مطهری در تحلیل نامه رییس دولتهای نهم و دهم؛
بهتر بود پیشنهادات احمدینژاد قبل از بازداشت دوستانش مطرح میشد / آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟!
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که آیا اظهارات احمدینژاد به معنی تهدید قوه قضاییه برای افشای حقایق است،خطاب به وی گفت: «بسیاری از پیشنهادات شما درست است اما بهتر آن بود که اینها را در زمان صدارت خود و لااقل قبل از بازداشت دوستانتان و مطرح شدن پروندههای خودتان میگفتید... و خلاصه به قول شاعر: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا.»
به گزارش ایلنا، علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به تحلیل نامهنگاری اخیر محمود احمدینژاد پرداخت.
در متن یادداشت علی مطهری آمده است:
«آقای احمدینژاد در نامه اخیرش به مقام رهبری بر انجام اصلاحات تاکید کرده است. موضوعات شایسته اصلاح چنانکه از مضمون نامه ایشان برمیآید به این شرح است:
۱- قدرت و اختیارات بسیار گسترده و بیبدیل رهبری
۲- دفتر مقام رهبری
۳- انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی که باید بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالتهای نهادهای نظامی و امنیتی باشد
۴- قوه قضاییه، که باید رییس آن فوراً تغییر کند و مرجعی مستقل برای رسیدگی به شکایات مردم از این قوه تعیین و معرفی شود.
۵- زندانیان سیاسی، که باید آزاد شوند.
چند نکته قابل ذکر است:
الف- برای محدود شدن اختیارات رهبری نیاز به تغییر قانون اساسی است که البته در نامه آقای احمدینژاد هم به آن اشاره شده است.
ب- اصلاح دفتر مقام رهبری - که ظاهراً مقصود آقای احمدینژاد کوچک شدن آن است – مربوط به خود مقام رهبری و مجلس خبرگان رهبری است.
ج- درخواست برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس بدون مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی، مفهوم مخالف آن این است که در انتخاباتهای اخیر، خصوصاً در سالهای ۸۴ و ۸۶ که آقای احمدینژاد در متن قضایا بوده است، مهندسی شورای نگهبان و دخالت نهادهای نظامی و امنیتی وجود داشته است.
سوال این است که اگر چنین چیزی واقعیت دارد، چرا ایشان در همان زمان این موضوع را اعلام نکردند؟ آیا اعلامِ امروز ایشان به معنی تهدید قوه قضاییه نیست که مثلاً اگر بقایی و سایر دوستان را مجازات کنید یا پروندههای خود من را به جریان بیندازید، حقایقی را افشا خواهم کرد تا قوه قضاییه منصرف شود؟
د- تعیین و معرفی مرجعی مستقل برای رسیدگی به شکایات مردم از قوه قضاییه نیز نیازمند تغییر قانون اساسی است.
ه- درخواست آزادی زندانیان سیاسی و سخت نگرفتن به منتقدان نیز چیزی است که بسیاری از مصلحان جامعه بارها اعلام کردهاند و البته آقای احمدینژاد هم حق دارد آن را اعلام کند اما باید بداند که بسیاری از زندانیان سیاسی بهخاطر حوادث سال ۸۸ و پس از آن زندانی شدهاند. حوادثی که آقای احمدینژاد سلسلهجنبان آن بود. در مجموع به آقای احمدینژاد باید گفت بسیاری از پیشنهادات شما درست است اما بهتر آن بود که اینها را در زمان صدارت خود و لااقل قبل از بازداشت دوستانتان و مطرح شدن پروندههای خودتان میگفتید تا شائبه «کلمه حق یراد بها الباطل» در اذهان تداعی نشود و خلاصه به قول شاعر: آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا.»