سی بی اس :
نتیجه قاطع انتخابات پارلمانی عراق پیروزی برای ایران بهشمار میرود
رسانه آمریکایی سی بی اس در گزارشی با اشاره به اولین مصاحبه مقتدا صدر در سال ۲۰۰۴ با یک شبکه غربی ویژگی های این روحانی شیعه عراقی را توضیح داده و نوشت: این جریان در کنار جریان مورد حمایت ایران برای انتخاب نخست وزیر و تشکیل دولت رقابت کردند.
به گزارش ایلنا پایگاه خبری سی بی اس نیوز در گزارشی با بیان اینکه مقتدا صدر با ائتلاف سیاسی پرنفوذ شیعیان در صدر آرا و ائتلافی از کاندیداهای گروههای قدرتمند شبه نظامی شیعیان درعراق در رده دوم آرای انتخاباتی عراق قرار گرفتند، نوشت: حیدرالعبادی نخست وزیر کنونی عراق در استانهایی با اکثریت شیعه ضعیف ظاهر شده است.
سی بی اس نیوز با طرح این سوال که مقتدا صدر چه کسی است، نوشت: باب سیمون مجری برنامه شصت دقیقه اولین برنامه غربی بود که با مقتدا صدر مصاحبه کرد. سیمون در تعریف صدر در ابتدای مصاحبه گفت که او روحانی است که با سالها خشم شیعیان نسبت به آمریکا پر شده است.
این گزارش با اشاره به محاصره صدام بعد از جنگ اول خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ نوشت: بوش پدر در آن زمان به وضوح پیامی را خطاب به شیعیان عراق مخابره کرد و گفت: الان زمان آن رسیده که مردم عراق سرنوشت خود را در دست بگیرند و به صدام حسین که یک دیکتاتور است فشار بیاورندتا عقب نشینی کند.
این رسانه نوشت: عراقیها به این درخواست پاسخ دادند اما زمانی که شورش تمام عیار علیه صدام را آغاز کردند، پوشش هوایی آمریکایی که انتظار میرفت به نفع آنها به کار گرفته شود هرگز به آنها تعلق نگرفت. از این گذشته آمریکا به صدام حسین اجازه داد از هلیکوپترهای مسلح خود برای سرکوب انقلاب آنها استفاده کند. هزاران شیعه در این حادثه جان خود را از دست دادند.
صدر در مصاحبه با سیمون در سال ۲۰۰۴ گفته بود: آمریکاییها هرگز آنچه برای شیعیان خوب بود را نمیخواستند. در واقع آمریکا اجازه اعلام موجودیت یک دولت شیعه را به جز در شرایطی که عراق تحت اشغال باشد نمیداد چرا که میترسید.
صدر با اشاره به سقوط صدام و اشغال عراق توسط آمریکا گفت: شیطان کوچک رفت و شیطان بزرگ جایگزین آن شد. فقط به این دلیل که شما صدام و بعثیهای شیطانی را بیرون کرده بودید به این معنا نبود که اشغالگری چیزی خوبی است. نجات ما از دست صدام فقط به فیض خدا انجام گرفته بود.
این رسانه آمریکایی مدعی شده با تغییر نقش آمریکا در عراق در یک دهه گذشته به جنگ علیه داعش، نیروهای صدر جبهه را به طور موثری علیه آمریکاییها تقویت کردند. در سال ۲۰۱۶ که خشم عمومی بابت فساد دولت و ناتوانی آن در حفاظت از بخشهای شیعهنشین از حمله داعش، بالا گرفت، حامیان صدر در منطقه سبز در مرکز بغداد قیام کرده و سفارت آمریکا و چندین مکان با ارزش دیگر را هدف قرار دادند. هفته بعد تهدید کردند اگر به تقاضای آنها رسیدگی نشود آنها بار دیگر قیام خواهند کرد.
این رسانه در بخشی تحت عنوان بازوی قدرتمند ایران در عراق مدعی شد: بسیاری از کاندیداهای جریان فتح، فرماندهانی بودند که قبلا از پستهای رسمیشان برای شرکت در این انتخابات استعفا داده بودند. نتیجه انتخابات و آرای قاطع فتح، پیروزی برای ایران به شمار میرود که به دنبال حفظ منافع خود در عراق است.
سی بی اس نیوز نوشت: هر حزب یا ائتلافی که بیشترین کرسیهای پارلمان ۳۲۹ نفره عراق را به خود اختصاص دهد میتواند نخست وزیر را انتخاب کرده و دولت تشکیل دهد. تا زمانی که نخست وزیر جدید انتخاب شود، العبادی در سمت خود باقی خواهد ماند.
این رسانه آمریکایی با اشاره به اینکه قدرت سیاسی در عراق به طور سنتی از میان فرقههای مختلف بین سمتهای نخست وزیری، ریاست جمهوری و ریاست مجلس تقسیم میشود. از بعد از سال ۲۰۰۳ و اشغال عراق توسط آمریکا، شیعیان که اکثریت جمعیت عراق را دارند سمت نخست وزیری، کردها ریاستجمهوری و سنیها ریاست پارلمان را بر عهده داشتند.