قوامی در سوال از وزیر نفت:
متوقف شدن خط نبرد مجتمع لولهگستر اسفراین پیام تلخ در سال حمایت از تولید ملی است/ کارشناسان منصف کیفیت لولههای دپوشده بنادر را ارزیابی کنند
نماینده مردم اسفراین گفت: امروز مجموعههای پیچیدهای در بخشهای مختلف باعث شدهاند که توجه به توان داخلی از بین برود، در شرایطی که مجتمع لوله گستر اسفراین توان تولید ۶۰ هزار تن لوله را دارد شاهد هستیم که خط نبرد آن متوقف شده است و این یعنی پیام تلخ در سال حمایت از تولید ملی.
به گزارش ایلنا، هادی قوامی در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان سوال از وزیرنفت در خصوص خرید لولههای بدون درز از چین با وجود ظرفیت در صنایع داخلی عنوان کرد: سوال این است که چرا با وجود اینکه مجتمع لوله گستر اسفراین توان تولید ۶۰ هزار لوله متناسب با استانداردهای وزارت نفت دارد شاهد واردات لولههای بی کیفیت از چین هستیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه این شرکت از سال ۸۴ نسبت به تکمیل زنجیره ارزش اقدام کرده است، گفت: مقام معظم رهبری سال جاری را سال حمایت از توان داخل و محدودکردن واردات نامیده است و واردات را حرام شرعی و قانونی عنوان کردهاند و اکنون با این موضوع مواجهیم که از ظرفیت، سرمایه و شرکتهای داخلی استفاده نمی شود.
وی با بیان اینکه مجتمع لولهگستر اسفراین از تکنولوژی اروپایی برخوردار است، توضیح داد: در دولت یازدهم قرارداد ۳۱ هزار تن لوله با این مجتمع منعقد شد،این مجتمع در زمانی که در بلژیک فعالیت میکرد؛ سالانه ۶۰ تن لوله وارد ایران می کرد اما اکنون که به داخل کشور انتقال پیدا کرده است با چالش واردات لوله های بیکیفیت چینی مواجه هستیم.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از کارشناسان منصف و بیطرف میخواهیم که کیفیت لولههای دپو شده در بنادر را ارزیابی کنند.
قوامی با اشاره به بازدید اعضای کمیسیون برنامه و بودجه از یکی از میادین بزرگ کیش، اظهار داشت: امروز مجموعههای پیچیدهای در بخشهای مختلف باعث شدهاند که توجه به توان داخلی از بین برود، در شرایطی که مجتمع لوله گستر اسفراین توان تولید ۶۰ هزار تن لوله را دارد شاهد هستیم که خط نبرد آن متوقف شده است و این یعنی پیام تلخ در سال حمایت از تولید ملی.
وی ادامه داد: اگر به مجتمع لوله گستر اسفراین، ۶۰ هزار تن سفارش کار داده شود ۸ کارخانه در این مسیر فعال خواهد شد و به نوعی زنجیره ارزش به حرکت در می آید.در این مسیر کارخانهها نیز از برق و گاز استفاده میکنند و بهای آن را باید به وزارتخانه بپردازند.
وزارت نفت به مجتمع لوله گستر اسفراین بیش از دو سال بدهکار است
وی گفت: اما با واردکردن لوله از چین، تقاضا برای برق و گاز تنها در زمینه مصارف خانگی خواهد بود،چرا که تولید متوقف و مصرف گاز در این واحدها نیز صفر می شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه باید خرید از چین به صفر برسد، گفت: شرکتهای پیمانکار دولتی محسوب میشوند؛ بنابراین مالیات و سود آنها نیز دولتی محسوب میشود، این درحالی است که طبق گفته وزیر، وزارت نفت به مجتمع لوله گستر اسفراین بیش از دو سال بدهکار است در حالیکه برای خرید از چین پیش پرداخت هایی پرداخت می شود.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات اظهار داشت:امروز اگر از شرکت لوله گستر اسفراین خرید شود؛ فولاد اسفراین، فولاد خراسان و سنگ آهن خواف نیز فعال میشوند و اگر خرید متوقف شود شاهد متوقف شدن این کارخانه ها و عدم پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خواهیم بود