مطهری:
مهندس بازرگان به تز «اسلام منهای روحانیت» معتقد نبود/ صداوسیما نباید برنامههای یکطرفه تولید و پخش کند
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مرحوم مهندس بازرگان به تز «اسلام منهای روحانیت» معتقد نبود، از صداوسیما خواست که از تولید و پخش برنامههای یکطرفه و طرح اتهامات سنگین به افراد در این برنامهها خودداری کند.
به گزارش ایلنا، علی مطهری در یادداشتی با انتقاد از عملکرد صداوسیما بهخاطر تولید و پخش برنامههای یکطرفه و طرح اتهامات سنگین علیه افراد در این برنامهها، نسبت به مسائل مطرح شده درباره مهندس بازرگان در برنامه «جهانآرا» واکنش نشان داد.
این نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در یادداشت خود که تحتعنوان «سخنی با صداوسیما» منتشر شده، نوشت:
«در تاریخ ۲۶/ ۳/ ۹۶ برنامهای با عنوان «جهانآرا» درباره عملکرد سازمان مجاهدین خلق از شبکه افق در شبکه یک سیما باز پخش شد. در این برنامه که نکات مثبت و مفیدی داشت، جناب آقای کوشکی کارشناس برنامه چند بار تز «اسلام منهای روحانیت» را به مرحوم مهندس بازرگان نسبت دادند.
این امر خلاف واقع است. اولاً مهندس بازرگان به چنین تزی معتقد نبود. این تز را میتوان با یک دید ابزاری از لابهلای آثار مرحوم دکتر شریعتی استخراج کرد و البته گروه فرقان همین کار را کرد و در جزواتش زیاد به آن استناد مینمود.
ثانیاً رابطه مهندس بازرگان با روحانیت یک رابطه دوستانه و توأم با احترام متقابل بود. رابطه بازرگان با مراجع تقلید وقت و با استاد شهید آیتالله مطهری و مرحوم آیتالله طالقانی و بسیاری دیگر از علما بر همگان روشن است.
اساساً روحانیت ازجمله امام خمینی(ره) مهندس بازرگان را فردی متدین و اهل تهجد و نماز شب میدانستند و یکی از دلایلی که امام (ره) پیشنهاد شهید مطهری مبنی بر نخست وزیری مهندس بازرگان برای دولت موقت را پذیرفت، گذشته از تخصص و ضدمارکسیسم بودن او، همین مطلب بود.
اگر بخواهیم سه نفر را نام ببریم که از دهه ۳۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی موجب نزدیک شدن دانشگاهیان به روحانیت و در نتیجه ایجاد سرعت در پیروزی انقلاب شدند، باید از آیتالله مطهری، مهندس بازرگان و آیتالله طالقانی نام برد.
نقصی که در آثار اسلامی مهندس بازرگان وجود دارد، نوعی علم زدگی در مواردی است که باید از فلسفه بهره گرفت، نکتهای که استاد مطهری بارها در نقد نظریات مهندس بازرگان در اصول عقاید مانند توحید و نبوت و معاد گوشزد کرده و آن را ناشی از انس با علوم تجربی و ناآشنایی با فلسفه دانسته است. اما این کجا و تز اسلام منهای روحانیت کجا؟
جناب آقای کوشکی که مطالب ارزندهای نیز در آن برنامه بیان کردند، خوب است در نقل و تحلیل وقایع تاریخی مطابقت با واقع را ملاک اول خود قرار دهند.
صداوسیما نیز نباید برنامههای یکطرفه تولید و پخش کند و طی آن افرادی هدف اتهامات سنگین قرار گیرند و فرصتی هم برای دفاع از آنها وجود نداشته باشد. در همین موضوع مورد بحث، خوب است صداوسیما از فردی که بر افکار و اندیشههای مهندس بازرگان و مشی سیاسی او تسلط کافی دارد نیز در برنامهای مشابه دعوت به عمل آورد تا حقیقت مطلب برای مردم ما خصوصاً جوانان که اطلاعاتشان از آن دوره اندک است، آشکار گردد.»