هاشمی شاهرودی:
اگر تأسی به امام حسین (ع) نبود، پیروزیهای اخیر منطقه حاصل نمیشد/ امام خمینی سفره شهادت و ایثار بین مردم پهن کرد
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، امام خمینی(ره) را عامل احیای فرهنگ ایثارگری و شهادت در جامعه دانست.
بعه گزارش ایلنا، آیت الله هاشمی شاهرودی در جلسه درس خارج از فقه با شکرگزاری به درگاه خداوند متعال به جهت سلامتی و رفع کسالت خود گفت : این قبیل حوادث، دارای حکمتهایی است که انسان را امتحان میکند و اساسا صحت و سلامت، مسئله بسیار مهمی است و انسان باید قدر این صحت و سلامت را بداند. همان طور که پیامبر اکرم(ص) فرمودند دو نعمت «صحت» و «امنیت» قدرشان مجهول است.
وی افزود: باید این صحت را حفظ و از آن استفاده کنید. انسان هر چه به دست می آورد در همین دوران است، بعد که به سن پیری میرسد، توان انسان در همه چیز کم میشود؛ در این دوران است که انسان باید تحصیل کند. علم و عمل و تهذیب نفس و درک معارف الهی در این دوران است و انجام عبادات و توسلات و زیارات و مسائل عمدهای که محبوب خداست و راه رسیدن به او و راه سعادت در دنیا و آخرت است، در جوانی و دوران صحت و سلامت باید انجام گیرد و لذا قدر این دوران را بدانید و فرصت را غنیمت بشمارید.
شاهرودی در ادامه با اشاره به زندگی امام خمینی (ره) و توفیقات معنوی ایشان تصریح کرد: بزرگان آنچه تحصیل کردهاند در همین دوران است انبیا و ائمه حسابشان جداست. ولی اولیاء خدا و بزرگان ما همین گونه بودهاند. با دقتی که در زندگی امام راحل انجام میدهم، میبینم که از همان ابتدا، خدا این توفیق را به او داد در همان اوایل جوانی، هرچه لازم بود به توفیق الهی تحصیل کرد. اجتهاد، تحصیل، تدریس، تألیف و معارف الهی و حکمت و عرفان و تهذیب نفس و تقیّد به اخلاق الهی همه و همه در دوران جوانی حاصل شده است که سبب این همه برکات و خیرات در زندگی شده است. همچنین خدمت نمودن به مردم و اسلام که توانست با همه وجودش، تهذیب و تربیت را در راه خدا قرار دهد و به اسلام و خَلق خدا خدمت نماید. همچنین خدمت سیاسی، که سختترین خدمت است و نیز ایستادگی در مقابل حکام جائر که تاوان زیادی به همراه دارد همه و همه توفیقات الهی است که به هر کس ندهند بلکه به انبیا و اولیا و همچنین به اشخاص خاص داده میشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این که همه مسائل معنوی امام خمینی (ره) در ایام جوانی انجام میگرفت، با هشدار نسبت به عدم غفلت انسان از این ایام، یادآورشد: همه این آمادگیها در جوانی انجام میگیرد؛ تعبدات و زیارات ایشان در جوانی انجام میگیرد و اگر انسان غفلت کند و زندگیاش را به مسائل بیارزش و خدای نکرده منفی صرف کند، خسارت کرده است. خیلی مهم است که زندگی بزرگان را الگو قرار دهیم و تأمل کنیم ببینیم چه کردهاند که این توفیقات نصیبشان شده است؛ مثل امام راحل که تحولی در جهان ایجاد کرد و توانست انقلابی برپا کند. سفره شهادت و ایثار بین مردم پهن کند. این شهدای انقلاب و جنگ تحمیلی و شهدای مدافع حرم از این جا تغذیه شدهاند این مطالب اگر قبل از انقلاب گفته میشد، کسی باور نمیکرد؛ اینها برکات همین خودسازیها و استفاده کردن از جوانی است و الگو گرفتن از زندگی بزرگان و ائمه است.
هاشمی شاهرودی ادامه داد: اگر انسان از این فرصتها استفاده نکند، به دوران پیری میرسد و حسرت میخورد. إن شاءالله خداوند به شما توفیق بدهد که در عنفوان جوانی اجازه ندهید هیچ لحظهای از دست برود و فوت شود و به چیزهای باطل و کم ارزش صرف شود. هیچ چیز ارزش عمر انسان را ندارد به جز بهشت و رضای خداوند و به جز کسب این قبیل مسائل مهم که دین اینها را احیا کرده است. قرآن تاکید دارد که غفلت از آخرت و پرداختن به چیزهای دنیایی باعث نشود از آخرت غافل شویم.انسان باید مواظب باشد که این دوران را در غفلت از این مسائل مهم سپری نکند. خداوند میخواهد انسان مقاوم و مومن باشد و عمرش را در این مسائل مهم بگذراند و این امور عالیه را مد نظر داشته باشد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به عظمت جهانیِ حماسه امام حسین (علیهالسلام) و بیان اهمیتِ الگو گرفتن و تأسی به امام حسین (علیهالسلام) گفت: خود حضرت سیدالشهداء کار عظیمی انجام دادند با قیام خودشان که کل بشریت نور میگیرند و همه زنده میمانند. همه اولیاء الهی که بعد از امام حسین (علیهالسلام) در راه خدا ایثار کردهاند، از امام حسین الگو گرفتهاند. حتی معروف است که گاندی هم به امام حسین (علیهالسلام) تاسی کرده است. مسلمان از این رفتار و حماسه الگو میگیرد اینها درس است و روح ایثار را هدایت و زنده می کند و رویش مجاهدین و رزمندگان که بذل جان میکنند، از همین جا نشأت میگیرد و اینها تربیت شده دستگاه امام حسین (علیهالسلام) هستند.
وی خاطرنشان کرد: عشق به امام حسین و محبت به او در همه دلها ایجاد میشود. این عشق و محبت سبب این رویش میشود همین عشق سبب حرکت و ایثار میشود و سبب اقتدا به آن حماسه میشود امام (رحمةاللهعلیه) فرمود: این محرم وصفر است که اسلام را زنده نگه می دارد و خود امام (ره) از امام حسین (علیهالسلام) الگو گرفتهاند.این تاسی همیشه زندهتر و باشکوهتر و هدایت کنندهتر میشود. همه باطلها را روزی از بین میبرد و حرکتهای انحرافی را رسوا میکند؛ حتی حرکتهایی که ظاهر معنوی به خود میگیرد نیز رسوا میشوند مثل عملکرد داعش و انتحار. اینها اسلام را این گونه معرفی می کنند ولی حرکت آنها رسوا میشود؛ چون هدف امام حسین (علیهالسلام) مقدس و سالم بوده است و برای حق بوده است نه باطل.
هاشمی شاهرودی تاکید کرد :اگر امام حسین (علیهالسلام) و تأسی به ایشان نبود، این اوضاعی که در حال حاضر در منطقه حاصل شده، و این غلبه و پیروزی حاصل نمیشد؛ چون امام حسین جهاد را هدفمند معرفی میکند که نباید تولی به ظالمین کرد و نتیجهاش به نفع کفار و مشرکین باشد. اینها را امام حسین (علیهالسلام) در تاریخ هدایت کرده است که حتی اهل تسنن هم در مقابل ظالمین قد علم میکنند. در عراق حشد الشعبی و حزب الله در لبنان، تربیت شدگان مکتب عاشورا و نهضت امام حسین هستند و این هدایتگری همیشه خواهد بود. علمای اهل سنت هم به این مطلب اذعان دارند.ان شالله خداوند متعال توفیق بدهد که بتوانیم در راه این اهداف بزرگ، خدمت کنیم که باید از این دوران جوانی و صحت بهره ببرید که هرچه در این دوران به دست آوردید، فهو المطلوب و اگر خدای نکرده غفلت کردیم خسرانی در پیش خواهد داشت.