معاون اول رئیسجمهور:
گفتوگوی مقامات ایران و ترکیه تأثیر بسزایی در حل مسائل منطقهای دارد
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: مطمئناً گفتوگوی مقامات ایران و ترکیه میتواند تأثیر بسزایی در حل و فصل مسائل منطقهای داشته باشد زیرا پیچیدهترین مسائل بینالمللی با گفتوگو قابل حل است.
به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری پیش از عزیمت به ترکیه در فرودگاه مهرآباد تهران در گفتوگو با خبرنگاران گفت: روابط تهران - آنکارا روابطی گسترده است که ریشه در مسائل تمدنی، فرهنگی و مذهبی دارد و همواره این مناسبات رو به پیشرفت بوده است.
وی با اشاره به مذاکرات دو کشور در خصوص مسائل دوجانبه منطقهای و بینالمللی اظهار داشت: منطقه خاورمیانه شرایط حساسی دارد. مسائل عراق، سوریه و همهپرسی اقلیم کردستان در دیدار مقامات عالیرتبه دو کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: مطمئناً گفتوگوی مقامات دو کشور میتواند تأثیر بسزایی در حل و فصل مسائل منطقهای داشته باشد زیرا پیچیدهترین مسائل بینالمللی با گفتوگو قابل حل است.
جهانگیری با اشاره به اینکه فرصتهای اقتصادی بسیاری برای توسعه مناسبات وجود دارد به سفر رئیسجمهور ترکیه به تهران و تأکید دو طرف بر گسترش سطح مبادلات به میزان ۳۰ میلیارد دلار اشاره کرد و تصریح کرد: برای رسیدن به چنین هدفی باید گامهای بلندی برداشته و موانع موجود در زمینه حمل و نقل، صنعت و تعرفهها را برطرف کنیم.
وی با اشاره به سفر رئیس بانک مرکزی ایران به ترکیه پس از سفر اردوغان به تهران خاطرنشان کرد: در زمینه مسائل بانکی نیز توافقات خوبی انجام شده و اگر این توافقات نهایی شود و دو کشور بتوانند با پول ملی مبادله انجام دهند میتوانیم امیدوار باشیم سطح روابط دو کشور گسترش یابد.
معاون اول رئیسجمهور همچنین هدف دیگر از سفر خود به ترکیه را شرکت در نهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی دی۸ عنوان کرد و ابراز داشت: کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه ۲۰ سال قبل این سازمان را راهاندازی کردند و تاکنون نیز موفق شدهاند که نقشه راه و چشمانداز مناسبی برای توسعه روابط در زمینه های مختلف تدوین کنند.
جهانگیری با اشاره به اینکه این هشت کشور در جهان اسلام هستند، بیان کرد: کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی دی۸ در مناطق استراتژیک جهان واقع شدهاند و جمعیتی بالغ بر یک میلیارد نفر در این کشورها زندگی میکنند.
معاون اول رئیسجمهور اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی دی۸ را فرصت مناسبی برای بررسی راهکارهای توسعه همکاریهای چندجانبه و نیز تلاش برای حل مسائل جهان اسلام دانست و اظهار امیدواری کرد این اجلاس با دستاوردهای سازندهای همراه باشد.