خبرگزاری کار ایران

در صحن علنی صورت گرفت؛

دفاع نماینده زرتشتیان در مجلس از طرح «امکان عضویت پیروان ادیان الهی» در شوراهای شهر

دفاع نماینده زرتشتیان در مجلس از طرح «امکان عضویت پیروان ادیان الهی» در شوراهای شهر
کد خبر : ۵۶۳۲۳۳

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: امام بزرگوار ما برای وحدت کلمه و حضور اقلیت‌های دینی جملات بسیاری فرموده‌اند و این در حالی است که بسیاری از ناظران تاکید کردند جمله‌ای از امام که برای حذف این تبصره مورد استناد قرار گرفته اساسا ارتباطی به بحث اقلیت‌های دینی نداشته است. با این حال باید دقت کنیم که اگر قرار است کلامی از امام بزرگوارمان نقل کنیم، کلامی درست را بازگو کنیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، نمایندگان در جریان نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی که بخشی از آن به بررسی طرحی به منظور امکان عضویت پیروان ادیان الهی در شوراهای شهر و روستا اختصاص داشت با دو فوریت این طرح موافقت کردند.

اسفندیار اختیاری که به عنوان طراح این طرح توضیحاتی را در صحن علنی مجلس ارائه کرد با اشاره به اینکه این طرح دوفوریتی به امضای بیش از ۲۰۰ نفر از نمایندگان رسیده، گفت: متاسفانه فروردین امسال تبصره‌ای از ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها که این مساله از شرکت نمایندگان اقلیت‌های دینی در این انتخابات ممانعت به عمل آمد.

وی با اشاره به مشروح مذاکرات مجلس خبرگان قانون اساسی اعلام کرد: در تاریخ ۲۱ شهریور سال ۵۸ هنگامی که مراحل تدوین قانون اساسی در مجلس خبرگان در حال انجام بود نماینده زرتشتیان موبد موبدان شادروان شهزادی که پدر شهید بوده و رشته حقوق نیز خوانده و از روحانیون زرتشتی نیز بوده‌اند این سوال را مطرح می‌کند که کیفیت ورود اقلیت‌های به شوراها چگونه خواهد بود و شهید گرانقدر آیت الله بهشتی به صراحت این جمله را می‌گوید که «منظور ما این نیست که شورایی متشکل از مسلمین باشد؛ منظور این است که سیستم شورا اسلامی باشد» که این عین سخنان مرحوم بزرگوار شهید آیت الله بهشتی است.

وی با تاکید بر اینکه قانون مصوب مجلس در سال ۷۵ بر اساس همین اصول قانون اساسی و با محوریت وحدت کلمه تدوین شده است، گفت: با این حال فروردین امسال متاسفانه تبصره‌ای از این قانون حذف شده که البته اینجا قصد ندارم درباره این مساله صحبت کنم اما لازم است به نکاتی در این رابطه اشاره کنم.

نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در راستای حذف این تبصره به بیانات حضرت امام خمینی استناد شده، تاکید کرد: این مساله برای ما بسیار دردناک است. امام بزرگوار ما برای وحدت کلمه و حضور اقلیت‌های دینی جملات بسیاری فرموده‌اند و این در حالی است که بسیاری از ناظران تاکید کردند جمله‌ای از امام که برای حذف این تبصره مورد استناد قرار گرفته اساسا ارتباطی به بحث اقلیت‌های دینی نداشته است. با این حال باید دقت کنیم که اگر قرار است کلامی از امام بزرگوارمان نقل کنیم، کلامی درست را بازگو کنیم.

وی خاطرنشان کرد: حضرت امام در تاریخ ۲۷ آبانماه سال ۶۱ در ملاقاتی با همه نمایندگان اقلیت‌های دینی در جماران جمله‌ای به جا را به کار برده و فرمودند که «ایران مال همه است و توحید مکتب همه و ما ملت واحده هستیم» این جمله سربرگ تمام نامه‌های رسمی ما است و در هر مراسمی شرکت می‌کنیم به این جمله به عنوان یکی از اصول اساسی خود اشاره می‌کنیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین در توضیحاتی در مورد وضع شکلی حذف این تبصره تاکید کرد: در صورتی که قرار است حذف ماده یا تبصره‌ای از قانون باید سازوکاری را طراحی کنیم که لزوما از طریق مجلس این کار انجام شود و امیدوارم مجمع تشخیص مصلحت نظام به این مساله توجه داشته باشد.

اختیاری در پایان توضیحاتش ضمن تشکر از نمایندگان امضاکننده این طرح گفت: از ۲۰۰ و چند نماینده‌ای که این طرح را امضا کرده‌اند تشکر می‌کنم و تاکید دارم که این مساله پیامی مشخص دارد که هم از دیدگاه ملی و هم از دیدگاه بین‌المللی و همچنین از منظر حقوقی قابل استناد است و پیامی که پشت این اتفاق وجود دارد این است که ما ایرانیان از هر نژاد و مذهب و قوم در کنار هم زندگی می‌کنیم، به هم احترام می‌گذاریم و از حقوق قانونی خود دفاع می‌کنیم و بنا به فرموده امام بزرگوار ما ملت واحده هستیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز