قاضیزاده هاشمی در صحن علنی:
هیچ مامای مردی از سال ۱۳۱۸ در کشور تربیت نشده است/ آقایان از کار پرستاری استقبال نمیکنند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از سال ۱۳۱۸ تاکنون هیچ مامای مردی در کشور تربیت نشده و حتی پرستار زن در بخش زایمان وجود ندارد بلکه همگی مامای زن هستند.
به گزارش ایلنا، حسن قاضی زاده هاشمی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر گفت: از سال ۱۳۷۷ قانونی تحت عنوان انطباق امور اداری و فنی موسسات و پزشکی با موازین شرع در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که آییننامه اجرای آن در سال ۷۰ به تصویب دولت میرسد و بر اساس این قانون مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی موظف به رعایت نکاتی در حفظ حرمت مراجعین و رعایت حدود شرعی هستند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه شورایی در این قانون به ریاست وزیر بهداشت پیشبینی شده است که نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها دو نفر از مجلس و تعدادی از معاونین در این شورا حضور دارند ، افزود: این شورا موظف به برنامه ریزی و موظف بر اجرای این قانون است و تمام افراد در طول خدمت خود از زمانی که این قانون تصویب شده تلاشهای زیادی انجام دادهاند و تا تعصب کامل و اعتقاد این قانون را اجرایی کردهاند به گونهای که ما امروز نزدیک به ۷ هزار پزشک متخصص زنان داریم و در این رشته هیچ مردی در کشور آموزش داده نمیشود.
وی ادامه داد: در بسیاری از رشتهها بانوان به رشته تخصص و فوق تخصص دست پیدا کردهاند و ماما در سراسر کشور بیش از تعداد مورد نیاز تربیت شدهاند اما تفکیک جنسیتی برای معاینه و درمان در سایر رشتهها و همچنین جراحی وجود ندارد و اجبار از قانون حذف شده است.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه بیمار آزاد است که به پزشکی که خودش تشخیص میدهد اعم از مرد و زن مراجعه کند یادآور شد: در برخی رشتهها همانند رادیولوژی و سونوگرافی که مورد نظر برخی نمایندگان است همچنان مشکل کمبود وجود دارد که در این دوره ما توانستهایم ظرفیت را به دو برابر افزایش دهیم و در سالهای آینده قابل جبران است.
وی افزود: در سال ۹۳ احیای شورای انطباق را در دستور کار قرار دادیم و دستور العمل کمیته انطباق دانشگاهی و بیمارستانی تدوین شده است و شورای معین برای شورای عالی انطباق تعیین شده است که تا به حال ۸ جلسه و صدها جلسه در محیط برگزار شده و مصوبات اجرا شده است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر در هیچ بیمارستانی در بخش زایمان نه تنها مرد حضور ندارد بلکه حتی پرستار زن وجود ندارد، ادامه داد: در بخش زایمان ماما مستقر است و از سال ۱۳۱۸ هیچ مامای مردی در کشور تربیت نشده است و اگر تخلفی وجود دارد ارائه شود تا به آن رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه دو میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع بیمارستان در جهت تکریم مردم بازسازی و نوسازی شده است، اظهار داشت: بالغ بر ۴۰ هزار تخت بیمارستانی در کشور ایجاد شده است که بر این اساس ما فقط حرمت را در بحث محرم و نامحرم نمیدانیم بلکه هر ایرانی باید حرمت داشته باشد و حقوق آن رعایت شود لذا اتاقهای ۱۵ نفره و ۱۲ نفره را به اتاقهای ۶ نفره و یا ۸ نفره و یا ۴ نفره و یا ۲ نفره تبدیل کردهایم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در مناطق محروم حدود دو هزار ماما در طول ۴ سال گذشته استخدام شده است، افزود: تا آنجا که توانستهایم کرامت انسانی را رعایت کردهایم لذا نمایندگان میتوانند در شرایطی که ۷۰ هزار تخت بیمارستانی کم داریم و برخی بیماران تخت ندارند و مجبور هستند در راهرو بستری شوند در قانون بودجه به نحوی تصمیمگیری کنند که تعداد تختهای بیمارستانی افزایش یابد و همچنین تعداد بیمارستان مخصوص بانوان افزایش یابد.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۳۵ بیمارستان وجود دارد که مخصوص بانوان است، ادامه داد: هزینه یک میلیون و ۹۳۰ هزار زایمان طبیعی توسط دولت پرداخت شد و ۱۱۷ هزار زایمان بدون درد انجام شد و بالغ بر یک میلیون نفر بانوان در مراکز بهداشتی آموزش داده شدند، در عین حال تأسیس بیمارستانهای ویژه بانوان تشویق شده است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه در آینده نزدیک در کرج یک بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی به بهرهبرداری می رسد، تصریح کرد: از زمانی که دولت یازدهم آغاز به کار کرد ۰.۶ تخت به ازای هر هزار نفر بود که اکنون ۱.۷ تخت به ازای هزار نفر است لذا باید از زحماتی که در طول این مدت روسای دانشگاهها کشیدهاند، تشکر کرد و تعصب این روسای دانشگاهها اگر از مسئولان بیشتر نباشد کمتر نیست و تمام آنها حزباللهیهایی هستند که با ایثار مسئولیت قبول کردهاند.
وی با اشاره به مشکلات جامعه پرستاری، مامایی، پزشکی و دارو افزود: آییننامهای برای لباس پرسنل نوشته شده است که در حال اجرا است و بر نحوه اجرای آن نظارت می شود و در عین حال بر اعتباربخشی سنجههایی گذاشته شده است که افراد نمیتوانند با این اعتباربخشی در صورت عدم رعایت موازین شرعی رتبههای عالی را کسب کنند و بیمارستانی که از درجه عالی به درجه ۲ یا۳ سقوط میکند از حیزانتفاع ساقط میشود،بنابراین این اقدام جدیدی است که انجام شده است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه حقوق انجام فرایض دینی برای همه محترم شمرده میشود، ادامه داد: بالغ بر ۵۰ هزار نفر آموزش احکام دیدهاند و دانشکده طب و دین تأسیس شده است که بخشی از اقدامات وزارت بهداشت است،اما بخشی از ایراداتی که وجود دارد به دلیل وجود فرهنگ است که به صورت ظروف مرتبطه به یکدیگر مرتبط هستند و نمیتوان بخش فرهنگی را جزیرهای مدیریت کرد.
وی اظهار داشت: پرستاران جزو شریفترین و متعصبترین افراد جامعه هستند که باید حضور آنها را در جنگ، زلزله و شرایط سخت دید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در صورتی که امکانات در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد،میتواند تعداد پرسنل زن در بیمارستانها را افزایش دهد، افزود: ما اکنون میتوانیم نسبت به این موضوع که چرا پرستاری مردها را در بیمارستانها خانمها انجام میدهند،معترض باشیم چرا که در طول این مدت به قشر زحمتکش پرستار آن گونه که در شأن آنها بوده توجه نشده است.
وی ادامه داد: آقایان از کار پرستاری استقبال زیاد نمیکنند به همین دلیل کار بیماران مرد را پرستار زن انجام میدهد،همچنین برای جابهجایی یک زن ۱۳۰ کیلویی کدام کارگر زن توانایی انجام این کار را دارد،بنابراین مشکلات اینچنینی وجود دارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به برخی مشکلات وزارتخانه متبوعش افزود: مسئله بدهیهای بیمهها، کمبود سرانه تخت، کمبود ۱۲۰ هزار پرسنل از جمله مشکلات این وزارتخانه است که امیدوارم مجلس برای رفع این مشکلات کمک کند؛چرا که همه نمایندگان میدانند زمانی که پزشکان در کار اجرایی قرار می گیرند تا چه میزان متضرر می شوند و از آقای پژمانفر انتظار می رفت که سوال کند که بیماران صعبالعلاج که برای پرداخت ۱۰ درصد فرانشیز خود توانایی مالی ندارند چه کارهایی انجام شده است.