صالحی امیری در مجلس مطرح کرد؛
کاهش زمان انتظار برای صدور مجوز رسانهها به کمتر از ۶ ماه/ صدور مجوز برای رسانههای دولتی و عمومی حذف شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تشریح عملکرد وزارتخانه متبوع خود گفت: یارانه مطبوعات را تا مرز ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش دادهایم و با کمک نمایندگان در لایحه بودجه کمک جدی به اصحاب رسانه و فرهنگ صورت گرفته است.
به گزارش ایلنا، سید رضا صالحی امیری در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال حسینعلی حاجی دلیگانی درخصوص زمان صدور مجوز برای مطبوعات و رسانهها اظهار داشت: در طول ۴ سال گذشته کارنامه قابل دفاعی در حوزه مطبوعات و رسانه داریم که با اعلام این آمار قضاوت را بر عهده شما نمایندگان میگذاریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بهترین دوره پس از انقلاب درخصوص صدور و حمایت از مطبوعات در این دولت صورت گرفته است، گفت: به صدور مجوزهای سرعت دادیم و از سال به کمتر از ۶ ماه زمان صدور مجوزها کاهش یافته است و مکانیزم صدور مجوز نیز الکترونیکی شده است.
او با بیان اینکه شفاف سازی در حد اعلا است و حتی یک مورد تخلف نیز در مدت زمان وزارت اینجانب گزارش نشده است، افزود: یارانه مطبوعات را تا مرز ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش دادهایم و با کمک نمایندگان در لایحه بودجه کمک جدی به اصحاب رسانه و فرهنگ صورت گرفته است.
صالحی امیری با بیان اینکه صدور مجوز و اعطای یارانه به رسانههای دولتی و عمومی حذف شده است، گفت: برای شهرداریها و نهادهای عمومی و دولتی مجوزی جهت انتشار صادر نمیشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مشکل بیمه خبرنگاران را حل کردیم و امنیت شغلی آنها تامین شده است، ادامه داد: بسیاری از امور اجرایی را به محل آن صنوف واگذار کردهایم و دولت به سیاستگذاری میپردازد.
او با بیان اینکه انتخابات خانه مطبوعات را در استانها برگزار کردیم و شرایط مثتی ایجاد شده است: در سراسر کشور خانههای مطبوعات فعال هستند.
صالحی امیری به فعال کردن نظام آموزش خبرنگاری اشاره کرد و متذکر شد: ۲۹ دوره آموزشی برای خبرنگاران برگزار شده و سایتها و خبرگزاریها تقویت شدند و به ۲۵۰۰ سایت مجوز اعطا شد، در حالی که پیش از این دولت فقط ۲۰۰ سایت مجوز داشت.
این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه بعد از انقلاب ۱۳ هزار و ۸۰۰ مجور صادر شده است، گفت: ۶ هزار و ۸۰۰ مجوز از این تعداد در ۴ سال اخیر ثادر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه با تصویب لایحه جامع رسانه مشکلات این حوزه حل میشود، گفت: در جلسه هیات نظارت بر مطبوعات نماینده قوه قضائیه، نماینده مجلس، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، نماینده حوزه علمیه و اساتید دانشگاه در حدود ۱۷۱ پرونده را مورد بررسی قرار دادند که از این تعداد فقط برای ۴۳ رسانه مجوز صادر نشد، زیرا صلاحیت صدور مجوز نداشتند.
او با بیان اینکه افرادی با لیسانس مامایی یا شیمی تقاضای صدور مجوز نشریه سیاسی، فرهنگی در سطح ملی را دارند، گفت: از ۶ هزار و ۸۰۰ مجوز صادر شده در حدود ۳ هزار مجوز لغو شده است، این شایسته نیست که هیات نظارت بر مطبوعات رسیدگیهای لازم را برای صدور مجوز انجام دهد ولی تقریباً نیمی از آنها منتشر نشود.
صالحی امیری با بیان اینکه سرعت صدور مجوزها افزایش یافته است، گفت: به همین دلیل انتظار داریم تا مورد تشویق قرار گیریم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه برای صدور مجوز علاوه بر صلاحیتهای فردی باید به صلاحیتهای حرفهای نیز توجه شود، گفت: باید مشخص شود که افراد صلاحیت این کار را دارند یا خیر؟ که البته تا پیش از اصلاح قانون ما به وظیفه خود به همین صورت ادامه میدهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عدالت رسانهای بین نشریات شهرستانی و مرکزی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: نشریات شهرستانها را در اولویت بررسی برای صدور مجوز قرار دادهایم و حمایت از رسانههای شهرستانی بیشتر است، زیرا اولویت اول ما رسانههای شهرستانها، اولویت بعدی رسانههای مراکز استانها و اولویت سوم ما رسانههای مرکزی است.
او با بیان اینکه دستگاه ارشاد با همه ظرفیت خود برای پاسخگویی در اختیار نمایندگان است، گفت: در این ۵ دقیقه نمیتوان همه اقدامات انجام شده در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بیان کرد.
صالحی امیری با بیان اینکه در حوزه معاونت مطبوعاتی یک سازوکار موفق و شفاف ایجاد کردهایم که همه مراحل ثبت نامه، شفاف و عنی مشخص شده است، گفت: یارانههای رسانهها نیز روی سایت قرار دارد و حتی یک مورد تخلف نیز به وزیر ارشاد گزارش نشده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: گفته میشود از سال ۹۳ تاکنون رسانههایی منتظر صدور مجوز هستند، صحیح نیست، زیرا وقتی افراد ثبت نام میکنند، حتما باید ظرف ۷۲ ساعت مدارک خود را تکمیل کنند، تا کد رهگیری دریافت کنند، کسانی که کد رهگیری دریافت کنند بیش از ۶ ماه در نوبت نخواهند ماند.
این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه هر روز ثبت نام داریم و هر هفته جلسات ما نیز برگزار میشود، گفت: در حال حاضر ۲ هزار نفر ثبت نام کردهاند و هر جلسه ۱۰۰ پرونده را از نوبت خارج میکنیم.
وی افزود: آیت الله قمی از دفتر مقام معظم رهبری، سراج از سازمان بازرسی، محمدعلی وکیلی از نمایندگان مجلس، جمشیدی از حوزه علمیه قم و من در جلسات هیات نظام بر مطبوعات شرکت میکنیم، علی رغم اینکه الزام قانونی برای حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد.
صالحی امیری با بیان اینکه مرزبندی سیاسی نداریم و براساس نوبت رسانهها مجوز دریافت میکنند، گفت: ما ضمن پاسداشت آزادی قلم براساس قانون اساسی، مرزهایی که قانون مشخص کرده را باید طی کنیم تا مجوز صادر کنیم. استعلام فقط سجلی نیست و دستگاههای امنیتی بایدپاسخ استعلام ما را بدهند که گاهی این روند طولانی میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نفی تبعیض یکی از مهمترین موضوعات مورد توجه ما است و در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما هیچ کس را برای دریافت مجوز توصیه نکردیم.