خبرگزاری کار ایران

اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام چه کسانی هستند؟ + سوابق

اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام چه کسانی هستند؟ + سوابق
کد خبر : ۵۲۳۶۴۶

مقام معظم رهبری سرانجام در حکمی رئیس، دبیر و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را برای یک دوره پنج‌ساله منصوب کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حکم اعضای جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام در حالی پیش از ظهر امروز منتشر شد که پس از درگذشت آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله سیّدمحمود هاشمی شاهرودی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب شده و محسن رضایی در سمت دبیری مجمع تشخیص مصلحت ابقا شده است. 

آنچه در حکم صادر شده از سوی رهبر انقلاب مشهود است، این است که اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوره قبل در دوره جدید هم حضور دارند و تنها آیت‌الله عباس واعظ طبسی، حبیب‌الله عسگراولادی مسلمان و حسن حبیبی و همچنین آیت الله هاشمی رفسنجانی در این فاصله زمانی 6 ساله دار فانی را وداع گفتند و به همین دلیل در دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور ندارند. 

با این حال، احمد توکلی، محمدباقر قالیباف، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، سیدمحمد صدر، سیدمحمد میرمحمدی، حجت‌الاسلام محسن مجتهدشبستری از افرادی هستند که در دوره جدید براساس حکم آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمده‌اند. 

احمد توکلی؛ از وزیری دولت مهندس موسوی تا ریاست مرکز پژوهش‌ها

از جمله مسئولیت‌های احمد توکلی را می‌توان، چهار دور نمایندگی مجلس شورای اسلامی، سخنگویی دولت شهید محمدعلی رجایی، وزیر کار و امور اجتماعی در دولت مهندس میرحسین موسوی، ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره‌های هفتم و هشتم مجلس شورای اسلامی نام برد. او سه دوره نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیز بوده است. 

محمدباقر قالیباف؛ سودای ۱۲ ساله ریاست‌جمهوری

فرماندهی لشکر نصر خراسان، فرماندهی لشکر ۲۵، فرماندهی قرارگاه نجف، جانشینی نیروی مقاومت بسیج، فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا، فرماندهی نیروی هوایی سپاه، ریاست ناجا و ۱۲ سال شهرداری تهران از جمله سوابق محمدباقر قالیباف محسوب می‌شود. قالیباف در سال‌های ۸۴، ۹۲ و ۹۶ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بوده است. 

سیدمحمد صدر؛ مرد دیپلمات خانواده صدر

سیدمحمد صدر را می‌توان متفاوت‌ترین عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دانست. او فرزند آیت‌الله سیدرضا صدر و برادرزاده سیدموسی صدر است. صدر در دولت میرحسین موسوی مدیرکل امور اروپا و آمریکای وزارت‌ امور خارجه بود اما از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۸ معاون سیاسی وزیر کشور شد. با این حال، او در سال ۶۸ مجددا به وزارت امور خارجه بازگشت و در دولت‌های سیدمحمد خاتمی عهده‌دار معاونت عربی وزارت‌ امور خارجه بود. او همانند بسیاری از دیپلمات‌های کارکشته همچون محمدجواد ظریف به دلیل انتقاداتی که نسبت به عملکرد سیاست خارجی دولت‌های نهم و دهم داشت، به حاشیه رانده شد. البته او سرلیست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هشتم از حوزه انتخابیه تهران بود اما در آن انتخابات، نتوانست آرای لازم را کسب کند. با این وجود، با وزارت محمدجواد ظریف، او به عنوان مشاور ارشد وزیر خارجه مشغول به فعالیت شد.

سیدمحمد میرمحمدی؛ عضور غیررسانه‌ای اما وزین

سیدمحمد میرمحمدی شاید ناشناس‌ترین و غیررسانه‌ای فرد انتخاب شده باشد. او عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی است که مدتی نیز در هیات امنای این دانشگاه عضویت داشته است. از جمله سمت‌های او می‌توان به ریاست دفتر ویژه آیت‌الله خامنه‌ای در دوران ریاست جمهوری، عضویت در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی، ریاست دفتر رئیس‌جمهور آیت‌الله هاشمی اکبر رفسنجانی، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی و اداری کشور، نماینده مردم قم در مجالس ششم و هفتم شورای اسلامی، معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری به مدت ۱۴ و عضو هیات امنای ستاد اجرایی فرمان امام با حکم مقام معظم رهبری، دستیار ویژه دفتر مقام معظم رهبری و عضو هیات مدیره بیمه ملت از جمله مسئولیت‌های وی بوده است. 

مجتهدشبستری؛ امام جمعه مستعفی تبریز  و نماینده خبرگان

حجت‌الاسلام محسن مجتهدشبستری تا چندی پیش امام جمعه سابق تبریز و نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی بود و به مدت ۲۲ سال عهده‌دار این مسئولیت بود. او در خرداد ماه سال جاری در آخرین خطبه‌ نماز جمعه خود اعلام کرد که به علت کهولت سن از مقام معظم رهبری خواسته تا کناره‌گیری از مسئولیتش به توصیه پزشکان را بپذیرند. مجتهدشبستری نماینده مردم استان آذربایجان شرقی در دوره‌های اول، دوم، سوم و چهارم مجلس خبرگان رهبری بوده است و چهار دوره نیز نمایندگی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه دارد. او عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران نیز است.

از سویی، حسن روحانی نیز که در سال ۹۲ به عنوان حقیقی در مجمع تشخیص مصلحت نظام عضویت داشت، به اعتبار مسئولیت حقوقی‌اش یعنی مقام ریاست جمهوری نامش در جمع اعضای حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده نمی‌شود. علی لاریجانی نیز که نامش در حکم مقام معظم رهبری در سال ۹۰ به عنوان عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام دیده می‌شد، امروز در قالب شخصیت حقوقی در مجمع حضور دارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز