده کنند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص رویکرد دولت آمریکا در خروج از توافق اتمی و تلاش برای وضع مجدد تحریمها علیه کشور و مردم ایران بیان کرد: برجام توافقی دوجانبه بین دو کشور نیست، بلکه یک توافق چندجانبه است که در قالب قطعنامه شورای امنیت نیز مورد تایید قرار گرفته است. جمهوری اسلامی ایران موفق شد تا با ناکام گذاشتن رویکرد یکجانبه گرایانه دولت آمریکا و شکستن تحریمهای ظالمانه اقتصادی، به پیشرفت های چشمگیری در عرصههای مختلف از جمله فناوری صلح آمیز هستهای و پرتاب ماهواره تحقیقاتی و دیگر زمین های علمی و فناوری علیرغم تحریمها و با تکیه بر توان دانشمندان جوان خود نائل آید.
آمریکا دیگر قادر به ایجاد اجماع جهانی و تحریم علیه ایران نیست
رئیس دفتر حفاظت منافع ایران در قاهره با اشاره به شکاف و اختلاف بین کشورهای اروپایی با آمریکا و اختلافات گسترده بین کشورهای مختلف با آمریکا به دلیل سیاستها و رویکرد منفعت طلبانه و یکجانبه این کشور در عرصه سیاسی و تجاری جهان، این رویکرد را به ضرر صلح و ثبات منطقه و جهان دانست و بر تداوم روند رایزنی و گفتوگو بین ایران با دیگر کشورهای عضو توافق برجام برای حفظ این توافق تاکید کرد.
کنعانی با اشاره به تغییر اوضاع جهانی و بروز شکاف و اختلاف بین آمریکا با کشورهای اروپایی و چین و روسیه یادآور شد: آمریکا دیگر قادر به ایجاد اجماع جهانی و تحریم علیه ایران نیست و شرکتهای بزرگ و متوسط در کشورهای مختلف نمیتوانند بازار بزرگ ایران را نادیده بگیرد و درصد یافتن راهی برای تداوم حضور و مشارکت در بازار ایران هستند.
حضور مستشاران نظامی ایران در سوریه به دعوت رسمی دولت قانونی این کشور
وی با اشاره به تجربه ارزشمند ایران در مدیریت اوضاع اقتصادی کشور در دوران جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم بعث عراق علیه ایران و همچنین دوران تحریمهای ظالمانه در گذشته، بر توان نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران برای مدیریت اوضاع و تداوم روند توسعه و پیشرفت تاکید کرد.
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان همچنین با اشاره به راهبردی بودن همکاریهای ایران و روسیه در عرصه های دوجانبه و منطقهای از جمله بحران سوریه، بر همکاری و رایزنی نزدیک تهران و مسکو در حمایت از دولت قانونی سوریه و مبارزه با گروههای تروریستی مورد حمایت آمریکا و برخی کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت: حضور مشاوران نظامی ایران در سوریه به دعوت رسمی دولت قانونی این کشور و برای کمک به این کشور در مبارزه با تروریسم و بازگشت ثبات و امنیت به سوریه است و حضور مشاوران ایران در سوریه تا زمان مورد نیاز دولت این کشور ادامه خواهد داشت.