روحانی در تماس تلفنی رییسجمهور فرانسه:
ایران خواستار یک رابطه باثبات با فرانسه است/ گفتوگوهای ایران و اروپا ربطی به برجام ندارد/ یمن با جنایت جنگی روبروست
روسای جمهوری اسلامی ایران و فرانسه تاکید کردند که برای بنای روابطی مستحکم و باثبات میان دو کشور مصمم هستند و همه تلاش خود را در مسیری که می تواند تامین کننده منافع دو ملت باشد، متمرکز خواهند کرد.
به گزارش ایلنا، حجتالاسلام حسن روحانی عصر یکشنبه در تماس تلفنی "امانوئل مکرون" رییس جمهور فرانسه با وی، گفت: تصمیم دولت جمهوری اسلامی ایران برقراری یک رابطه باثبات با کشور فرانسه است که این تصمیم، بی تردید در راستای روابط بسیار قدیمی و دوستانه دو ملت ایران و فرانسه است.
روحانی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در همه موضوعات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، آماده رایزنی و همکاری مستحکم با فرانسه است.
رئیس جمهور با قدردانی از مواضع پاریس در قبال برجام و تاکید مجدد بر ضرورت پایبندی همه طرفها به مفاد آن، گفت: تهران تا زمانی که طرفهای مقابل به برجام عمل کنند، به تعهداتش پایبند خواهد ماند.
روحانی همچنین به برخی زمزمه ها درخصوص آنچه که مذاکرات مکمل درباره برجام خوانده میشود، اشاره کرد و گفت: هفت کشور با هم توافقی کردهایم که شورای امنیت هم بر آن صحه گذاشته است و ایران کاملا به تعهداتش در قبال این توافق عمل کرده، اما متاسفانه آمریکا پیوسته در مسیر اجرای برجام، مانع تراشی کرده است.
رئیس جمهور موضوع گفت وگو و همکاری ایران و اروپا راجع به مسایل منطقه ای را بسیار خوب خواند اما تاکید کرد که این همکاری هیچ ارتباطی به برجام ندارد و نکته مهم در شرایط کنونی این است که اتحادیه اروپا در جهت پایبندی کامل آمریکا به برجام حرکت کند.
روحانی بابیان اینکه "به عنوان دو کشور دوست، آمادگی داریم که راجع به موضوعات مورد علاقه با هم رایزنی و همکاری داشته باشیم"، گفت: مبارزه با تروریسم و کمک به مردمی که در سراسر جهان و بویژه در منطقه ما با حملات و مشکلات مواجه اند، از جمله موضوعاتی هستند که ایران آماده است با همه کشورهای دوست در ارتباط با این موضوعات، همفکری و همکاری کند.
رئیس جمهور همچنین به گسترش قحطی و شیوع بیماری های مسری در یمن، در کنار بمبارانهای پی در پی شهرهای بی دفاع این کشور اشاره کرد و خواستار حرکت جدی اروپا و بویژه فرانسه برای کمک به مردم مظلوم یمن شد.
روحانی تاکید کرد: ما در یمن شاهد جنایات جنگی هستیم و در این زمینه کشورهایی که سلاح را برای عربستان و ائتلاف عربی تهیه میکنند، باید پاسخگو باشند.
رئیس جمهور در ارتباط با لبنان نیز باتاکید بر ضرورت حفظ ثبات و آرامش این کشور ابراز امیدواری کرد که همه گروههای لبنانی بتوانند با هم همفکری و هماهنگی، انتخاباتی خوب و سالم را رقم بزنند.
روسای جمهوری دو کشور همچنین ضرورت برقراری سریعتر ثبات و آرامش در سوریه را مورد تاکید قرار دادند و برای آغاز و ادامه حرکتهای چند جانبه تا رسیدن به سوریه ای باثبات اعلام امادگی کردند.
روسای جمهوری دو کشور، وزرای خارجه خود را مامور کردند پیرامون این طرح که در گام نخست ارسال کمکهای انسانی به مردم سوریه را مدنظر قرار میدهد، رایزنیهای خود را گسترش دهند.
روحانی در این گفتوگو اظهار داشت: ما کاملا آمادگی داریم در زمینه کمکهای انسانی به مردم سوریه، یک همکاری چند جانبه با سایر کشورهای موثر را بنا نهیم.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به موضوع سفر آقای مکرون به تهران گفت که"از این سفر استقبال می کنیم و معتقدیم که همکاری تهران و پاریس می تواند در مسایل دوجانبه ، منطقه ای و بین المللی تاثیرگذار باشد".
رئیس جمهور فرانسه نیز در این گفت و گوی تلفنی با تاکید براینکه "مایلم با ایران یک رابطه روشن، محکم و باثبات را بسازم"، گفت: پاریس همه تلاش خود را برای دفاع از برجام بکار گرفته است و این دفاع، خط روشن و صریح ما است.
امانوئل مکرون با بیان اینکه ایران و فرانسه با توجه به وضعیت موجود در منطقه مسوولیت سنگینی برعهده دارند، همکاری دو کشور را در حوزه مسایل منطقه ای بویژه در ارتباط با سوریه و لبنان ضروری خواند.
وی افزود: همیشه تاکید کردهام که ما خواهان مذاکره جدید درباره برجام نیستیم اما مایلیم راجع به موضوعات دیگر گفت و گو کنیم.
رئیس جمهور فرانسه همچنین از علاقه مندی کشورش برای پیشبرد طرحی در سوریه با هدف برقراری ثبات و آرامش در این کشور خبر داد و خواهان همکاری ایران در پیشبرد این طرح شد.
مکرون ابراز امیدواری کرد که در اولین فرصت مناسب از جمهوری اسلامی ایران دیدار و با مقامات مختلف کشورمان گفتگو کند.