معاون حقوقی قوه قضاییه:
سیر بررسی لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت در قوه قضاییه از سرعت مطلوبی برخوردار است
معاون حقوقی قوه قضائیه با ابراز رضایت از روند بررسی لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در دستگاه قضایی تاکید کرد: تلاش قوه قضاییه این است تا در بررسی تخصصی و توجه همهجانبه به ابعاد مختلف این لایحه، دقت، سرعت و حزماندیشی را توامان مد نظر قرار دهد.
به گزارش ایلنا، ذبیحالله خدائیان با اشاره به اینکه پیشنویس اولیه لایحه «تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تهیه شده است، گفت: با وجود تهیه این لایحه در مرجع مذکور این لایحه از ماهیتی کاملا قضایی برخوردار بوده، لذا به قوه قضاییه ارجاع شده است؛ بنابراین توجه و مطمح نظر قرار دادن سیاستهای کلی دستگاه قضا در بررسی و تدوین نهایی این لایحه امری بایسته و الزامی است.
وی ادامه داد: در جلسات تخصصی، منظم و پیوستهای که در قوه قضاییه و با حضور نمایندگان معاونت حقوقی ریاست جمهوری، وزارت امور خارجه، وزارت دادگستری، دیوان عالی کشور، دادستانی و اساتید دانشگاهی تشکیل میشود متن لایحه با لحاظ ابعاد مختلف به دقت در حال بررسی است.
معاون حقوقی قوه قضائیه در این خصوص اظهار داشت: به طور قطع به متن ارسالی دولت به عنوان متن مبنا و پایه نگریسته میشود؛ اما با توجه به مطالعات تطبیقی (فقهی- حقوقی) مواد آن مورد جرح و تعدیل یا اصلاح قرار میگیرد؛ در این میان تردیدی نیست که باید به همه ابعاد لایحه از حیث مقررات داخلی و گاه مقررات بینالمللی توجه شود.
خدائیان با یادآوری اینکه چالش اصلی در خصوص این لایحه بحث حبسزدایی آن است، تصریح کرد: پیشبینی بیش از ۴۰ مورد مجازات حبس در فصل سوم لایحه به طور قطع با سیاستهای کلی نظام در امور حقوقی و قضایی، که بر موضوع حبسزدایی و ضرورت مدنظر قراردادن مجازاتهای جایگزین حبس تأکید دارد، در تضاد است. بدیهی است که با وجود آمار بالای زندانیان و معضلاتی که از رهگذر این نوع مجازات، دامنگیر دستگاه قضایی کشور و در نهایت جامعه میشود، قوه قضاییه در امر تدوین لوایح و مقررات جدید حزماندیشانه و با مداقه بیشتری عمل کند.
این مقام قضایی با اعلام اینکه درخصوص بسیاری از موارد جرمانگاری شده این لایحه در قانون مجازات اسلامی، تعزیرات و قوانین خاص، مقررات مشابه وجود دارد، خاطرنشان کرد: این موضوع نیز با توجه به اینکه تلاش قوه قضاییه در حوزه تدوین بر جلوگیری از تدوین قوانین مکرر و موازی و پیشگیری از تورم قوانین و مقررات مبتنی است باید مطمح نظر قرار گیرد.
خدائیان با بیان اینکه نگاه اسلام همواره نسبت به زن و جایگاه آن متعالی بوده است و دین مبین در این مورد هیچ گونه تبعیضی میان زنان و مردان قائل نیست، ابراز داشت: با توجه به اینکه تحکیم بنیان خانواده با محوریت زنان و تأمین امنیت در تمامی ابعاد برای بانوان در محیط خانواده و جامعه بارها مورد تأکید مقام معظم رهبری قرار گرفته است و در این خصوص رهنمودهای سازندهای نیز بیان فرمودهاند؛ بیتردید دستگاه قضایی در این خصوص توجه ویژهای به اندیشههای راهبردی معظم له خواهد داشت.
وی ضمن ابراز امیدواری در به سرانجام رسیدن این لایحه ظرف مدت مناسب بیان کرد: بهطور قطع همکاریها و تعامل سازنده دولت و دستگاه قضایی در اخذ نتیجه و تهیه لایحی جامع در حمایت از زنان و محافظت از بنیان خانوادهها بسیار موثر خواهد بود.