محسن کوهکن در گفت و گو با ایلنا در باره شعار سال:/تکرار/
«حمایت از کالای ایرانی» با پلاکارد و تبلیغات تحقق نمییابد/ رکود در تولیدات داخلی با افزایش تقاضا برای کالاهای ایرانی برطرف خواهد شد
عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: این شعار سنجیده که رهبری آن را تعیین کردند فرصت و امتیازی برای تولید کنندگان محسوب می شود اما ساز و کار های ویژه خودش را دارد و تنها با پلاکارد و تبلیغات تحقق نمی یابد.
محسن کوهکن در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره شعار امسال که از سوی رهبر انقلاب تعیین شده است، گفت: تصمیمگیریها، سیاستگذاریها و حمایت حاکمیت و مردم در تحقق این شعار موثر خواهد بود.
وی به آثار عملیاتی شدن این شعار اشاره کرد و گفت: استفاده از کالای ایرانی، تقاضا برای تولیدات داخلی را بالا برده و باعث میشود تولیدکنندگان با هم به رقابت بپردازند که این رقابتی سازنده در جهت افزایش کیفیت کالاها و کاهش قیمت تمام شده خواهد بود و اگر این دو مولفه تحقق یابد به طور طبیعی میل به خرید کالاهای داخلی افزیش پیدا میکند.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی سه اهرم ممنوعیت کالاهای خارجی، میزان تعرفه و اصلاح الگوی نیاز به مصرف کالاهای خارجی توسط مردم را در حمایت از کالاهای ایرانی موثر دانست و گفت: اگر ما الگوی نیاز به مصرف کالاهای خارجی را اصلاح کنیم، ممنوعیت کالاهای خارجی و میزان تعرفه به صورت خودکار انجام میشود اما در غیر این صورت کالاهای خارجی بستری را برای ایجاد قاچاق، رانت و سوءاستفاده ایجاد خواهد کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه با بهره گیری از ظرفیتهای قانونی میتوانیم میل به استفاده از کالاهای ایرانی را افزایش دهیم، افزود: رکود در تولیدات داخلی با افزایش تقاضا برای کالاهای ایرانی برطرف خواهد شد و ایجاد اشتغال و بالابردن سرآمد درآمدی را به دنبال خواهد داشت.
کوهکن با اشاره به اینکه با افزایش تقاضا بخشی از کسری مالی برای سرمایه گذاران و تولیدکنندگان جبران خواهد شد، اظهار کرد: این شعار سنجیده که رهبری آن را تعیین کردند فرصت و امتیازی برای تولید کنندگان محسوب میشود اما سازوکارهای ویژه خودش را دارد و تنها با پلاکارد و تبلیغات تحقق نمییابد.
وی با بیان اینکه برخی با اعمال و رفتارشان به باورهای تولیدکنندگان و جوانان ما توهین میکنند گفت: وجود مراکز تحقیق و توسعه در مراکز تولیدی و لزوم توجه دولت به تولیدات داخلی در جهت مقابله با آنها امری ضروری است، و دولت باید در کنار بهره گیری از اهرمهای تشویقی برای حمایت از تولیدکنندگان، به وظیفه نظارتی خود هم توجه کند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بخش خصوصی ما بی نقص نیست اما برای حمایت از کالاهای ایرانی، باید اتاق بازرگانی و شورای اصناف و دیگر نهادهای اقتصادی ورود پیدا کنند و تشکلهای اقتصادی مردم را فعال کنیم، حتی دولت میتواند برای تولیدکنندگانی که کالاهایی با قیمت کم و کیفیت بالایی تولید می کنند معافیت مالیاتی در نظر بگیرد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی به ضرورت تعامل بین مجلس و دولت اشاره کرد و گفت: سازوکارهای بسیاری وجود دارد که دولت میتواند از آنها بهره بگیرد و دولت به کمک مجلس میتواند اقداماتی را انجام دهد ولو در حوزه اختیارات دولتی نباشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه ما پس از انقلاب قوانین بسیاری را تصویب کردیم که بعضی از آنها با هم در تعارض است، اظهار کرد: دولت میتواند در قالب یک ارتباط مستمر با مجلس، کمیسیونها را راضی کند و برای تشویق تولیدکنندگان خلاهای قانونی را با ارائه لایحه پر کند.
کوهکن به ضرورت تعامل بین هر سه قوه جهت تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: همانطور که رهبری فرمودند هر سه قوه مکلف هستند که همه تلاش خود را برای تولیدات داخلی به کار بگیرند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به گستردگی استفاده از فضای مجازی، عنوان کرد: من پیش بینی می کنم یک حرکت حساب شده همراه با تبلیغات کاذب برای ضربه زدن به اقتصاد ما از سوی دشمنان ما آغاز شده است در نتیجه سرداران و افسران جنگ نرم در معرفی کالاهای داخلی و حمایت از کالای ایرانی باید ورود پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: باید کالاهای خود را در فرهنگ عمومی جامعه تبلیغ کنیم و تولیدات ما نباید مثل کشور چین درجه بندی داشته باشد بلکه ما باید کالاهای باکیفیت را تولید کنیم و اداره استاندارد ما باید از این حالت کمون و خمودگی بیرون بیاید، چرا که کالاهای ایرانی می توانند بخش عمده ای از نیازهای کشور ما را برآورده سازد.