لاریجانی در صحن علنی مطرح کرد؛
تشریح اختلافنظر مجلس و دبیرخانه مجمع تشخیص/ نامهنگاری با رهبری درباره ساختمان مرکز پژوهشها و مجلس قدیم
رییس مجلس شورای اسلامی با ارائه روایتی از نامهنگاری با رهبری درخصوص استقرار مجمع تشخیص در ساختمان قدیم و استقرار مرکز پژوهشها در ساختمان مرکز تحقیقات مجمع تشخیص، علت کمکاری مرکز پژوهشهای مجلس در مدت اخیر را مشکلات ناشی از تخریب ساختمان این مرکز عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، علی لاریجانی درجریان نشست علنی صبح امروز مجلس در پاسخ به تذکر محمدرضا پورابراهیمی در انتقاد از عدم امکان استفاده از نظرات کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس از مدتها پیش تاکنون، به بیان توضیحاتی درباره ساختمان این مرکز پرداخت و گفت: ساختمان مرکز پژوهشها بهخاطر گودبرداری بیقاعدهای که در کنار آن انجام شد، ترک برداشت و وزارت راه و شهرسازی هم به ما نامه نوشت که خطر ریزش جدی است.
وی افزود: ما برای حل مسئله دیدیم که باید از یکی از دستگاهها ساختمان بگیریم. چراکه مرکز به ساختمانی به زیربنای حدود ۵ تا ۶ هزار متر نیاز دارد.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: سال قبل به شهرداری نامه نوشتیم اما شهرداری گفت چنین ساختمانی نداریم. بعد از وزارت آموزش و پروش خواستیم یکی از ساختمانهایشان را در اختیار ما قرار دهند که بعد از مدتی گفتند آنرا برای کار دیگری در نظر گرفتند. در صورتی که آن ساختمان خالی بود. بنابر این ما مجبور شدیم ساختمان قدیم مجلس را تعمیر کنیم تا ساختمان مرکز پژوهشها به آنجا برود تا در این مدت، راهحلی بیندیشیم. مبالغی هم هزینه شد که آنجا تعمیر و ظرف ۳ ماه آماده شود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هنگامی که مرکز پژوهشهای مجلس میخواست به آن ساختمان نقل مکان کند، مجمع تشخیص مصلحت که شکل جدید پیدا کرده تقاضایی از رهبری کردند که ساختمان مجلس را به مجمع بدهند.
رییس قوه مقننه اعلام کرد: بر این اساس، من هم خدمت رهبری نامه نوشتم که ما مفری بهجز اینکه مرکز پژوهشها را آنجا ببریم، نداریم. ایشان هم در نامهای جواب دادند که این تغییر انجام شود و مجمع از ساختمان مجلس قدیم استفاده کنند و ما ساختمانی در اختیار مرکر پژوهشها قرار دهیم.
لاریجانی یادآور شد: ما هرچه دنبال ساختمان برای مرکز پژوهشها گشتیم که سیستم اداری داشته باشد، پیدا نکردیم. بنابر این خدمت ایشان نامه نوشتیم که اگر این کار انجام شود، مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام که در نیاوران است، به مرکز پژوهشها داده شود که مشکل آنها حل شود و ما ساختمان مجلس را در اختیار آنها قرار دهیم. آقا نیز دستور دادند مرکز تحقیقات در اختیار مجلس قرار گیرد.
وی افزود: در این بین دبیر مجمع تشخیص بحثهایی داشتند که ما مشکلاتی داریم و نمیتوانیم ساختمان را بدهیم و همین مسئله باعث شد، این کار طول بکشد. حتی ایشان پیشنهاد داد مجلس دست خودتان باشد، ما هم گفتیم که مشکلی نداریم؛ چرا که پیشنهاد دهنده نبودیم ولی چون رهبری گفتند همه باید اطاعت کنیم؛ نهایتاً قرار برای این شد که ساختمان را به ما بدهند.
رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴، ۵ طبقه از این ساختمان را به ما دادند و این نقل و انتقال در حال انجام است، البته این کار طول کشید و ما حتی به آقایان گفتیم و این کار باعث میشود که مرکز پژوهشها نتواند کار را انجام دهد.
وی افزود: الان کل ساختمان باید تخلیه شود اما فقط ۴، ۵ طبقه تخلیه شده برای همین کار طول کشیده است. آقای جلالی هم در حال پیگیری است اما هنوز کل مرکر پژوهشها مستقر نشده است.
رییس قوه مقننه همچنین تاکید کرد: مرکز پژوهش ابزار کار مجلس است و این مسئله باعث میشود کار کمیسیونها و مجلس هم عقب بیفتد. ضمن اینکه ما راهحل دیگری نداریم و ساختمانی نزدیک مجلس نیست که ۵ تا ۶ هزار متر زیربنا داشته باشد.
لاریجانی در پایان تصریح کرد: به هر حال این تصمیمی است که اخذ شده؛ ضمن اینکه بحث مالکیت مجلس قدیم مطرح نیست. مجمع تشخیص فقط از آن استفاده میکند و ما اگر حتی در این ساختمان فعلی مجلس در بهارستان، مشکلی پیدا کنیم، از نظر آییننامه باید به این ساختمان برویم و از آنجا استفاده کنیم.