خبرگزاری کار ایران

ظریف در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل:

جنگ و سیاست‌های مداخله‌جویانه، ساکنان منطقه را از کرامت و آزادی محروم کرده است/ برجام افق‌های جدیدی را برای گفت‌وگو و همکاری در سطح منطقه‌ای گشوده است

جنگ و سیاست‌های مداخله‌جویانه، ساکنان منطقه را از کرامت و آزادی محروم کرده است/ برجام افق‌های جدیدی را برای گفت‌وگو و همکاری در سطح منطقه‌ای گشوده است
کد خبر : ۵۱۳۰۱۱

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: اشغال خارجی، جنگ، درگیری و سیاست‌های مداخله‌جویانه قدرت‌های خارجی، ساکنان منطقه را نه تنها از ثروت و منابع طبیعی‌شان، بلکه از نعمت کرامت و آزادی محروم ساخته است.

به گزارش ایلنا، متن سخنرانی محمدجواد ظریف در نشست شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد «اکوسوک» پیرامون توسعه در نیویورک به شرح زیر است:

آقای رئیس

در ابتدای سخن، از رئیس محترم شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (اکوسوک) و همکاران ایشان به واسطه تمهید برگزاری نشست مقامات عالیرتبه، تشکر و قدردانی می‌نمایم. مسیری طولانی در مبارزه با فقر طی شده، مع‌الوصف فقر همچنان بزرگترین چالش دوران حاضر، تهدیدی واقعی در پیش‌روی بشریت و مانعی عظیم در مقابل توسعه پایدار جوامع است.

از بدو پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، یک چارچوب مستحکم حقوقی و تقنینی در کشور بنا نهاده شد که زیربنایی محکم را برای طراحی، اجرا و پیگیری راهبردهای توسعه ملی و سیاستگذاری، خصوصا برای ریشه‌کنی فقر فراهم آورد. در پرتو این سیاست‌ها و برنامه‌ها، خوشحالم به اطلاع برسانم که علیرغم وجود چالش‌های بیرونی، از جنگ تحمیلی صدام گرفته تا تحریم‌های ایالات متحده آمریکا، دستاوردهای قابل ملاحظه‌ای به دست آمده است.

آقای رییس

ارائه داوطلبانه گزارش ملی، فرصتی مغتنم برای تبادل نمونه‌های موفق، تجربیات و دستاوردها در زمینه پایه‌ریزی اقتصاد مقاومتی، همراه با فقرزدایی، عدالت اجتماعی، امنیت غذایی، گسترش خدمات پایه شامل خدمات درمانی، آموزش و بهداشت برای همه، توانمندسازی زنان و دختران، ابداع و فناوری و حفاظت از محیط زیست، منابع طبیعی و گونه‌های زیستی. یک نمونه قابل توجه تلاش‌های ایران برای احیای موفقیت‌آمیز دریاچه ارومیه در شمال غرب کشور است.

تجربیات ما به مانند سایر کشورها، حاکی از اهمیت و ضرورت وجود یک محیط مساعد خارجی است. در اختیار قرار دادن ابزار اجرا، عاملی حیاتی است و از کشورهای توسعه‌یافته انتظار می‌رود که به تعهدات خود در زمینه تامین منابع مالی، انتقال فناوری و ظرفیت‌سازی، بدون سیاسی کردن این فرآیند، عمل کنند. سازمان ملل متحد نقشی پیشرو در تقویت همکاری و مشارکت در سطوح منطقه‌ای و بین المللی دارد.

آقای رئیس

منطقه آسیای غربی کماکان گرفتار جنگ‌های تمام عیار و درگیری‌های داخلی است که میلیون‌ها انسان را به کام فقر مطلق می‌کشاند. لذا پرداختن به مسئله فقر به عنوان یکی از آثار و نیز به‌طور همزمان، یکی از علل ناامنی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای ثبات و رفاه منطقه است.

اشغال خارجی، جنگ، درگیری و سیاست‌های مداخله‌جویانه قدرت‌های خارجی، ساکنان منطقه را نه تنها از ثروت و منابع طبیعی‌شان، بلکه از نعمت کرامت و آزادی محروم ساخته است. تروریست‌های افراطی با سوءاستفاده از ناامیدی مفرط کنونی و با ایدئولوژی تکفیری خود و حمایت کنشگران منطقه‌ای و جهانی، منطقه ما و لاجرم جهان را با جنایات غیرقابل وصف آلوده‌اند. وضعیت در سوریه، عراق، افغانستان، لیبی و یمن از تلخ‌ترین نمونه‌های فاجعه‌آمیز برای حیات بشری است که استمرار یافته و بر روی هم انباشته می‌شود. وقت آن رسیده با خود بیاندیشیم که در چنین شرایط اسفباری، چگونه می‌توانیم به اهداف مشترک«بدون نادیده گرفتن حتی یک نفر» دست یابیم؟

آقای رئیس

به عنوان سخن پایانی، معتقدم که چالش‌های مشترک در خصوص توسعه، در عین حال توأم با فرصت‌هایی برای همکاری است. در اینجا برای تعامل با شرکایی که تمایل به همکاری برای مقابله با چالش‌های فوری و مشترک، شامل فقرزدایی و حفاظت از محیط زیست را دارند، اعلام آمادگی می‌نمایم. از جمله دستاوردهای سیاست رئیس‌جمهور روحانی که بر پایه تعامل سازنده بنا گردیده، حل و فصل یک بحران غیرضروری در سطح جهان، از طریق دستیابی به توافق تاریخی هسته‌ای است. این موفقیت برجسته دیپلماسی و چندجانبه‌گرایی، افق‌های جدیدی را برای گفت‌وگو، تفاهم، احترام متقابل و همکاری در سایر زمینه‌ها و سطوح، از جمله در سطح منطقه‌ای، گشوده است. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز