وزیر دفاع:
بخشهای حساس و حیاتی کشور تحت پوشش سامانههای اس۳۰۰ است/ باید تلاش مضاعفی در هواپیماهای جنگنده سنگین داشته باشیم/ امیدوارم لازم نباشد غربیها موشکهای ما را تست کنند
وزیر دفاع با ابراز امیدواری از اینکه لازم نباشد غربیها موشکهای ما را تست کنند. ما در پاسخ به اقدام تروریستی مذبوحانه آنها پاسخ موشکی دادیم. آنهایی که اطلاعات دقیق دارند می دانند قدرت موشکی ما، قدرت واقعی است و توان تخریب، دقت و برد آن، پوشش دهنده نیازهای دفاع ملی ما است.
به گزارش ایلنا، امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در برنامه تیتر امشب به بیان نقطه نظرات خود درباره مسئله دفاع از کشور و انقلاب پرداخت.
وزیر دفاع با بیان اینکه تلاشها و فعالیتهای دشمن را رصد می کنیم.، اظهار کرد: در حوزه موشکی، تقویت قدرت ضدموشکی، جنگ الکترونیک و مسایلی از این دست، متمرکز بر افزایش قابلیتهای موشکی در چهارچوب برنامه مصوب هستیم. بخشی در دولت قبل اجرا شد و ادامه آن در دولت دوازدهم خواهد بود.
او با ابراز امیدواری از اینکه لازم نباشد غربیها موشکهای ما را تست کنند. ما در پاسخ به اقدام تروریستی مذبوحانه آنها پاسخ موشکی دادیم. آنهایی که اطلاعات دقیق دارند می دانند قدرت موشکی ما، قدرت واقعی است و توان تخریب، دقت و برد آن، پوشش دهنده نیازهای دفاع ملی ما است.
امیر حاتمی با بیان اینکه جایی انتقاد جدی درباره عملکرد وزارت دفاع ندیدهام، گفت: اگر توان بازدارنده نداشته باشیم حتما کسانی طمع میکنند. ما دیدیم صدام ملعون خسارات زیادی به ملت ایران و عراق، به مسلمان منطقه زد. مبنای تصمیم غلط صدام این بود که تصور می کرد به دلیل وقوع انقلاب و به هم ریختگی ناشی از آن، نیروهای مسلح نمی توانند از کشور دفاع کنند.
وزیر دفاع با تاکید براینکه یقینا قدرت موشکی ما یک قدرت دفاعی بازدارنده است، یادآور شد: برای آسایش ملت، حتما باید کسانی که نظر سوء به کشور دارند، بدانند اگر تعرض شود، پاسخ دندان شکنی دریافت خواهند کرد. یکی از پاسخهای دندان شکن، قدرت موشکی است. همه با افتخار کمک می کنند این قدرت در جمهوری اسلامی بماند و در مسیر خود بلوغ پیدا کند.
او به برخی از تهدیدات هوایی و دریایی علیه کشور اشاره کرد و گفت: در دفاع بومی، برای همه اینها برنامه ریزی کردیم. ما دارای توان متوازن در همه حوزه های رزم هستیم. شاید توان نیروی زمینی در مقابل تهدید هوایی قدرت بازدارنده محسوب نشود ولی در مقابل حملات تروریستی و جنگهای نیابتی به آن نیاز داریم.
وزیر دفاع تهدید فعال در منطقه را تهدیدهای تروریستی، تکفیری و جنگهای نیابتی دانست و گفت: با تلاش محور مقاومت، ناکارآمدی این ابزار در حال آشکار شدن است. طمع زیادی به منطقه ما وجود دارد. امنیت منطقه باید به دست ملتها و دولتهای منطقه بدون دخالت قدرتهای فرامنطقهای تضمین شود. حمایت از محور مقاومت، در این معناست که در مقابل زیاده خواهی ها و دخالتهای ظالمانه مقاومت کرده است. برای تامین امنیت کشور بالاجبار باید منطقهای امن داشته باشیم. لذا باید از کسانی که در مقابل تجاوز به منطقه مقاومت می کنند، حمایت کنیم.
امیر حاتمی با تاکید براینکه بنای ما بر خوداتکایی در صنایع دفاعی است، اظهار کرد: ما قادر به تامین نیازهای بومی کشور هستیم. در حوزه موشکی، دریایی و هوایی توان خوبی داریم. وقت آن است بیشتر به حوزه هوایی بپردازیم. در زمینه هواپیمای جنگنده سنگین باید تلاش مضاعفی داشته باشیم که من در برنامه پیش بینی کرده ام. مقدمات و مطالعات اولیه در این باره انجام شده و ما دنبال ایجاد یک قدرت هوایی راهبردی هستیم.
او گفت: تمام سامانه های اس۳۰۰ در کشور مستقر شدند که در دولت یازدهم این سامانه وارد کشور شد، آموزشها ارائه شد و در نقاط لازم، مستقر شده اند. بخش های حساس و حیاتی کشور در پوشش این سامانه است. وضع ما در پدافند هوایی، با سامانه های مرصاد، صیاد، سوم خرداد خوب است. سامانه اس ۳۰۰ هم در این سامانه دفاعی شرکت دارد.
وزیر دفاع ادامه داد: سامانه اس ۳۰۰ یکی از سامانه های خوب و نسبتا به روز پدافند هوایی است که از توان راداری پیگیری و کشف اهداف متعدد برخوردار است. همینطور توان حمله همزمان به اهداف متعدد در برد موشک ۲۰۰ کیلومتر با ارتفاع ۲۷ کیلومتر دارد.
او با بیان اینکه سامانه های دیگر در ارتفاع متوسط استفاده می شود، افزود: پدافند هوایی در سه سطح پست، متوسط و بلند انجام می شود. در ارتفاع متوسط سامانه یازهرای ب را داریم. در ارتفاع متوسط سامانه های مرصاد، صیاد و سوم خرداد را داریم که به لحاظ کمیت و کیفیت خوب هستند. در ارتفاع بلند سامانه اس ۳۰۰ و به زودی "باور ۳۷۳" را داشته باشیم. سامانه باور ۳۷۳ در حال پیشرفت ۸۵ درصد است. این سامانه برد بلند است. ارتفاع بالای ۲۷ کیلومتر و موشک بالای ۲۰۰ کیلومتر دارد. سامانه برد بلندتر از اس ۳۰۰ است که کاملا مستقل و بومی و داخلی است. اس ۳۰۰ نسبت به آن قدیمی تر است.
وزیر دفاع گفت: بیش از ۱۰ هزار پروژه تحقیقاتی در حال انجام توسط دانشگاه ها و محققان کشور که بخشی در قالب سربازی است، در حال انجام است. در برنامه ام گفتم با شرکتهای خصوصی بیشتر همکاری می کنیم. بیش از ۳۰۰۰ شرکت همکار وزارت دفاع هستند که بخش قابل توجهی از آنها دانش بنیان هستند.
امیر حاتمی ادامه داد: ما باید تحقق قانون خدمات کشوری را برای نیروهای مسلح دنبال کنیم. به لحاظ حقوق و مزایا در قانون توجهی به نیروهای مسلح شده که نتوانسته ایم آن را به طور کامل انجام دهیم. پیگیری می کنیم تا بشود این قانون را به طور دقیق انجام داد. هم مقام معظم رهبری، هم ریاست جمهوری وهم مجلس، برای تقویت معیشت نیروهای مسلح اظهار مساعدت کرده اند.
وزیر دفاع با بیان اینکه در سایه فرماندهی حکیمانه و مقتدرانه مقام معظم رهبری، امروز از برادری و یکپارچگی خوبی در نیروهای مسلح برخورداریم، گفت: طبیعی بود برادران در نیروهای مسلح، از سپاه، ارتش و ناجا، از نماد نیروهای مسلح در دولت حمایت کنند. انشالله تمام تلاشم را به کار خواهم برد همه نیروهای مسلح حس کنند وزارت دفاع پشتیبانی همه آنهاست. باید کارهایی برای ارتش عزیز، سپاه و نیروی انتظامی انجام دهیم. ممکن است در هر خانواده ای، برادران با همدیگر رقابت داشته باشند. بحث ما هم از این جنس است، یکی از برادران خلاقیتی دارد، دیگری می بیند و می خواهد کار بهتری انجام دهد که باعث بلوغ و انسجام بیشتر می شود.در مقابل دشمن ما بسیار منسجمیم.