خبرگزاری کار ایران

شفیعی خبر داد؛

سخنرانی روحانی و لاریجانی در دومین کنفرانس امنیتی تهران

سخنرانی روحانی و لاریجانی در دومین کنفرانس امنیتی تهران
کد خبر : ۵۵۵۴۵۴

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران از برگزاری دومین کنفرانس امنیتی تهران در دی‌ماه آتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، جمال شفیعی بعدازظهر امروز در نشست خبری گفت: دومین کنفرانس امنیتی تهران در هجدهم دی‌ماه امسال در سالن اجلاس سران با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: در مراسم اختتامیه این نشست هم علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی می‌کند. 

حمله امریکا به عراق و افغانستان بذر شکل‌گیری گروه‌های تکفیری را به وجود آورد

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی با بیان اینکه وضعیت امنیتی منطقه غرب آسیا به دلیل دخالت قدرت‌های بزرگ حالت بحرانی به خود گرفته است، اظهار داشت: اگر به ابتدای هزاره سوم برگردیم، با دخالت آمریکا و حمله این کشور به افغانستان و عراق بذر شکل‌گیری گروه‌های تکفیری به وجود آمد. از سال ۲۰۱۰ به بعد نیز ما با پدیده جریان‌های تکفیری و حضور آنها در کشورهای منطقه با حمایت قدرت‌های بزرگ و منطقه‌ای روبه‌رو هستیم و لذا در این راستا شاهد بهم ریختگی عراق، سوریه و لبنان هستیم.

میزان همگرایی با کشورهای منطقه به حداقل رسیده است

شفیعی با تاکید بر ضرورت بازنگری رژیم نظم امنیتی تصریح کرد: در گذشته رژیم امنیتی براساس هژمون آمریکا شکل گرفته بود اما جمهوری اسلامی ایران این مسئله را برنمی‌تابد. حرف ما این است که رژیم امنیتی بومی با مشارکت کشورهای منطقه را به وجود آوریم.

وی با بیان اینکه میزان همگرایی با کشورهای منطقه به حداقل رسیده است، خاطرنشان کرد: اقدامات عربستان، با سایر قدرت‌ها باعث شده از حیث راهبردها و گفتمان‌ها تعارضاتی جدی شکل بگیرد و میزان همگرایی در خصوص راهبردها و گفتمان‌ها به حداقل برسد.

عربستان می‌خواهد موج ناآرامی‌ها را وارد لبنان کند

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران با بیان اینکه عربستان در ادامه خطاهای استراتژیک خود که به خاطر خطاهای محاسباتی‌اش است می‌خواهد موج ناآرامی‌ها را وارد لبنان کند، ابراز داشت: همه تحلیل‌گران متفق‌القول هستند که استعفای سعد الحریری و اعلام آن استعفا در ریاض نشانه دخالت عربستان در لبنان است که برای لبنانی‌ها بحران سیاسی و برای کشور ما زحمت ایجاد می‌کند.

شفیعی افزود: حرف ما این است که تعارضات را کنار بگذاریم و با محوریت امنیت و حفظ آن کشورهای منطقه در خصوص تهدیدها و فرصت‌های مشترک با یکدیگر گفت‌وگو کنند.

بخشی از مشکلات منطقه ما به خاطر عدم گفت‌وگو است

وی با بیان اینکه بخشی از مشکلات منطقه ما به خاطر عدم گفت‌وگو است، عنوان کرد: کشورها باید با یکدیگر حرف بزنند و براساس منافع و تهدیدات مشترک با یکدیگر گفت‌وگو داشته باشند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی یاد‌آور شد: کنفرانس امنیتی تهران سال قبل در آذرماه شکل گرفت و در آن، جمعی از اندیشکده‌ها و مراکز راهبردی حول این محور جمع شدند و سازمان کنفرانس امنیتی تهران را تشکیل دادند و با سخنرانی علی لاریجانی افتتاح شد. در آن همایش، ۱۰ اندیشکده غیر ایرانی از تونس، چین، ایتالیا، روسیه و... حضور داشتند  و مواضع ایران را شنیدند و حرف‌های خودشان را هم بیان کردند.

شفیعی اضافه کرد: من با برخی از کسانی که در آن همایش حضور یافتند، صحبت می‌کردم آنها می‌گفتند ایران مواضع و حرف‌های خود را به درستی اعلام کرد و اکنون نوبت پاسخ دادن و لبیک دیگر کشورها است.

برای حل چالش‌های منطقه نیاز به یک ابرقدرت نیست

وی با اشاره به کنفرانس امنیتی امسال در تهران بیان کرد:‌ فورمت طراحی شده برای کنفرانس امسال تقویت بخش بین‌المللی و راهبردی است که ما آن را در دو بخش مقدماتی و نهایی تعریف کرده‌ایم.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران ادامه داد: بخش مقدماتی این کنفرانس با همکاری مرکز دراسات لبنان که یک مرکز راهبردی لبنانی است، مهرماه امسال در بیروت برگزار شد و در آن شخصیت‌هایی از کشورهایی مانند مصر، اردن، ترکیه، لبنان، ایران و عراق مشارکت کردند. در آنجا بیان شد که راه‌حل شرایط کنونی منطقه همکاری‌های دسته‌جمعی است.

شفیعی با بیان اینکه اکثر رژیم‌های امنیتی منطقه پاسخگوی نیازهای منطقه ما است، گفت:‌ برای حل چالش‌های منطقه نیاز به یک ابرقدرت نیست. رویکرد ما در جمهوری اسلامی هم عدم حضور عنصر خارجی تعریف می‌شود. دلیل ندارد که ما مناسبات خود را با مناسبات کشورهای دیگر که هزاران  کیلومتر با ما فاصله دارند، گره بزنیم.

سخنرانی روحانی و لاریجانی در دومین کنفرانس امنیتی تهران

وی ادامه داد: بخش نهایی کنفرانس امنیتی تهران در هجدهم دی‌ماه در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود که در مراسم افتتاحیه امسال حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی سخنرانی کرده و در اختتامیه آن علی لاریجانی حضور می‌یابند.

ظریف مهمان ویژه نشست «سیاست خارجی و اقتصاد بین‌الملل»

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی با بیان اینکه مابین مراسم افتتاحیه و اختتامیه همایش دو پنل و نشست تخصصی هم برگزار می‌شود، اظهار داشت: پنل صبح با عنوان «سیاست خارجی و اقتصاد بین‌الملل» توسط سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی برگزار می‌شود و میهمان ویژه آن، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه است.

شفیعی افزود: ما بنا داریم در این نشست وزرای امور خارجه‌ حال، سابق و اسبق کشورهای همسایه و شخصیت‌های ممتاز سیاسی را هم دعوت کنیم و طی آن درباره تهدیدات و فرصت‌ها بحث‌هایی صورت بگیرد.

پیوندهای اقتصادی می‌تواند کشورها را به یکدیگر گره بزند

وی با اشاره به نقش توسعه مناسبات اقتصادی بر روابط خارجی کشورها با یکدیگر تصریح کرد: پیوندهای اقتصادی می‌تواند کشورها را به یکدیگر گره بزند و به همین خاطر در نشست صبح در این رابطه نیز صحبت خواهیم کرد؛ لذا از مسوولان اقتصادی کشور و منطقه نیز دعوت می‌کنیم تا پیوندهای دو و چندجانبه اقتصادی را تعریف کنند. اصولا مناسبات و روابطی بلندمدت است که روابط تجاری و اقتصادی هم با یکدیگر برقرار شود.

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران با اشاره به نشست بعد از ظهر کنفرانس نیز خاطرنشان کرد: نشست و پنل بعدازظهر مربوط به مسائل دفاعی است که از وزرای دفاع کنونی، سابق و اسبق کشورهای همسایه و... دعوت می‌کنیم تا حضور داشته باشند و در نهایت به پیش‌نویسی به رژیم امنیتی بومی برسیم.

رقابت تسلیحاتی منطقه را به زرادخانه‌ای از اسلحه‌های متفاوت تبدیل می‌کند

شفیعی با بیان اینکه پیش از برگزاری این کنفرانس هشت نشست تخصصی – علمی را هم خواهیم داشت، به همکاری دانشگاه‌ها و ستاد برگزاری این همایش اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه‌ها امسال اقبال خوبی نسبت به دومین کنفرانس امنیتی تهران داشته‌اند و در این راستا دانشگاه‌های تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی، دفاع ملی، فارابی، اطلاعات و امنیت و علوم انتظامی در کنار مراکز راهبردی وارد شده‌اند.

وی اضافه کرد: در بیست‌وچهارم همین ماه اولین نشست را در دانشگاه شهید بهشتی در خصوص روندهای تسلیحاتی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا را خواهیم داشت. شما شاهد بودید که ترامپ وقتی از ریاض به آمریکا بازگشت، گفت که من ۴۰۰ میلیارد دلار قرارداد بسته‌ام و برای اقتصاد تحت فشار آمریکا پول آورده‌ام. از این ۴۰۰ میلیارد دلار نیز حدود ۱۰۰ میلیارد دلار مربوط به قراردادهای تسلیحاتی است. در این چهارچوب فرانسه و انگلیس نیز نمی‌خواهند عقب بیفتند و با این رقابت منطقه به زرادخانه‌ای از اسلحه‌های متفاوت تبدیل می‌شود.

رئیس مرکز بررسی‌ای استراتژیک امنیت ملی یادآور شد: در نشستی در دانشگاه شهید بهشتی باید درباره این جعبه باروت بحث شود و بررسی شود که چقدر این مساله در تضاد با امنیت منطقه است.

شفیعی نشست‌های هویت‌های نوظهور و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، تروریسم و افراط‌گرایی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، مخاطرات زیست‌محیطی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، مداخله‌گرایی قدرت‌های بزرگ و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، حکمرانی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، انقلاب سایبری و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا و توسعه اقتصادی و امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا را از سمینارهای پیش از برگزاری دومین کنفرانس امنیتی تهران برشمرد که در آذر ماه برگزار می‌شود. 

وی با بیان اینکه گفتمان ایران باید بیش از پیش در منطقه مورد بحث قرار گرفته و مطرح شود، خاطرنشان کرد: منطق ما، منطقی قابل قبول است و در خصوص موضوعاتی مانند سوریه و فلسطین ما حرف‌های روشنی داریم. این حرف‌ها باید با صدای بلند گفته شود و کنفرانس تهران تریبون بسیار خوبی برای بیان مواضع و حرف‌های خوب ماست.

شفیعی افزود: در نقطه مقابل ایران کسانی هستند که یا حرفی ندارند و یا حرف‌های ناحقی می‌زنند که نمونه آن را در کنفرانس امنیتی منامه یا کنفرانسی که در اسرائیل برگزار شد مشاهده می‌کنیم که ایران‌هراسی در آن همایش‌ها موج می‌زند. 

اسرائیل، عربستان و جریان ضدانقلاب تلاش کردند ایران اولویت نخست ترامپ باشد

وی در رابطه با رویکرد خصمانه رئیس جمهور آمریکا درباره ایران نیز ابراز داشت: از ابتدای ورود دونالد ترامپ دیدگاه‌های افراطی و تند وی نیز مطرح شد. در جریان انتخابات او بحث پاره‌کردن برجام را مطرح و سپس به مسلمانان و ایران توهین کرد؛ لذا با ورود ترامپ به کاخ سفید سه جریان اسرائیل و لابی‌های صهیونیستی، عربستان و جریان ضدانقلاب تلاش کردند تا ایران را به اولویت نخست ترامپ در عرصه سیاست خارجی تبدیل کنند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی اضافه کرد: موضع تند ترامپ علیه ایران پس از نشست ریاض برجسته شد. زمانی که او قراردادها را با عربستان بسته بود و باید حرف تندی علیه ایران برای خوشایند آنها می‌گفت.

راهبرد جدید امریکا در قبال برجام

شفیعی با بیان اینکه راهبرد جدید کاخ سفید علیه ترامپ دارای چهار محور اصلی است، عنوان کرد: در حوزه برجام آمریکا نمی‌تواند به خاطر اجماع جهانی آن را از بین ببرد ولی تلاش می‌کند فواید و منافع ایران را با ایجاد جو روانی به حداقل برساند و همچنین تلاش می‌کند که در درون برجام سختگیرانه عمل کند.

وی تاکید کرد: برای آمریکا مطلوب آن است که با فشار علیه ایران کشورمان خود از برجام خارج شود؛ لذا آمریکایی‌ها بازی تقصیر را شروع کرده‌اند.

پرونده لبنان از جنس فشار منطقه‌ای به ایران است

رئیس ستاد کنفرانس امنیتی تهران با بیان اینکه محور دیگر راهبرد جدید کاخ سفید علیه ایران توان دفاعی و موشکی ماست، یادآور شد: وقتی انصارالله به فرودگاه ریاض موشک می‌زند ترامپ در ژاپن می‌گوید این کار ایران است آنها می‌خواهند با ایجاد فشار بین‌المللی ایران را محدود کنند.

شفیعی محور سوم راهبرد جدید کاخ سفید علیه ایران را نفوذ منطقه‌ای ایران دانست و بیان کرد: اندیشکده‌های آمریکایی قبلا به اوباما و اکنون به ترامپ فشار می‌آوردند که اقدامات آمریکا موجب افزایش قدرت ایران شده است. آنها اکنون می‌خواهند فشارهایی به ایران وارد کنند پرونده لبنان نیز از همین جنس است اگر سعد حریری مجبور به استعفا می‌شود این مساله ناشی از سیاست‌های آمریکا در منطقه است که مجری آن عربستان و هدفش مورد سیبل قرار گرفتن جمهوری اسلامی است.

سخنرانی احمقانه ترامپ موجب افزایش انسجام داخلی شد 

وی با بیان اینکه حوزه چهارم راهبرد آمریکا علیه ایران موضع داخلی است، گفت: آمریکا هم در گذشته و هم در حال تلاش می‌کند که شکاف‌های سیاسی و اقتصادی افزایش یابد ولی با سخنرانی احمقانه ترامپ موجب افزایش انسجام داخلی شد و با به کار بردن واژه مجهول خلیج عربی دیدیم که خواننده لس‌آنجلسی هم نسبت به این سخنرانی واکنش نشان داد.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک امنیت ملی با بیان اینکه ایران از چند ظرفیت بزرگ برخوردار است، اظهار داشت: ظرفیت نخست انسجام داخلی است. باید تلاش شود وحدت داخلی خصوصا در عرصه سیاسی افزایش یابد و همه کسانی که در خانواده انقلاب اسلامی صرف نظر از گرایش‌های سیاسی حضور دارند، در ذیر چتر ولایت جمع شوند.

نباید اجازه دهیم که ایران سوژه امنیتی معرفی شود

شفیعی اضافه کرد: در عرصه اقتصادی نیز راهبرد اصلی همان راه‌حل استراتژیک تعیین شده از سوی مقام معظم رهبری است که چند سال پیش مطرح کرد و آن اقتصاد مقاومتی است.

وی با بیان اینکه در عرصه منطقه‌ای ما نباید اجازه دهیم که ایران سوژه امنیتی معرفی شود، تصریح کرد: این سوژه شدن هزینه دارد لذا ایران باید با تحرکات فعال منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای اجازه منزوی‌سازی را ندهیم چرا که می‌خواهند با پیش‌زمینه ایران‌هراسی برای ما زحمت ایجاد کنند. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز