تحلیل رسانههای آمریکایی؛
چرا آمریکا نباید با ایران، بشار اسد و روسیه وارد جنگ شود؟/ سیاستهای تهاجمی علیه تهران به توافق هستهای آسیب میزند
مجله آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به دلایل عدم ورود آمریکا به یک جنگ تمام عیار با ایران و روسیه و بشار اسد در سوریه پرداخته و گفته هدف آمریکا جنگ با ایران نیست.
به گزارش ایلنا، مجله «نشنال اینترست» در گزارشی به دلایل مقاومت آمریکا در برابر ورود به یک جنگ تمام عیار با ایران، روسیه و بشار اسد در سوریه اشاره کرده است.
این گزارش با بیان اینکه طرح ریزی اهداف بلند پروازانه کارشناسان تروریسم در آمریکا و برخی افراد نزدیک به دولت ترامپ علیه ایران، بشار اسد و روسیه در سوریه خطرناک و غیرضروری است یکی از دلایل اجتناب از رویارویی با این سه قدرت در سوریه را عدم توانایی آمریکا در شکست داعش در سوریه خواند و نوشت: همه اینها در حالی است که ترامپ در سخنرانی مراسم تحلیفش در مورد ریشه کن کردن گروههای رادیکال افراطگرایی حرف زده بود.
نویسنده در توضیح مدعی شده کشورهایی نظیر سوریه بستر مناسبی برای رشد تروریستها به دلیل درصد بالای نارضایتی گروههای اهل تسنن از دولت هستند و تا زمانی که مساله اقتصاد و برخی سوء مدیریتها در این گونه کشورها حل نشود، داعش نیز بین نخواهند رفت.
این گزارش دلیل دیگری که آمریکا باید از رویارویی با ایران، روسیه و بشار اسد خودداری کند را عدم وجود چشمانداز ثبات در سوریه میداند و نوشته: حتی اگر آمریکا وعده حذف بشار اسد را داده باشد، این وعده در نهایت به آشوب خواهد انجامید و هیچ نیروی جایگزینی از سوی غرب در میان گروههای موجود در سوریه وجود ندارد.
در ادامه این گزارش دلیل دیگر این اجتناب از درگیری با نیروهای قدرتمند در سوریه از سوی آمریکا عدم تمایل آمریکا برای جنگ با ایران عنوان و نوشته شده است: تلاش برای کاهش نفوذ ایران در سوریه شاید روی کاغذ آسان به نظر برسد اما در عمل این طور نیست.
نویسنده این گزارش خاطرنشان کرد: کسانی که تا امروز سعی کردند ایران را از جنوب شرقی سوریه بیرون کنند باید بدانند چقدر قرار است این کار به شکست داعش کمک کند و اینکه اصلا این کار چقدر برای اهداف بلندمدت آمریکا موثر است.
در ادامه این گزارش تاکید شده سیاستهای آمریکا در سوریه باید به تمرکز بر مبارزه با داعش و دیگر گروههای تروریستی محدود شود و این یعنی این اهداف با اهداف ایران در سوریه به ویژه بعد از حمله تروریستی داعش در تهران همپوشانی خواهد داشت.
نویسنده در پایان تاکید کرده تشدید سیاستهای تهاجمی علیه ایران به توافق هستهای آسیب میزند.
در این گزارش همچنین گفته شده سوریه عرصه اختلاف منافع است؛ اسد برای بقای خود میجنگد، از طرفی سوریه به اندازه عراق برای ایران حیاتی نیست؛ اما تهران منابع زیادی را در آن صرف کرده است. پوتین نیروهای نظامی خود را در سوریه مستقر کرده و واقعیت این است که سوریه، ایران و روسیه ائتلافی را تشکیل دادهاند که بر اساس خواست مشترک است نه مانند ائتلاف آمریکا که برای منافع خودش است. از این رو این استدلال که تنها راه تغییر محاسبات ایران و روسیه در سوریه تشدید فشار بر آنها باشد، ایده خطرناکی است.
نویسنده سرنوشت افغانستان را یادآور شده و نوشت: هدف آمریکا در سوریه باید محدود به ادامه تضعیف گروههای تروریستی و جلوگیری از حمله آنها به آمریکا و اروپا و متحدانشان باشد تا مانند افغانستان در منجلاب جنگ در سوریه گرفتار نشود؛ به ویژه زمانی که ایران نیز در این حوزه حضور جدی دارد.
در پایان این گزارش نویسنده نسبت به آگاهی مقامهای نظامی آمریکا از واقعیتهای سوریه ابراز امیدواری کرده و گفته به نظر میرسد آنها از خطرات ناشی از یک رویارویی مستقیم با ایران، روسیه و بشار اسد در سوریه آگاهند.