ستاری در اجلاس سران کشورهای اسلامی:
همگام کردن کشورها برای اجرای طرحهای مشترک علمی مهمترین دستاورد اجلاس سران است
نخستین اجلاس سران کشورهای اسلامی در حوزه علمی و فناوری صبح امروز با حضور حسن روحانی و معاون علمی و فناوری او در کشور قزاقستان آغاز به کار کرد.
به گزارش ایلنا، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در حاشیه سفر به قزاقستان که برای همراهی رئیسجمهور و حضور در نخستین اجلاس سران کشورهای اسلامی در حوزه علمی و فناوری رفته بود، گفت: تلاش برای تسهیل حضور شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشورهای اسلامی و همگام کردن سران کشورها برای اجرای طرحهای مشترک علمی را مهمترین دستاورد این اجلاس نامید.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران سال گذشته به لحاظ ارائه مقالات علمی در سطح جهانی رتبه نخست را به خود اختصاص داد و در بسیاری از فناوریهای نوین همچون نانو، بیوتکنولوژی، هوافضا و پزشکی با فاصلهای معنادار از کشورهای اسلامی قرار دارد. در این اجلاس، سندی ۱۰ ساله تحت عنوان ۲۰۲۶ به تصویب اعضا خواهد رسید که مباحثی همچون تبادل دانشجو، ارتقای رتبه دانشگاهها، توسعه علوم جدید و اجرای مگاپروژهایی که اجرای آن از توان مالی و نیروی انسانی یک کشور خارج است در آن گنجانده شده است.
معاون علمیوفناوری رییسجمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران با وجود توان بالای علمی و توسعه شرکتهای دانشبنیان به ویژه در سالهای اخیر جایگاه مناسبی در تجاریسازی این دستاوردها نداشته است و لذا حرکت دادن شرکتهای دانشبنیان به سوی صادرات به بازار کشورهای اسلامی مهمترین هدف حضور در این اجلاس است.
ستاری تاکید کرد: دیدگاههای مشترک فرهنگی و مذهبی با کشورهای اسلامی زمینه بسیار خوبی را برای تولید مشترک نرمافزار و توسعه علوم جدید فراهم کرده است و امروز شرکتهای بسیار خوبی در ایران در زمینه نانو فعال هستند که هماکنون به کشورهای پیشرفته صادرات دارند و به راحتی میتوانند در حوزه کشورهای اسلامی فعال شوند.
وی افزود: برگزاری این اجلاس تغییر دیدگاه سران کشورهای اسلامی را در زمینه همکاریهای علوم و فناوری فراهم میکند و این بزرگترین دستاورد این اجلاس خواهد بود. اما برپایی این اجلاس زمینه را برای برگزاری نشستی متشکل از برخی سران کشورهای اسلامی برای اتخاذ موضعی واحد در محکومیت جنایات ضد بشری علیه مسلمانان میانمار فراهم کرده است.
نخستین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری با حضور رییس جمهوری اسلامی ایران با همراهی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و سران و مقامات کشورهای عضو این سازمان، صبح امروز (یکشنبه) در آستانه پایتخت قزاقستان گشایش یافت.
این اجلاس به بررسی روابط نوظهور بین علم و تکنولوژی و جایگاه کشورهای اسلامی در این عرصه میپردازد. علاوه بر سران کشورهای اسلامی، شخصیتهای علمی و فرهنگی و نیز رؤسای نهادهای بینالمللی نیز در این اجلاس شرکت کردهاند و در پایان نشست نیز بیانیه مشترکی منتشر خواهد شد.