خبرگزاری کار ایران

معاون اول رییس جمهور در جلسه شورای اقتصاد:

تا سال ۱۴۰۰ باید ۵ دانشگاه کشور جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان باشند

تا سال ۱۴۰۰ باید ۵ دانشگاه کشور جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان باشند
کد خبر : ۶۰۳۵۳۰

جلسه شورای اقتصاد ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری در این جلسه با اشاره به درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درخصوص خرید تجهیزات آزمایشگاهی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از تسهیلات مالی خارجی، این طرح را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به وضعیت نه چندان مناسب دانشگاه‌‌های کشور از نظر تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی و پژوهشی، گفت: یکی از مصوبات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی این است که پنج دانشگاه کشور باید تا سال ۱۴۰۰ جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر دنیا باشند و امیدوارم سایر دانشگاه‌‌های کشور نیز همانند دانشگاه صنعتی شریف به دنبال برخورداری از تسهیلات مالی جهت تجهیز امکانات خود باشند.

معاون اول رییس‌‌جمهور با قدردانی از تلاش‌‌های دبیرخانه شورای اقتصاد در سال ۹۶،‌ برای اعضای این شورا سالی خوب آرزو کرد و اظهار امیدواری کرد در سال ۹۷ شورای اقتصاد بهتر از سال‌های گذشته فعالیت کند.

در این جلسه که وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رییس‌‌جمهور، رییس کل بانک مرکزی و رییس اتاق بازرگانی ایران نیز حضور داشتند درخواست‌‌های برخی دستگاه‌‌های اجرایی مطرح شد که پس از بحث و تبادل نظر به تایید شورای اقتصاد رسید.

اصلاح مصوبه شورای اقتصاد درخصوص طرح‌‌های توسعه نیروگاه آبی گتوند علیا، احداث سد و نیروگاه چرمشیر، استفاده از فاینانس برای ایجاد انتقال و فاز دوم تصفیه‌‌‌خانه شهر بیرجند، استفاده از فاینانس برای طرح‌‌‌های سد دشت پلنگ و سد باغان و استفاده از تسهیلات مالی خارجی برای احداث سد و نیروگاه بختیاری از جمله درخواست‌‌های وزارت نیرو بود که پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.

درخواست‌‌‌های وزارت نفت نیز در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از ارائه توضیحات از سوی نماینده این وزارتخانه با این درخواست‌‌‌ها موافقت شد که عبارتند از:

طرح کمک به جایگزینی و اسقاط یک میلیون دستگاه بخاری مرسوم (گازی و نفتی) با بخاری‌‌‌های گازسوز دودکش‌‌‌‌‌دار راندمان بالا (هرمتیک)، اصلاح مجوز سرمایه‌‌‌گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌‌‌های نفتی ایران در خصوص طرح احداث خط لوله ۲۰ اینج فرآورده‌‌‌های نفتی نایین - کاشان - ری و اصلاح مجوز سرمایه‌‌‌گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌‌های نفتی ایران درخصوص طرح نگهداشت و پشتیبانی تاسیسات جنبی صنعتی و غیرصنعتی و سرمایه‌‌‌گذاری جدید برای طرح تعویض پوشش و تعویض خط لوله نفت خام.

همچنین موضوع اصلاح مصوبه طرح جایگزینی ۶۵ هزار دستگاه کامیون و کشنده فرسوده بالای ۱۰ تن با سن بالاتر از ۳۵ سال برای بررسی بیشتر به کمیسیون شورای اقتصاد ارجاع شد. 

در ادامه این جلسه، با درخواست وزارت امور اقتصادی و دارایی مبنی بر شفاف‌‌‌‌سازی در مورد قیر معدنی، ضمن موافقت با تفکیک قیر معدنی از زمره کالاهای نفتی، این کالا به عنوان ماده معدنی شناخته و در این مورد شفاف‌‌سازی صورت گرفت.

درخواست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در خصوص خرید تجهیزات آزمایشگاهی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از تسهیلات مالی خارجی مطرح شد و پس از توضیحات رییس این دانشگاه به تصویب رسید.

انتشار پنج هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت جهت خرید هواپیمای جدید و انتشار پنج هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت برای ایمن‌‌‌سازی و نگهداری راه‌‌‌های شریانی کشور نیز از جمله درخواست‌‌‌های وزارت راه و شهرسازی بود که در این جلسه مطرح شد و به تصویب رسید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز