ظریفیان در گفتوگو با ایلنا:
لباس جدید بر تن کابینه دولت دوازدهم شود/تشکیل دولت سایه در شرایط فعلی شبیه شوخی است/بخشی از کابینه یازدهم با رییسجمهور همراه نبود
معاون وزیر علوم دوره اصلاحات گفت: دولت دوازدهم باید تغییرات اساسی نسبت به کابینه یازدهم داشته باشد و به نوعی لباس جدید باید بر تن آن کرد.
غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره ساز و کار دولت دوازدهم با بیان اینکه ابتدا باید عملکرد دولت چهار سال گذشته را مورد ارزیابی قرار داد و سپس راجع به دولت دوازدهم صحبت کرد، گفت: آنچه که در حال حاضر باید مورد بررسی قرار بگیرد عملکرد کابینه یازدهم است.
او ادامه داد: همه میدانند کابینه یازدهم در شرایطی روی کار آمد که کشور با معضلاتی روبهرو بود و با توجه به آن اوضاع و احوال میتوان گفت عملکرد مثبتی داشت. دولت یازدهم انباشتی از مشکلات و معضلات را به ارث برد که به خوبی این بار را از روی زمین برداشت.
این فعال سیاسی اصلاحطلب خاطرنشان کرد: روحانی باتوجه به مقتضیات، ملاحظات و سیاستهای موجود به خوبی توانست در قوه مجریه ایفای نقش کند.
بخشی از کابینه با رییسجمهور همراه نبود
او در ادامه افزود: بخشی از دولت و وزرابا رییسجمهور هماهنگ و همراه نبودند اما با این حال کارهای بزرگی صورت گرفت که این نقیصه در دولت دوازدهم باید برطرف شود.
معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: کشور در مقطعی دچار بحران هویت شده بود و نمیدانست راه به کجا خواهد برد اما حالا مشاهده میکنیم که یک نظم نسبی حاکم شده و کشور به جایگاه گذشته خود را تا حدودی بازگشته است.
ظریفیان در ادامه با اشاره به این که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید کشور در مسیر درست قرار گرفت، عنوان کرد: مشاهد کردیم که دولت یازدهم یک نظم جدی و نوعی عقلانیت را در کنار مشارکت عمومی به وجود آورد که همین امر باعث شد در مسیر پیشرفت گام برداریم.
دولت یازدهم بحرانها را به خوبی سپری کرده است
او خاطرنشان کرد: دولت یازدهم با مشکلات داخلی، تحریمها، قرضهای سنگین و معضلات معیشتی دست و پنجه نرم کرده و میکند که میتوان گفت در مجموع توانست این مسیر را به گونهای سپری کند که اولاً جامعه با بحران روبهرو نشود و ثانیاً کاستیهای گذشته جبران شود.
ظریفیان در ادامه با بیان اینکه مردم به خوبی به یاد دارند که کشور دچار چه مشکلاتی بود، عنوان کرد: تورم در کشور بیداد میکرد و ثباتی در بازارهای ما وجود نداشت و هر روز یک بحران به وجود میآمد، اما دولت یازدهم با تصمیمگیری از روی تفکر و تعقل، به نوعی آرامش و اطمینان را به بازار بازگرداند.
او در ادامه تاکید کرد: البته دولت میتوانست با شتاب بیشتری در جهت تحقق وعدههایش گام بردارد.
معاون سابق وزیر علوم در دولت اصلاحات درباره پیگیری مطالبات در دولت دوازدهم تصریح کرد: طبیعی است در دور دوم به دلیل بحث و گفتوگوهایی که در زمان انتخابات صورت گرفت، مردم مطالبات و خواستههای خود را پیگیری کنند دولت باید حواسش به این باشد که مردم چه میخواستند و میخواهند.
او تاکید کرد: جامعه امروز خواهان یک سیاست واحد در زمینه اشتغال است و این که چرخهای اقتصادی با شتاب بیشتری به گردش در بیایند. مردم کشور ما جنگطلب نیستند آنان خواهان تنشزدایی و تعامل با کشورهای منطقه و جهانی هستند.
توسعه ملی و علمی باید با یکدیگر پیوند بخورند
این فعال سیاسی اصلاح طلب به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: آسیبهای اجتماعی که در اثر انباشت بیتدبیریهای گذشته با آن روبهرو هستیم و جامعه ما را تهدید میکند باید برایش چارهای اندیشید و آن را برطرف کرد.
او در ادامه افزود: امروز مشکل حاشیهنشینی و آب معضل بزرگی است که باید مورد توجه قرار گیرد اگر به آنها پرداخته نشود مشکلات بیشتری پیش خواهد آمد.
ظریفیان در ادامه به مسائل اقتصادی اشاره و اظهار کرد: بانک و سرمایهگذاری، صادرات، اقتصاد مقاومتی و شرکتهای دانشبنیان از دیگر مسائلی است که دولت دوازدهم باید به طور جدی و با کار کارشناسی به آن بپردازد.
او تاکید کرد: باید یک پیوند جدی بین توسعه ملی و توسعه علمی صورت گیرد. علیرغم اینکه کارهای خوبی در تولید علم صورت گرفته باید از ظرفیت دانشگاهها برای برنامهریزی و مدیریت کلان کشور استفاده کنیم.
برطرف کردن مشکلات جوانان از اولویتهای دولت دوازدهم است
ظریفیان ادامه داد: جوانان و توجه به مسائل و مشکلات آنان بسیار مهم و ضروری است. جوان امروز با مسائلی مانند اشتغال، هویت و نشاط روبرو هستند که باید به آنها پرداخته شود و مشکلاتی که در این زمینهها وجود دارد نیز باید برطرف شود.
او در ادامه با بیان اینکه دولت دوازدهم نیاز به یک بازبینی در اعضای خودش است، گفت: رییسجمهور به دور از حرکتهای پوپولیستی و غیرطبیعی باید سن برخی از مدیران را کاهش دهد و هماهنگیهای بیشتری در برخی از بخشها مانند اقتصاد و زیرمجموعههای آن به وجود بیاورد. البته نباید کتمان کرد اعضای قبلی بسیار زحمت کشیدند و تلاش خود را کردند اما طبیعتاً در دور دوم ما به یک شتاب بیشتری نیاز داریم که به نظر میرسد دولت باید لباس جدیدی بر تن کابینه خویش کند.
معاون وزیر علوم در دوران اصلاحات در ادامه یادآور شد: مردم در انتخابات با عقلانیت بسیار ارزشمندی که از خود نشان دادند کشور را روی ریل پیشرفت قرار دادند که این حرکت نیازمند سازوکاری است که با توجه به بحث انتخاباتی باید صورت بگیرد. جهان امروز با سرعت در حال شتاب است، ما باید با آیندهپژوهی خود را به این قطار برسانیم و اگر نتوانیم با سرعت دنیا حرکت کنیم قطعاً باز خواهیم ماند. دولت دوازدهم باید افرادی را متناسب با شان، شعار و وعدههایش انتخاب کند.
تشکیل دولت سایه در شرایط فعلی شوخی بیش نیست
ظریفیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عدهای حضور دولت سایه را مطرح میکنند آیا کشور ما دارای چنین بسترهایی است یا خیر، گفت: هنگامی که صحبت از دولت مدرن میشود منظور نقش تحزب در آن است، در کشورهای پیشرفته احزاب جایگاه خود را پیدا کردهاند اما در ایران ابتدا فعالیتهای حزبی باید تقویت شوند سپس به آنها نقشی در کنار دولت داده شود.
او ادامه داد: یکی از ویژگیهای مهم دولتهای مدرن ایفای نقش نهادهای مدنی به خصوص احزاب است. در ایران این بخش همچنان مقغفول مانده و طبیعی است که نتواند آنطور که باید کاری انجام دهد. احزاب ما باید خودشان را توانمند کنند و به جای فعالیتهای آماتوری، حرفهای گام بردارند. کسانی که امروز تشکیل دولت سایه را مطرح میکنند، نه تنها حزب نیستند بلکه فرد هستند و کارشان بیشتر شبیه شوخی است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: دولت سایه قطعاً یک امر درست و پسندیده است و نهادهای مدنی میتوانند با دست کشیدن از فعالیتهای غیرحرفهای آن را تشکیل دهند زیرا چنین سازوکاری میتواند از بسیاری از تلف شدن وقتها که صرف انتخاب نیرو بعد از انتخابات میشود را جلوگیری کند. ما برای رسیدن به چنین سازوکاری نیاز به زمان و تمرین بیشتری داریم.