رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل متحد:
مقامات آمریکایی در مورد برجام در حال دور شدن از عقلانیت هستند/بدترین واکنش قطع روابط دیپلماتیک است
رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: بدترین واکنش قطع روابط دیپلماتیک است و باید این روابط را حفظ کنیم تا به صلح برسیم. در فضای آرام میتوانیم به گفتگوی محلی دست یابیم و به همکاری برسیم.
رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل:
به گزارش خبرنگار ایلنا، ماسیمو دالما در پنل دوم نشست ترتیبات امنیتی غرب آسیا در کنفرانس امنیتی تهران گفت: شکست داعش در یک نقطه صددرصدی نیست و همه نیروهای منطقه باید یکبار همت خود را برای ریشه کنی داعش بکار گیرند. باید یک گفتوگوی صمیمانه برای حل مشکلات خونین سوریه انجام شود و همه بتوانند برای حل این موضوع کار کنند.
نخست وزیر سابق ایتالیا ادامه داد: از نظر من مانع عمدهای که امروز دیده میشود به خاطر رویکرد جدید آقای ترامپ است چرا که سیاست خارجی تهاجمی آمریکا باعث شده است که این خلا توسط روسها پر شود.
در ادامه این نشست موگنز لوکتافت، رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل متحد از دانمارک گفت: ترویج افراط گرایی در اسراییل حتما با توجه به اقدامات جدی آنان برای انتقال پایتخت شان به شهر قدس باعث کلید خوردن یک موضوع تخاصم آمیز میشود. نمی توانیم همه این مسائل را حل کنیم بدون اینکه به موضوع عدم اطمینانی که در حافظه مردم ایران و آمریکا وجود دارد، سرنگونی دولت دموکراتیک ایران توسط آمریکا در سال ۱۳۳۲،گروگان گیری در تهران و ترسی که آقای احمدی نژاد رئیس جمهوری سابق ایران در دل اسرائیل انداخت اشاره کنیم. اما آنچه اکنون درباره ایران دارد رخ میدهد یک دیدگاه خصمانه درباره فعالیتهای هستهای این کشور است و آمریکا دارد فضا را در منطقه به سمت یک رقابت تسلیحاتی می رساند.
وی اخلالی که از سوی ترامپ در برجام ایجاد شده را نگران کننده دانست و گفت: مقامات آمریکایی در این زمینه در حال دور شدن از عقلانیت هستند، بنابراین بسیار مهم است که ما که در اینجا جمع شدیم بدانیم که چه دیدگاهی برای اجرای مناسب برجام وجود دارد و البته ایران نقش مهمی در این زمینه دارد.
رئیس سابق مجمع عمومی سازمان ملل متحد یادآور شد: یک دیدگاه خصمانه نسبت به برنامه موشکی در برابر ایران وجود دارد که امریکا در حال دامن زدن به آن است. از این رو لازم است استدلال هایی را برای اجرای برجام اتخاذ کنیم .
موگنز لوکتافت با بیان اینکه موگرینی از توافق هستهای حمایت کرده و مکرون آن را ستونی برای ترتیبات جهانی دانسته و همه قدرتهای خارجی به آن اذعان دارند، گفت: بدترین واکنش قطع روابط دیپلماتیک است و باید این روابط را حفظ کنیم تا به صلح برسیم. در فضای آرام میتوانیم به گفتگوی محلی دست یابیم و به همکاری برسیم.