خبرگزاری کار ایران

آذری جهرمی در کمیسیون مشترک امنیت و اقتصادی درباره پیام‌رسان‌ها:

رعایت حریم شخصی در پیام‌رسان‌های داخلی/ به‌دنبال رقابت بین‌المللی در حوزه فضای مجازی هستیم/ پنهای باندی بیش از تلگرام در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی است

رعایت حریم شخصی در پیام‌رسان‌های داخلی/ به‌دنبال رقابت بین‌المللی در حوزه فضای مجازی هستیم/ پنهای باندی بیش از تلگرام در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی است
کد خبر : ۶۱۰۲۹۵

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نحوه حمایت این وزارتخانه از پیام‌رسان‌های داخلی تاکید کرد: تاکنون پنج میلیارد تومان تسهیلات و پهنای باندی بیش از تلگرام در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی قرار داده‌ایم.

به گزارش ایلنا، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز در نشست مشترک کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و اقتصادی مجلس شورای اسلامی با موضوع بررسی و بیان دغدغه‌ها درباره پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی حضور یافت.

پیام‌رسان‌های خارجی نباید به مرجع اعتماد مردم تبدیل شوند

وی در این نشست به مباحث اعتمادسازی در حوزه اقتصادی و پیام رسان ها اشاره کرد و گفت: نهادهایی که مراجع اعتماد هستند از مهمترین ارکان نظام‌‌‌ها و حاکمیت‌‌‌ها محسوب می‌شوند که امروزه با استفاده از رمزنگاری پیشرفته و با استفاده از ثبت‌‌ها و سیاهه‌‌‌هایی که نزد هر مشترک است، می‌‌تواند اعتمادسازی شود از این رو یکی از خصلت‌‌‌های ارزهای رمزی و دیجیتال این است که کیف پول شخصی با رمز پیشرفته محافظت می‌‌‌شود و لیستی در شبکه وجود دارد که همه به صورت همزمان آن لیست را دارند و وقتی می‌‌خواهند پولی را انتقال دهند این اطلاعات در دسترسی همگان قرار می‌‌گیرد.

وی ادامه داد: یکی از خصلت‌‌‌های پیام‌‌رسان‌‌‌ها غیرمتمرکز بودن و زیرسوال بردن نظام بانکی سراسر دنیا است. از این‌‌‌رو، امروز صرفا بحث ارز دیجیتال مطرح نیست بلکه مسائل دیگری همچون قرار گرفتن به عنوان مرجع اعتماد مطرح می‌‌‌‌شود که مسیر اشتباهی است از این‌‌رو حاکمیت‌‌‌ها، خودشان مکانیزم اعتماد حاکمیتی مبتنی بر رمز را در کشور خودشان ایجاد کنند. 

شورای عالی فضای مجازی در حال تدوین سند برای نحوه استفاده از فضای مجازی است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه نباید در برابر تحولات فضای مجازی منفعلانه برخورد کرد، اظهار داشت: اگر در این حوزه فعال نباشیم حاکمیت دچار خدشه می‌‌‌شود. از این‌‌‌رو در حال حاضر صرفا بحث تلگرام نیست بلکه موضوعاتی همچون بیت کوین مطرح است که اگر بررسی شود آمارهای تکان‌‌‌دهنده‌‌‌ای از صرافی‌‌های تهران مشخص می‌شود که بسیاری افراد از این طریق متضرر شده‌اند.

آذری جهرمی با اشاره به تدبیر رهبری مبنی بر تشکیل شورای عالی فضای مجازی، تصریح کرد: قرار است از طریق این شورا بردارهای حرکتی در نظام در مسیری قرار بگیرد که رشد کند لذا در این مسیر اساسی‌‌‌ترین موضوع مطرح شده این بود که سند تبیین الزامات شبکه ملی اطلاعات تهیه شود که البته شورا در زمینه محتوای آن هنوز در حال کار است تا به سندی برای تعیین تکلیف برسد.

۵ روشی حمایتی وزارت ارتباطات از پیام‌رسان‌های داخلی

وی با بیان اینکه موضوع پیام‌‌‌رسان‌‌ها در بحث خدمات در فضای مجازی مطرح است، خاطرنشان کرد: در جلسات متعددی که داشته‌‌‌ایم به وفاق نظری رسیدیم که پیام‌‌‌رسان‌‌‌های بومی به عنوان پایه مورد حمایت قرار گیرند لذا در همین راستا وظایفی برعهده وزارتخانه‌‌‌های ارشاد و آموزش و پرورش، بانک مرکزی، سازمان صداوسیما قرار گرفت و در همین مسیر آنچه برعهده وزارت ارتباطات است این بود که از منابع مالی کم‌‌‌بهره به شرکت‌‌‌های بومی اختصاص داده شده و از آنها حمایت شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه همچنین مقرر شد پهنای باند اتصال پیام‌‌‌رسان‌‌های بومی به شبکه اینترنت به میزان لازم و به صورت رایگان تأمین شود، ابراز داشت: همچنین مقرر کردیم تعرفه‌ای قرار دهیم تا مصرف‌‌‌کننده نهایی ترغیب شود از این پیام‌‌رسان‌‌‌ها استفاده کند.

آذری جهرمی ادامه داد: از سوی دیگر تعریف سرویس‌های دولت الکترونیک روی شبکه پیام‌‌‌رسان داخلی و همچنین قرار دادن فضای اقتصادی و مراکز داده در اختیار این شبکه‌‌‌ها از جمله حمایت‌‌های وزارت ارتباطات تعریف شده است.

پنهای باندی بیش از تلگرام در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی است

وی درخصوص اقدامات صورت گرفته وزارت ارتباطات در خصوص حمایت از پیام‌‌‌رسان‌‌‌ها تاکنون بیان کرد: در وهله اول پنج میلیارد تومان اختصاص دادیم که یکی از شرکت‌‌های پیام‌‌‌رسان توانست بخشی را به عنوان وام با تنفس ۱۸ ماهه دریافت کند و ضمانت آن را که سفته است بدهد اما هنوز بقیه شرکت‌‌‌ها نتوانسته‌‌‌اند اقدام کنند.

این وزیر کابینه دوازدهم اضافه کرد: همچنین در حوزه پهنای باند توانسته‌‌‌‌ایم حتی میزانی بیشتر از چیزی که در اختیار تلگرام است به صورت رایگان در اختیار آنها قرار دهیم؛ در حوزه دولت الکترونیک نیز هنوز اقدام لازم را به طور کامل صورت ندادیم چون زیرساخت آنها آماده نبوده و باید کم‌‌کم آماده‌‌سازی انجام شود.

افزایش ۶ برابری کابران پیام‌رسان‌های داخلی درپی بهبود کیفیت

آذری جهرمی به اختلالاتی که شبکه پیام‌‌‌رسان‌های داخلی در دی ماه داشتند، اشاره کرد و یادآور شد: امروز با برطرف شدن بسیاری از این مشکلات حدود سه برابر ظرفیت مشترک نسبت به آن زمان داریم که البته پیام‌‌‌رسان‌‌ها در خوداظهاری این میزان را تا شش برابر اعلام کرده و بدین ترتیب که یکی از آنها می‌‌‌گوید در حال حاضر ۱۵ میلیون نفر کاربر را پشتیبانی می‌‌کند از این رو بهبود کیفیت سرویس‌‌‌ها باعث افزایش تعداد کاربران شده است.

وی ادامه داد: پیام‌‌‌رسان یکی از زیرساخت‌‌‌های اصلی توسعه فناوری اطلاعات در دنیا است و همچنین، یکی از زیرساخت‌‌‌های مهم برای حوزه تبادل مالی یا فینتک‌‌ها هستند. از این‌‌رو، در بخشی ما اجازه ورود نداده‌‌‌ایم اما طرف‌های مقابل هم ما را تحریم کرده‌اند و ما نمی‌توانیم از ظرفیت‌های فضای مجازی برای رشد دیجیتال و اقتصاد استفاده کنیم چون در تحریم هستیم.

برخورد وقیحانه تلگرام با ایران به دلیل تحریم‌ها

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به فراخوانی که اخیرا تلگرام برای حوزه اقتصادی داده است، عنوان کرد: تلگرام به طرز وقیحانه‌‌ای در قوانین خود آورده است که ایرانی‌‌‌ها از این خرید و فروش مستثنی هستند، چون در تحریمند؛ از این‌‌رو، ما باید خودمان از این فرصت و ظرفیت مهم برای تبادلات مالی و رشد اقتصادی استفاده کنیم که یکی از راه‌‌‌‌های آن تقویت پیام‌‌رسان‌‌های داخلی است.

آذری جهرمی به حوزه رسانه در پیام‌رسان‌ها اشاره کرد و گفت: امروزه متأسفانه مبحثی که با پیام‌‌رسان تداخل پیدا کرده است، بحث رسانه است چراکه به دلیل وجود امکان ایجاد کانال در پیام‌‌رسان خارجی، رسانه‌‌ها برای استفاده از این ظرفیت هجومی به سمت آنها برده‌اند در حالی که دو موضوع رسانه و پیام‌‌رسان از هم متفاوت هستند.

از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی مردم صیانت می‌کنیم

وی درباره بحث امنیت حریم خصوصی اظهار داشت: در حوزه رسانه، بحث محدودیت‌‌‌های رسانه‌‌‌ای و برخی حواشی و قوانین وجود دارد که امروز پیام‌‌‌رسان نیز به این حوزه اضافه شده در حالی که باید از هم جدا باشند چراکه هنوز برای نحوه حضور رسانه در پیام‌‌رسان قوانینی تبیین نشده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در قوانین جمهوری اسلامی به امنیت اطلاعات افراد تأکید شده است، تصریح کرد: حتی در بحث جرایم رایانه‌‌‌ای و استفاده از اطلاعات شخصی افراد مجازات‌‌‌هایی تعیین شده است. از این‌رو، درباره حریم خصوصی کاربران نیز قوه قضاییه مکلف بود برای صیانت از اطلاعات مردم و عدم دسترسی به آن آیین‌‌نامه‌‌ای تدوین کند که این اقدام نیز انجام و اخیرا اطلاع‌‌رسانی شد.

ادعای عدم امنیت در پیام‌رسان‌های داخلی سیاه‌نمایی است

آذری جهرمی بخش اعظمی از ادعای عدم امنیت در پیام‌‌‌رسان‌‌‌های داخلی را سیاهنمایی دانست و خاطرنشان کرد: این سیاهنمایی‌‌ها باعث می‌‌‌شود حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور رشد نکند و همین را هم می‌‌خواهند در حالی که ما قصد داریم سهم منطقه‌‌‌ای به دست بیاوریم و حرکت بین‌‌‌المللی کنیم، پس باید رفتارهای هوشمندانه صورت گیرد و از هجمه‌‌‌ها علیه توسعه‌‌‌دهنده‌‌های داخلی خودداری شود.

وی ایجاد شده علیه پیام‌‌‌رسان‌‌‌های داخلی را شایعه‌‌سازی برشمرد و ابراز داشت: هیچ پیامی خوانده نمی‌‌‌شود و اطلاعات در اختیار کسی قرار نمی‌‌‌گیرد. حتی اخیرا برای مدیر یکی از پیام‌‌رسان‌ها حکم قضایی صادر شد چراکه یکی از مراجع انتظامی از این شرکت اطلاعات کاربر خواسته بود اما این شرکت اطلاعات در اختیار قرار نداده بود از این‌رو، باید پشتوانه‌‌‌ای برای آنها ایجاد شود که در حال حاضر در دولت مشغول تدوین لایحه‌‌ای برای این حمایت هستیم که این لایحه دو فوریتی که یکی از پنج لایحه موجود درباره فضای مجازی است تقریبا آماده شده است.

اصلاح قوانین برای حمایت از مدیران پیام‌رسان‌ها در حفظ حریم خصوصی کاربران

این وزیر کابینه روحانی با تأکید بر اینکه نباید امنیت مدیر پلت‌فورم‌ها خدشه‌‌دار شود، بیان کرد: قانون باید اصلاح شود که مدیر راحت بگوید نمی‌‌‌تواند وارد حریم خصوصی مردم شود چنانچه اگر امروز کاربری در توییتر یا فیسبوک خطایی کرده و مطلب خلافی منتشر کند باید مدیر توییتر احضار شود که در خارج از کشور است و امکان آن وجود ندارد از این‌‌رو، مدیران داخلی پیام‌‌‌‌رسان‌‌ها نیز نباید در شرایط تحت فشار قرار گیرند. البته قانون ایراد داشته و نیاز به اصلاح دارد.

آذری جهرمی به اهمیت حضور مردم در حل مشکلات کلان کشور اشاره کرد و یادآور شد: در بحث جنگ، تحریم، توسعه و سایر مشکلات با حضور مردم توانستیم مسائل را حل کنیم. از این‌رو، دغدغه‌‌‌های حوزه فضای مجازی هم باید با حضور مردم حل شود پس افکارعمومی باید همواره مدنظر باشد و نباید احساس شود در حاکمیت انشقاق وجود دارد و افراد در حاکمیت نباید گفته‌‌‌های یکدیگر را نقض کنند.

وی تأکید کرد: معنی لوکال (محلی) کردن فضای مجازی در کشور به معنای قطع کردن ارتباط با دنیا یا کشیدن حصار به دور خودمان نیست بلکه تلاش برای گرفتن سهمی در بازار جهانی و رقابت است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: از این‌‌‌رو از تمام افراد منطقی، علمی، فنی و متخصص دعوت به عمل آورده‌‌‌ایم تا در شورای عالی فضای مجازی بتوانند نقشه راه استخراج کنند ضمن اینکه پیام‌‌‌رسان‌‌ها صرفا بخش کوچکی از تحولات دیجیتالی در کشور هستند و حوزه‌‌های دیگر همچون کشاورزی، انرژی و بخش سلامت نیز در معرض تحولات عظیم در حوزه دیجیتال هستند.

به گزارش ایلنا به نقل از خانه ملت، در ادامه این جلسه نمایندگان مجلس موضوعات و مسائل خود را در حوزه پیام‌‌‌رسان‌‌های داخلی و خارجی و دغدغه‌های امنیتی و اقتصادی موجود مطرح کردند که وزیر ارتباطات به آنها پاسخ داد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز