رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج:
دستگاههای مسئول از راههای مختلف فاجعه مسجدالحرام و منا را پیگیری کنند/ حج واقعی باید همراه با برائت از مشرکان باشد
رهبر انقلاب تاکید کردند: سرزمین مکه برای همه مسلمانان است نباید کسانی فکر کنند هر طوری که میخواهند در این سرزمین رفتار کنند. همه مسلمانان نسبت به مکه و مدینه حق یکسانی دارند.
به گزارش ایلنا، آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در دیدار دستاندرکاران حج امسال، حج را مظهر آمیختگی «معنویت و سیاست» و مهمترین ویژگی آن را اجتماع مسلمانان در زمان و مکان مشخص دانستند و گفتند: حج واقعی حجی است که از یک طرف همراه با برائت از مشرکین باشد و از طرف دیگر زمینهساز وحدت و همدلی و یکصدایی مسلمانان شود.
آیتالله خامنهای شکلگیری نظام جمهوری اسلامی و ارائهی توانایی اسلام در ورود به میدان سیاست و زندگی را باطلکنندهی سالها تلاش برای القای جدایی دین از سیاست خواندند و افزودند: اکنون بار دیگر افراد نادان و مغرض، تلاش دارند تا لزوم جدایی دین از سیاست و زندگی و علم را به ذهن نسل جوان القا کنند اما حج بهترین فرصت و یک صحنهی عملی برای نشان دادن آمیختگی «دین و سیاست» است.
رهبر انقلاب اسلامی در نظر گرفته شدن زمان و مکان مشخص برای اجتماع مسلمانان در فریضه حج را نشاندهندهی اهدافی فراتر از معنویتِ صِرف دانستند و خاطرنشان کردند: یکی از اهداف مهم حج، اجتماع و ارتباط و تفاهم مسلمانان با یکدیگر و در واقع همان موضوع شکلگیری امت اسلامی است.
ایشان با تأکید بر اینکه کعبهی شریف و مسجدالحرام و مسجدالنبی متعلق به همهی مسلمانان است و نه متعلق به کسانی که بر آن سرزمین مسلط هستند، افزودند: کسی حق ندارد مانع از تحقق مفاهیم واقعی حج شود و اگر حکومت و یا دولتی این کار را انجام دهد، در واقع «صدّ عن سبیلالله» کرده است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به شکلگیری معنای جدیدی از حج به برکت هدایتهای امام بزرگوار، گفتند: حج واقعی باید همراه با برائت از مشرکان و زمینهساز وحدت و انسجام مسلمانان باشد، نه آنکه برخی دولتها در جهت ایجاد اختلاف و جدایی میان امت اسلامی تلاش کرده و خود را به استکبار متصل کنند.
آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به فاجعه مسجدالحرام و فاجعه منا در سال ۱۳۹۴، آن را ظلمی بزرگ خواندند و با تأکید بر لزوم پیگیری مستمر و جدی برای احقاق حق، افزودند: این مطالبه بههیچوجه نباید فراموش شود و دستگاههای مسئول باید از راههای مختلف بهویژه مجامع بینالمللی، این موضوع را پیگیری کنند تا کمیتهی حقیقتیابی با حضور جمهوری اسلامی تشکیل و احقاق شود زیرا در این دو فاجعه، تأمین ایمنی و امنیت حجاج که مهمترین وظیفهی حکومت عربستان است، رعایت نشد و دیه مقتولان نیز داده نشد.
ایشان با تأکید بر اینکه ضروریترین نیاز امروز دنیای اسلام، وحدت و یکصدایی است، به تمرکز دشمنان برای مقابله با مسلمانان بهویژه در موضوع فلسطین و در قضایای یمن اشاره و خاطرنشان کردند: اکنون آمریکاییها نام سیاست شیطانی خود دربارهی فلسطین را «معاملهی قرن» گذاشتهاند اما بدانند که به فضل الهی، این معاملهی قرن هرگز محقق نخواهد شد و به کوری چشم دولتمردان آمریکا، قضیهی فلسطین از یادها نخواهد رفت و قدس پایتخت فلسطین باقی خواهد ماند.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه ملت فلسطین در مقابل این توطئه خواهد ایستاد و ملتهای مسلمان نیز پشتیبان مردم فلسطین خواهند بود، افزودند: البته برخی دولتهای اسلامی که هیچ اعتقادی هم به اسلام ندارند، به دلیل حماقت و جهالت و مطامع دنیوی پیشمرگ آمریکاییها شدهاند اما به توفیق الهی، امت اسلامی و ملت فلسطین بر دشمنان خود پیروز خواهند شد و خواهند دید آن روزی را که ریشهی رژیم جعلی صهیونیستی از سرزمین فلسطین کَنده شود.
پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، حجتالاسلام قاضیعسکر (نمایندهی ولیفقیه و سرپرست حجاج ایرانی) گفت: شعار حج امسال «حج؛ تحول روحی و اخلاقی، سبک زندگی دینی، عزت و کرامت اسلامی» است.
قاضیعسکر افزود: از حجاج خواستهایم با پرهیز از بازارگردی، سوغاتهای خود را از تولیدات داخل فراهم کنند تا از ثواب کمک به تولید داخلی و اشتغال برای جوانان نیز بهرهمند شوند.
همچنین محمدی (رئیس سازمان حج و زیارت) با بیان گزارشی از اقدامات انجامگرفته گفت: فرایند اجرایی حج امسال با تأیید شورای عالی امنیت ملی آغاز و تلاش شد خواستهها و انتظارات مردم و نظام درخصوص امنیت، عزت و کرامت حجاج تأمین شود.
محمدی با بیان اینکه فعالیتهای کارگزاران حج بر سه اصل «تلاش و کار بیوقفه»، «صرفهجویی» و «نوآوری» متمرکز شده است، گفت: در حج سال جاری حدود ۸۶ هزار زائر در قالب ۵۸۶ کاروان سازماندهی شدهاند.