خباز در گفتوگو با ایلنا:
به جای اینکه سیاستمان را اخلاقی کنیم، اخلاقمان را سیاسی کردهایم/ جناحها از تخریب و حذف یکدیگر دست بردارند
استاندار سابق سمنان بر لزوم اخلاقمداری از سوی دولتمردان و فعالان سیاسی تاکید کرد و گفت: ما به جای اینکه سیاستمان را اخلاقی کنیم، اخلاقمان را سیاسی کردهایم.
محمدرضا خباز در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره بررسی اهداف انقلاب اسلامی با بیان اینکه در هر انقلابی، رهبر آن انقلاب در راستای تعیین اهدف انقلابی، شعارهایی را بیان میدارد گفت: "استقلال" و "آزادی" و "جمهوری اسلامی" سه شعار اساسی انقلاب بود و کشور به این شعارها نیاز داشت چرا که در آن زمان ایران مستعمره آمریکا بود و استقلال نداشت. از سوی دیگر آزادی بیانی نیز وجود نداشت و جمهوری اسلامی هم به این خاطر بود که حکومت در رژیم گذشته به صورت مورثی و از پدر به پسر بود و مردم در انتخاب شخص اول کشور موثر نبودند.
عضو حزب اعتماد ملی بیان کرد : هدفی که رهبر انقلاب به دنبال آن بود، حاکمیت دین و اسلام بر کشور بود. امام میخواست اسلام و روشهای اسلامی را در کشور پیاده کند و معتقد بود که در این صورت میتوان به همه اهداف مادی و معنوی رسید.
این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه ما امروزه به هر سه این شعارها دست یافتهایم اظهار کرد: در زمینه استقلال سربلندترین کشور دنیا هستیم. در زمان رژیم قبلی همه کشورها، مستعمره آمریکا یا شوروی بودند که به بلوکهای شرق و غرب معروف بودند اما امام با شعار "نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی" استقلال را برای این کشور به ارمغان آورد و امروز هیچ کشور و قدرتی نمیتواند نظراتش را به ما تحمیل کند.
استاندار سابق سمنان افزود: در بحث آزادی اندیشه و آزادی بیان نه به طور صد در صد اما شرایطمان بهتر از گذشته شده است و به این مهم دست یافته ایم.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی با رای مردم اداره میشود گفت: از روستاها تا بزرگترین پهنه جغرافیایی کشور که تهران میباشد، همه مسولان با رای و نظر مردم انتخاب میشوند. دهیار، شهردار، نمایندگان مجلس، رئیس جمهور و رهبر، همه و همه با رای مستقیم یا غیر مستقیم مردم انتخاب میشوند.
خباز با اشاره به نظرات امام در راستای اطاعت از فرمان الهی در انجام کارها بیان داشت: به نظر من این موضوع امروز کمرنگ شده است و ما به جای اینکه سیاستمان را اخلاقی کنیم، اخلاقمان را سیاسی کردهایم.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار کرد: حکومت پهلوی سیاست اخلاقی و اخلاق اسلامی و دینی را رعایت نمیکرد و مردم میخواستند این موضوعات را بر کشور حاکم کنند هرچند که این بداخلاقیها امروزه در روزنامهها و رسانهها هم وجود دارد و پسندیده یک نظام اسلامی نیست.
استاندار سابق سمنان بیان داشت: ما برای رسیدن به هدفمان نباید از هر ابزار مشروع یا غیر مشروع بهره بگیریم؛ به عنوان مثال در انتخابات گذشته سیاهنماییهایی صورت میگرفت که هوای نفس یا شیطان بر این رویکردها حاکم است. دولتمردان ما باید اخلاقمدار باشند.
خباز با اشاره به مردمی که ۳۰۰ هزار شهید را با هدف انقلابی و الهی ماندن کشور به این نظام تقدیم کرده اند، گفت: برخی رویکردهای ما ارزنده این مردم نیست و در این زمینه موفقیتهای چشمگیری نداشتهایم اما امیدواریم همانطور که هرکس در ۴۰ سالگی به کمال میرسد انقلاب اسلامی ما نیز در ۴۰ سالگی خود به کمال مطلوب نائل آید.
این نماینده ادوار مجلس در خصوص وظیفه مردم و حکومت در راستای پیشبرد اهداف انقلاب اظهار کرد: مردم به حاکمانشان نگاه میکنند، همانطور که پیامبر میفرماید: «مردم به دین و روش دولتمردانشان زندگی میکنند» و «مردم به دولتمردانشان شبیهتر هستند تا پدرانشان». لذا رفتار دولتمردان، آن هم در عصر ارتباطات باعث میشود اگر روشهای نامناسب از سوی مسئولان استفاده شود مردم هم به آنها نگاه کنند. اما به هرحال مردم تا هرجا که لازم بود از جانشان مایه گذاشتند؛ همانطور که قبل از انقلاب به آن رونق بخشیدند و بعد از انقلاب با حضور در جبهههای جنگ وظیفهشان را کامل انجام دادند.
وی با بیان اینکه همه مشکلات کشور قابل حل است، بیان داشت: اگر ما نتوانیم مشکلاتی را حل کنیم به مردم ایرادی وارد نیست به عنوان مثال تهمت و غیبت و آبروی افراد را از تریبونها بردن، آن هم از سوی مسولان، قطعا به جامعه سرایت میکند.
خباز با اشاره به اینکه همه کشورهای دنیا با تدبیر مشکلات خود را حل میکنند، تاکید کرد: ما تنها در اعتقاداتمان از جمله دین و نبوت و معاد و... مثل دنیا نیستیم، اما در مابقی امور مملکتداری باید ببینیم دنیا برای حل مشکلاتشان چه کرده اند و ما هم با تدبیر مشکلاتمان را حل کنیم.
وی در رابطه با موضوع گفتگوی ملی بیان داشت: همانطور که پیامبر در برخورد با مشرکین در صدر اسلام تمایل به رویکرد صلح داشت، ما هم با دنیا میتوانیم گفتوگو کنیم. در داخل هم به طرق مختلف میتوانیم با یکدیگر مذاکره کنیم چرا که همه ما معتقد به دین هستیم و باید منافع ملی را بر منافع شخصی و گروهی ترجیح دهیم.
این عضو حزب اعتماد ملی اظهار کرد: زمانی که در یک حزب یا مجموعه مثل زمان کنونی تصمیم بر تخریب دولت میگیرند باید پرسید «از تخریب دولت چه چیزی شامل حال ما خواهد شد؟» چرا که همه ما در یک کشتی نشستهایم و اگر کشتی غرق شود هیچ کس باقی نخواهد ماند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه ما حزب فراگیر نداریم و باید از جناح یاد کنیم اظهار کرد: جناحها باید از تخریب و حذف یکدیگر دست برداشته و تنها جناح مقابل را رصد کنند و در رفع اشکالات آنها قدم بردارند چرا که این کار به نفع منافع ملی ما است، اما این امر برای ما روشن نشده چرا که ما بازی سیاسی را بلد نیستیم.
استاندار سابق سمنان درباره سیاست اخلاقی و اخلاق انتخاباتی در کشور تصریح کرد: ما در انتخابات باید تا روز قبل از انتخابات برای کاندیدای مورد نظر خودمان تبلیغات کنیم اما پس از اعلام نتایج اگر رقیب ما رای آورد باید به او تبریک بگوییم. این اتفاق فقط در زمان انتخابات ریاست جمهوری دوره هفتم در سال ۷۶ اتفاق افتاد که آقای ناطقنوری به آقای خاتمی در بیانیهای تبریک گفتند و از تلویزیون هم پخش شد و شیرینی این تبریک حتی تاکنون در ذائقه مردم باقی مانده است. در آن زمان اگر آقای ناطقنوری این تبریک را نمیگفت جمع کردن کشور در آن شرایط کار سادهای نبود اما امروزه ما از روشهای نامناسب استفاده میکنیم و ذائقه مردم را تلخ و منافع ملی خود را نادیده می گیریم.
وی با تاکید بر انسجام ملی در ابتدای انقلاب اسلامی بیان داشت: در آن انسجام همه نقش داشتند از جمله مردم عادی، نخبگان، افراد شاخص، زندانیان سیاسی، مجاهدین و چپیها؛ که وقتی انقلاب پیروز شد، آنهایی که برای "دین" انقلاب نکرده بودند صفشان از مابقی ملت جدا شد.
خباز با بیان اینکه نیروهای انقلابی در اوایل انقلاب با هم همصدا و همنوا بودند، به شرایط کشور در چندسال گذشته اشاره کرد و گفت: زمانی که آقای روحانی رای آورد نقطه مقابل او اصولگرایان بودند که افراد انقلابی هم هستند، اما به جای تبریک و همکاری با او به تخریب دولت روی آوردند که این نشان از نفس اماره در آنها است.
وی تاکید کرد: دولتمردان ما باید بر نفس اماره خود فائق آیند و به کینهتوزی علیه رقیب نپردازند.
خباز با اشاره به پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در سال ۹۲ گفت: زمانی که آقای روحانی اسامی افراد کابینه را به مجلس تقدیم کرده بود نمایندگان تندرو و حامی دولت دهم، قبل از شروع به کار دولتی که هنوز به روی کار نیامده، از بیکاری و مشکلات اجتماعی و اقتصادی سخن به میان میآوردند که این نشان از این داشت که آنها شمشیر را بر علیه دولت از رو بستهاند.