جلالی:
انتقادات در کشور با انتقام بودجهای مواجه میشود
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه در کشور ظرفیت انتقادات پایین است و گاهی انتقادات با انتقام بودجهای مواجه میشود.
به گزارش ایلنا، کاظم جلالی در ششمین همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری که صبح امروز (دوشنبه ۲۷ آذرماه) در ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی برگزار شد، گفت: گردهمایی امروز به مناسبت فرا رسیدن هفته پژوهش و با هدف تکریم امر پژوهش و ارج نهادن به تلاشهای محققان فعال در قوه مقننه برگزار شده است.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: پژوهش و توسعه با یکدیگر دیده میشوند و امسال ۶ سال است که درباره پژوهش و قانونگذاری سخن میگوییم و امیدواریم با عمل همراه باشد.
وی با اشاره به مقوله مهم «حکمرانی خوب» گفت: یکی از ابعاد آن بیتردید قانونگذاری است، خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران و مجلش شورای اسلامی در دهه ۷۰، مرکز پژوهش پارلمانی خود را دایر کرد و روسای مراکز پارلمانی و پژوهشی در جلسات سالیانه گردهم میآیند، در حالی که در کشورهای دیگر این کار با تاخیر اتفاق میافتد.
جلالی ادامه داد: در حوزه مربوط به پژوهش کارهای زیادی انجام شده است؛ نظیر روند تصاعدی شمار درخواستهای کارشناسی نمایندگان مجلس شورای اسلامی از مرکز پژوهشها، تعداد فزاینده اظهارنظرهای کارشناسی مرکز در مورد طرحها و لوایح، ارائه گزارشهای مکرر به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ابتکارهای رو به رشد پیشنهاد طرح در حوزههای مختلف از سوی همکاران و کارشناسان، خدمات مرکز پژوهشها در سطح بررسی لایحه بودجه میتوان اشاره کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۳۷ دستور کار مهم برای این مرکز به منظور مقابله با چالشها پیش بینی شده است، بیان کرد: آقای لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار تعیین زمان انجام کارها شدند؛ به طور مثال در مورد تامین اجتماعی راهکارها در مجلس شورای اسلامی ارائه شد و همچنین در مورد پروژههای عمرانی نیمه تمام کارهایی انجام شد.
وی یادآور شد: ما در حوزههای مختلف اقدامات مناسبی انجام دادهایم، به طور مثال در معاونت سیاسی و حقوقی اقداماتی که در زمینه تعدیل مجازات اعدام در قانون مبارزه با مواد مخدر انجام شد، بسیار حائز اهمیت است. در معاونت امور فرهنگی و اجتماعی، آسیبهای اجتماعی و راههای مقابله با آن مورد پژوهش قرار گرفت.
جلالی ادامه داد: در معاونت اقتصادی، مرکز در امور مهمی چون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تهیه پیش نویس قانون بانکداری و قانون بانک مرکزی، تهیه پیش نویس قانون مالیات بر ارزش افزوده و تدوین پیش نویس قانون بودجه ریزی تمرکز دارد. مسائل ریشهای اقتصاد ایران در حوزههایی همچون نظام بودجه ریزی، نظام بانکی نیز در دستور کار قرار دارند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات زیربنایی بیان کرد: موضوعاتی چون بحران آب و پیامدهای آن به دقت و فوریت مورد بررسی قرار گرفته است.
وی با اشاره به موانع مرکز پژوهش گفت: موانع بودجهای یکی از مشکلات است، به نظر میرسد انتظارات پژوهشی و کارشناسی مجلس شورای اسلامی از مرکز پژوهشها متناسب با بودجه نیست که در اختیار آن قرار میگیرد.
جلالی تصریح کرد: متاسفانه در کشور ظرفیت انتقادها پایین است و در مقابل انتقادات مرکز پژوهشها، رنجیدگی خود را در بودجه نشان میدهند و انتقادات با انتقام بودجهای مواجه میشوند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به موانع این مرکز اظهار داشت: از آنجایی که وظیفه مرکز پژوهشها ارائه خدمات به مجلس شورای اسلامی است، طبیعی است که ارتباط سهل الوصول میان نمایندگان محترم و کارشناسان و پژوهشگران مرکز امری ضروری است. کارکنان این مرکز برای رفت و آمد و ارتباط با مجلس و شرکت در کمیسیونها با سختی مواجهند، بنابراین خواستار اقدامات هر چه سریعتر در رابطه با ساخت ساختمان مرکز پژوهشهای مجلس هستیم.