ذوالفقاری:
امنیت کشور ناشی از هوشیاری مردم است/باید فرهنگ حل اختلاف را نهادینه کنیم/ اقناع مردم نباید تحمیلی باشد
معاون امنیتی و انتظامی وزرات کشور با اشاره به طرح مشارکت مردم در توسعه نظم و امنیت عمومی گفت: هوشیاری و همراهی مردم، دلیل وجود آرامش و امنیت در کشور است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسین ذوالفقاری در نشست معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداریهای سراسر کشور با اشاره به دیدار سال گذشته رهبری با فرماندهان انتظامی گفت: ایشان تأکید داشتند در وزارت کشور و نیروی انتظامی از ظرفیت مردم در جهت ارتقای امنیت و نظم کشور استفاده بیشتری شود.
او در ادامه خاطرنشان کرد: مردم ایران نسبت به امنیت خود حساس هستند که این حساسیت یک ظرفیت بزرگ برای ارتقای سطح امنیت و نظم کشور است. مردم همیشه به ما در تامین امنیت کمک میکنند اما به هرحال باید این کمکها را سازماندهی کنیم.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور با اشاره به نقش شورای امنیت در ایجاد هماهنگی بین نهادها عنوان کرد: در همین راستا طرحی آماده و به تایید شورای امنیت کشور رسید که این نشست برای ایجاد هماهنگی در اجرای این طرح برگزار میشود.
او اظهار داشت: شیوههای اجرای طرح تهیه شده را در این نشست بررسی میکنیم تا این کار بزرگ را به درستی مدیریت کرده و جلو ببریم.
ذوالفقاری با اشاره به امنیت داخلی کشور با توجه به شرایط منطقه اظهار داشت: اگر کشور ما در مقابل ناامنیهای پیرامون خود از این فضای امن برخوردار است به دلیل توجه، هوشیاری و همراهی مردم است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسین ذوالفقاری در نشست معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداریهای سراسر کشور عنوان کرد: امروز بعداز انتخابات و کشمکشهای سیاسی شاهد یک همدلی در کشور هستیم که از واجبات است. این همدلی میتواند کشور را از تهدیدات خارجی و مسائل منطقهای حفظ کند.
او با بیان اینکه ریاست جمهوری نقش بسزایی در این امنیت آفرینی داشتهاند و همه ما باید در این راستا کمک کنیم، یادآور شد: در شورای امنیت کشور هماهنگی خوبی وجود دارد و وزرات کشور تا جایی که اطلاع دارم حمایت خاصی را از نیروی انتظامی دارد.
معاون امنیتی وزیر کشور با تاکید بر اینکه عمده خواسته فرمانداران و استانداران هماهنگی بیشتر برای ایجاد امنیت است و این چیزی است که بارها از ما خواستهاند، گفت: مردم برای امنیت خود هزینه میکنند و هرگاه احساس کنند که در شهرشان نیاز به مقام قضایی است، وارد عمل میشوند، به گونهای که بعد از حادثه تروریستی تهران با سیلی از پرسشها رو به رو بودیم که چگونه میتوانند کمک کنند.
او افزود: توسعه نیروی انتظامی متناسب با نیازهای کشور نبوده است. در برههای به ما میگفتند مرز را فقط الکترونیکی کنید! خب به هرحال واحدی باید برای کنترل الکترونیک باشد. باید پذیرفت که مردم خواستههای زیادی دارند به هر دلیل توسعه نیروی انتظامی متناسب با وظایفی که بر عهدهاش گذاشته شده نیست و باید این مشکل را حل کرد و نباید معطل ماند و گذاشت چالشی ایجاد شود.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: اقناع مردم باید داوطلبانه باشد. همچنین نباید تحمیلی باشد و جوانان و مردم را به حال خود رها کرد در این زمینه میتوان دیدارهای چهره به چهره گذاشت. نباید وضع به گونهای باشد که به مردم گفته شود مردم شما کلانتری ایجاد کنید و ما مستقر شویم. باید چارچوب خوبی برای این کار طراحی شود.
او گفت: محور کار در استانها را معاونان امنیتی و سیاسی و اجتماعی میدانیم و عزیزان باید از ظرفیت خود در استانها استفاده کنند. براستی دنیای مجازی دنیای دومی است و امروز در این فضا ما دین ستیزی را مشاهده میکنیم. اولین گامی که در این راه باید برداشته شود شناسایی اولویتها است.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: نکته دوم این است که ما زمانی نمیدانستیم چه تعداد نگهبان محلات داریم اما حالا مشاهده میکنیم که در همه جا این افراد وجود دارند و شما باید آنها را سامان دهی کنید.
او افزود: نکته سوم این است که مردم باید ببینند خدمات برای آنان هوشمند است مثلا وقتی دزدگیری در خانه خود نصب میکنند باید به کلانتری وصل شود که در مواقعی که نیستند احساس آرامش و امنیت کنند. امروز وقتی از کشور خارج میشوید همه اطلاعات شما در سیستم وجود دارد درحالیکه ما قبلا ما از این بیبهره بودیم و نهادها و سامانهها ملزم به چنین کاری کردیم. باید فرهنگ حل اختلاف را نهادینه کنیم والا گرفتاریها ادامه پیدا خواهد کرد.