امیر سیاری:
تمدن دریایی با توسعه سواحل مکران احیا میشود
فرمانده نیروی دریایی ارتش در دانشگاه علوم دریایی امام خمینی(ره) تاکید کرد: با توسعه سواحل مکران و توسعه پسکرانهها انشاءالله به جایگاهی میرسیم که تمدن دریایی ما احیا شود، ما باید دولتمردانمان را توجیه کنیم که اهمیت دریا چقدر است زیرا استفاده از دریا ابعاد گسترده و مختلفی دارد.
به گزارش ایلنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری طی سخنانی در جمع فرماندهان و دانشجویان دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) گفت: مرزخشکی ما ۵۴ درصد، مرز رودخانهای ما ۱۵ درصد و مرز دریایی ما ۳۱ درصد است و با توجه به این وسعت خاکی فقط ۷ درصد صادرات و واردات ما از این طریق است و ۹۳ درصد صادرات و واردات ما از طریق مرزآبی انجام میگیرد.
وی افزود: اینجا است که اهمیت دریا و نیروی دریایی برای ما مشخص میشود و ما باید اهمیت این منطقه دریایی را بدانیم و منطقهای که امروز محل ماموریت نیروی دریایی است را بشناسیم چون بنا به رهنودهای فرمانده معظم کل قوا کشور ما یک کشور دریایی است.
فرمانده نیروی دریایی ادامه داد: هر کشور دریایی باید شش ویژگی داشته باشد، موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی و سرزمینی و جمعیت مناسب و ویژگی مردمش نسبت به دریا خوب باشد و خط و مشی دولت مردانش دریایی باشد، پس موقعیت دریایی و مشخصات فیزیکی و وسعت، سه ویژگی است که خداوند به ما داده و این سه موردنقطه قوت ما است.
سیاری تاکید کرد: موارد دیگر را ما داشتیم ولی استعمار ما را از دریا دور کرد، دریا محل ثروت و قدرت است، گرچه ما ثروتمند بودیم اما به مرور زمان استعمار ما را از داشتن نعمات خداوندی موجود در دریا دور کرده و کمتر توانستیم بهرهمند شویم.
وی اضافه کرد: همه کاستیها و کمبودهایی که در کشور وجود دارد با دست توانمند شما باید برطرف شود و با توسعه سواحل مکران و توسعه پسکرانهها انشالله به جایگاهی میرسیم که تمدن دریایی ما احیا شود، ما باید دولت مردانمان را توجیه کنیم که اهمیت دریا چقدر است لذا استفاده از دریا ابعاد گسترده و مختلفی دارد.