خبرگزاری کار ایران

جهانگیری در نشست مشترک شورای ملی گفت‌و‌گوی دولت و بخش خصوصی:

باید برای مطالبات زنان و جوانان فکری کرد/ نباید در میدانی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند بازی کنیم

باید برای مطالبات زنان و جوانان فکری کرد/ نباید در میدانی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند بازی کنیم
کد خبر : ۵۱۶۷۸۷

معاون اول رییس‌جمهور با تاکید براینکه دولت آمریکا به دنبال این است که ایران را ناقض برجام جا بیاندازد، گفت: نباید در میدانی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند بازی کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، اسحاق جهانگیری در نشست مشترک اعضای شورای ملی گفت‌و‌گوی دولت بخش خصوصی گفت: انتخابات بسیار بزرگ و با شکوهی را پشت سر گذاشتیم و مردم مطالبات را در جریان آن مطرح کردند.

رییس ستاد اقتصاد مقاومتی تاکید کرد: مطالباتی مطرح شد که هم اکنون پیش روی مسؤلان نظام است که ما باید آن را پیگیری کنیم.

او خاطر نشان کرد: اگر به برخی از مطالبات تا کنون پاسخی داده نشده به معنی حذف نیست قطعا با شدت بیشتری پیگیری خواهیم کرد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به برخی از تحولات جامعه گفت: بخش عظیم جمعیت کشور ما جوان است که باید برای این قشر و مطالباتشان کاری کرد و باید به یاد داشته باشیم که این جمعیت ثابت نخواهد ماند و روز به روز افزایش خواهد یافت. پس باید برای مطالبات آنان نقشه راه داشته‌باشیم.

لابی صهیونیستی توانسته کشورهای منطقه را با خود همراه کند

او اضافه کرد: گفته می‌شود که جمعیت شهری ما در حال افزایش است. باید برای مطالبات آنان فکری کرد. همچنین زنان که نیمی از جامعه هستند، مطالبات خود را دارند و باید برای آنها نیز فکری کرد.

جهانگیری بااشاره به شرایط منطقه عنوان کرد: ما در شرایط خاصی در منطقه قرار گرفته‌ایم، لابی صهیونیستی از بدو تاسیس جمهوری اسلامی فعال بوده است که متأسفانه توانسته کشورهای منطقه را با خود همراه کند تا بر ضد جمهوری اسلامی اقدام کنند.

او ادامه داد: دولت جدید آمریکا در حال حاضر تندتر از قبل در حال فعالیت است. دولت آمریکا درصدد آن است که جا بیاندازد که ایران ناقض برجام است و قصد دارد فضای اقتصادی ایران را نا‌امن نشان دهد.

رییس ستاد اقتصاد مقاومتی گفت: در شورای عالی امنیت ملی سران سه قوه وجود دارد که مصوبات به سمع و نظر رهبری می‌رسد و بعد از تایید ایشان تصویب می‌شود. یک کمیسیون برای نظارت بر روند برجام شکل گرفته که اگر تائید کند نقضی صورت گرفته، اقدام مقتضی را انجام می‌دهیم.

نباید در میدانی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند بازی کنیم

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه دولت آمریکا قصد دارد شرایط ایران رابرای سرمایه گذاری خارجی نا‌امن نشان دهد اظهار داشت: ما باید طراحی آمریکایی‌ها را که قصد دارند وضعیت ما نامطمئن نشان دهند مقابله کنیم و خدا را شکر تا امروز اقدامات آمریکایی‌ها به ثمر نرسیده است.

او تاکید کرد: نباید در میدانی که آمریکایی‌ها طراحی کرده‌اند بازی کنیم.

معاون اول رییس‌جمهوری با بیان اینکه ما مسائل و چالش‌هایی را در پیشرو داریم، اظهار داشت: در زمینه‌های مختلف مسایلی داریم که باید حل شوند و در برخی مسائل به دلیل تراکم و انباشته شدن، به ابرچالش تبدیل شده‌اند و پیچیده شده‌اند. آب، بیکاری، محیط زیست و نظام بانکی از جمله آنهاست.

او با تاکید بر مشکلات حل این مشکلات گفت: امروز از مسایل بانکی حرف زده شد. در شورای‌عالی پول و اعتبار تصمیم گرفتیم، سود بانکی ۱۵ درصد شود ولی می‌گویند هنوز در این باره اقدامی نشده است. واقعیت این است که انجام این کار بسیار سخت است.

جهانگیری اضافه کرد: در حل و فصل برخی مشکلات در ابتدای راه‌ها هستیم و در برخی مشکلات در میانه‌راه هستیم اما برای حل آن‌ها نیازمند همراهی مردم و بخش خصوصی هستیم.

او یادآور شد: فرصت‌های مناسبی در این مقطع برای کشور وجود دارد و این علاوه بر فرصت‌های طبیعی ایران و فارغ از حاکم بودن کدام دولت است. ما فرصت‌های خاصی داریم و یکی از آن‌ها امید و اعتماد موجود در مردم است که بزرگ‌ترین راهکار عبور از این چالش‌ها است.

فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: مردم احساس می‌کنند توانسته‌اند کسی را که می‌خواستند روی کار بیاورند و این فرد منتخب می‌تواند مشکلات را حل کند که این امید می‌تواند راهگشا باشد.

می‌گویند اقتصاد مقاومتی را قبول داریم ولی بیشتر به دنبال یقه‌گیری از دولت هستند

جهانگیری با بیان اینکه نسخه اقتصاد مقاومتی نسخه اجماعی میان همه بخش‌ها است، خاطرنشان کرد: البته همه می‌گویند ما اقتصاد مقاومتی را قبول داریم اما قبول داشتن با همراهی کردن فرق می‌کند. می‌گویند اقتصاد مقاومتی را قبول داریم ولی بیشتر به دنبال یقه‌گیری از دولت هستند.

او با بیان این‌که طرح‌های جذابی برای مشارکت بخش‌های اقتصادی طراحی شده است، یادآور شد: طرح‌های جذابی برای مشارکت بخش‌های اقتصادی طراحی شده است. در حوزه نفت و گاز، آب، پیتروشیمی و دیگر بخش‌ها، طرح‌های خوبی تهیه شده و جهان نیز علاقه‌مند مشارکت و سرمایه‌گذاری در کشور است.

راه‌حل ما برای خروج از مشکلات توافق ملی است

معاون اول ریس‌جمهوری ضمن تشریح شرایط بین‌المللی، از اشتیاق کشورهای اروپایی و آسیایی جهت همکاری با کشورمان سخن گفت و افزود: راه‌حل ما برای استفاده از شرایط و خروج از مشکلات توافق ملی است. همه باید توافق کنند که مساله محوری ما چه بوده و راهکار آن مسائلِ محوری چیست و هنگامی که درمورد مسائل توافق کردیم، همه با مسئولیت‌پذیری به اتفاق یکدیگر برای حل آن مسائل کمک کنند.

اگر می‌خواهیم دولتی قوی شکل بگیرد همه باید همراهی کنند

جهانگیری تاکید کرد: همه توافق دارند که برای عبور از مسائل و چالش‌ها باید دولتی قوی شکل بگیرد ولی اگر می‌خواهیم دولت قوی شکل بگیرد، همه باید همراهی کنند. حضور و نقش‌آفرینی بخش خصوصی باید از جمله مسائل مورد توافق ما باشد. بخش خصوصی قوی راه‌حل بسیاری از مشکلات است.

او بیکاری را معضلی اساسی و مهم دانست و تاکید کرد که راه‌حل برون‌رفت از این مشکل، تولی، سرمایه‌گذاری، ازجمله جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

بلافاصله پس از جذب سرمایه‌گذاری خارجی صدای همه بلند می‌شود

جهانگیری اعلام کرد: سرمایه‌گذاری خارجی جذب می‌شود ولی بلافاصله پس از جذب آن، صدای همه بلند می‌شود.

نهادهایی که از دولت بودجه می‌گیرند، از تریبون‌های مختلف با جذب سرمایه خارجی مخالفت می‌کنند

فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی خاطرنشان کرد: نهادهای مختلف که از دولت بودجه می‌گیرند و باید میدان‌دار باشند و ما را همراهی کنند اما از تریبون‌های مختلف مخالفت می‌کنند و می‌گویند سرمایه‌گذاران خارجی نیایید و با شما مخالفت می‌کنیم و این خلاف است در حالی که باید برای حل مسائل و مشکلات مردم، همه بیایند.

معاون اول رییس جمهور با تاکید بر ضرورت گفت‌وگو میان بخش‌های مختلف بیان کرد: می‌توانیم برای حل مسائل مردم با یکدیگر گفت‌وگو وتوافق کنیم. بخش‌ها و نهادهای مختلف باید با یکدیگر گفت‌وگو کنند. بخش‌های دولتی و بخش‌های خصوصی باید با یکدیگر گفت‌وگو کنند. اتاق گفت‌وگو برای همین است، حتی در برخی بخش‌ها، دولت باید بیرون بیاید تا بخش خصوصی بتواند به‌راحتی فعالیت کند.

جهانگیری با بیان اینکه برای عبور از چالش‌ها و رشد اقتصادی مستمر، پایدار و اشتعال‌زا باید همه توان‌های کشور به میدان بیایید، یادآور شد: بخش خصوصی باید میدان‌دار شود. بخش خصوصی میدان‌دار باید با دولت گفت‌وگو کند، آن هم گفت‌وگویی که به نتیجه برسد. صرف برگزاری نشست فایده ندارد بلکه آن جلسه باید به توافق و نتیجه برسد. نفس گفت‌وگو خوب است ولی بیش از برگزاری جلسات باید به برون‌داد آن توجه کنیم. تعداد جلسات مهم نیست، مهم آن است که چه نتایجی از آن جلسه بیرون بیاید و مشکلات بخش خصوصی و مردم حل شد.

او خطاب به استانداران گفت: استانداران باید بیایند و ببینند تصمیمات ملی گرفته‌شده در صحنه عمل توسط چه نهادی اجرا و توسط چه دستگاهی عمل شده است. مشکل کجا است. گزارش ارزیابی بدهند و با متخلفان برخورد کنند.

نماد بخش خصوصی، اتاق‌های بازگانی و اتاق‌های اصناف است

فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی خطاب به اتاق‌های بازرگانی و اصناف اظهار داشت: اتاق‌های بازرگانی نقش محوری در توسعه دارند. نماد بخش خصوصی، اتاق‌های بازگانی و اتاق‌های اصناف است. آن‌ها باید نظرات بخش خصوصی را جمع‌آوری و در گفت‌وگو با دولت مطرح کنند ولی آیا بخش خصوصی هم در داخل خود گفت‌وگو کرده است؟ آیا حرف اتاق بازرگانی‌‌ همان حرفی است که بخش خصوصی می‌گوید. آیا در آن موضوع اجماع وجود دارد؟

رییس ستاد اقتصاد مقاومتی ادامه داد: گاهی اوقات راه‌کاری مطرح می‌شود که در عملیاتی شدن آن مشکلاتی وجود دارد و وظیفه بخش خصوصی است که این مشکلات را مرتفع سازد.

او ادامه داد: باید ببنیم دولت با چه محدودیت‌های روبه‌رو است. اگر دولت نمی‌خواهد این محدودیت‌ها را برطرف کند، باید بخش خصوصی وارد عمل شود. برخی دوستان بخش خصوصی قبلاً در آن طرف میز بوده‌اند و از مسائل خبر دارند.

جهانگیری خاطر نشان کرد: مجموعه‌ای از مسائل مختلف در اقتصاد کشور  جا خوش کرده است. از جمله می‌توان به تبدیل بهره‌وری اشاره کرد که مغفول مانده و قصد هم ندارند این مشکل را برطرف کنند.

کاهش شاخصه‌های بهره‌وری از برنامه سوم توسعه تاکنون کاهش یافته است

رییس ستاد اقتصاد مقاومتی با انتقاد از اینکه در برخی مواقع تلاش جدی صورت نگرفته است، عنوان کرد: شاخصه‌های بهره‌وری نه‌تنها از برنامه سوم توسعه افزایش پیدا نکرده است، بلکه کاهش هم داشته است.

او افزود: رییس‌جمهوری از ابتدای کار دولت یازدهم پافشاری کرد که فضای کسب و کار بهبود پیدا کند و اشتغال ایجاد کند.

او با اشاره به اینکه برخی از هزینه‌های موجود باعث شده که سرمایه‌گذاری‌ها با مشکل مواجه شود، گفت: برخی هزینه‌های استانداری‌ها برای صدور بعضی از مجوز‌هایی که صادر می‌شود، بی‌دلیل مانع کار است.

استانداران هزینه‌های ناموجه را کاهش دهند

معاون اول رییس‌جمهوری ادامه داد: خاطرم هست یک شخص در استانی قصد ایجاد یک گل‌خانه کوچک داشت و موضوع را با من درمیان گذاشت که به اندازه یک ساخت‌وساز هزینه گرفته شده است. آقایان استانداران درست است که استانداری هزینه دارد اما هزینه‌های ناموجه و بی‌جهت را کاهش دهید.

او ادامه داد: رهبری فرمودند که اقتصاد مقاومتی باید نافد الکل باشد که برخی از استانداران آن را نادیده می‌گیرد.

انتقاد جهانگیری از ایجاد اخلال ازسوی قوه قضاییه، ائمه جمعه و صداوسیما

جهانگیری افزود: اگر گفتند فلان امام جمعه اخلال ایجاد کند، صداوسیما اخلال ایجاد می‌کند، قوه قضاییه کار دیگر می‌کند، باید پیگری شود.

شخص رییس‌جمهور مسئول چینش کابینه است

معاون اول رییس‌جمهوری درخصوص کابینه دوازدهم گفت: شخص رییس‌جمهور مسئول چینش کابینه است که بعد از مشورت با رهبری و سایرین کابینه را معرفی می‌کند اما به یاد داشته باشید که شخص رییس‌جمهور مسئول کابینه است.

او تاکید کرد: تا روزی که کابینه دوازدهم تشکیل می‌شود باید با تمام توان کار کرد، اگر رییس‌جمهوری مصلحت دانستند که ما باشیم، کار می‌کنیم؛ اگر که نه، برادری که پذیرش مسؤلیت می‌کند، تلاش خود را به کار ببرد.

جهانگیری خطاب به حضار گفت: جناب آقای رحمانی فضلی به خوبی از کار مهمی که برعهده‌شان گذاشته شده، برآمده است. مسئولیت برگزاری انتخاباتی را پذیرفت که سختی‌های خودش را داشت و به ایشان خداقوت و خسته‌نباشید می‌گویم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز