خبرگزاری کار ایران

موحدی کرمانی در خطبه‌های نمازجمعه:

حاکم نباید مردم را فراموش کند / ستایش بی‌حد، خودپسندی می‌آورد / اگر مامور سری داشته باشید، مسئولان در امانت خیانت نمی‌کنند

حاکم نباید مردم را فراموش کند / ستایش بی‌حد، خودپسندی می‌آورد / اگر مامور سری داشته باشید، مسئولان در امانت خیانت نمی‌کنند
کد خبر : ۵۰۰۹۷۹

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: وقتی به کسی مسئولیت دادید، او را رها نکن. باید دیدبان و جاسوس سری داشته باشید. ببینید مسئولان چگونه عمل می‌کنند و با بیت‌المال و مردم چگونه عمل می‌کنند. اگر مامور سری داشته باشید، موجب می‌شود حاکمان خیانت در امانت نکنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیت‌الله محمدعلی موحدی کرمانی در خطبه‌های نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به شاخصه‌های حکومت اسلامی گفت: اگر این شاخصه‌ها وجود داشت، این حکومت اسلامی است و در غیر این صورت، حکومت ما اسلامی نخواهد بود.

او با اشاره به این‌که امیرالمومنین علی (ع) شاخصه‌های حکومت اسلامی را تبیین کرده، به ۱۲ شاخصه اشاره کرد و گفت: شاخصه اول توصیه به مردم است که امیر‌المومنین (ع) با سه عبارت می‌فرماید هم به مردم رحمت داشته باشید، هم آن‌ها را دوست بداریم و هم آن‌ها را مورد لطف قرار دهیم و باید درد آن‌ها را احساس کنیم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران همچنین خاطرنشان کرد: امیرالمومنین (ع) فرمودند که هیچ‌گاه نمی‌توانم از همه طعام‌ها استفاده کنم، درحالی که در حجاز یک انسان گرسنه باشد. من سیر بخوابم در حالتی که اطرافم انسان‌هایی گرسنه هستند؟! همین درد برای یک انسان و یک مسئول بس است که سیر بخوابد درحالی که اطرافش انسان‌هایی گرسنه باشند.

او گفت: نکته دوم این است که نبایدحالت خودبینی و خودپسندی در مسئولان وجود داشته باشد. امیرالمومنین (ع) فرمودند مبادا به خودتان بیش از حد خوش‌بین باشید. سومین نکته این است که مسئولان باید انتقادپذیر باشند. هرکس که بدون ملاحظه سخن حق را به تو می‌گوید، به خودت نزدیک نما، به‌طوری که از نزدیک‌ترین افراد به تو باشد. آن‌کس که عیب‌های مرا خصوصی به من بنماید، از همه او را دوست‌تر می‌دارم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران اضافه کرد: نکته چهارم در مورد کارگزاران است. حضرت می گوید به کسانی که می‌خواهی به آن‌ها مسئولیت بدهی، به دقت بیاندیش و پس از آزمایش به آن‌ها مسئولیت بده و با میل شخصی و بدون مشورت آن‌ها را منصوب نکن. چرا که عمل به میل شخصی ریشه ظلم است.

او گفت: امام علی می‌گوید انسان‌های باتجربه و کسانی که کارهای زشت را درک می‌کنند، برای تصدی امور به کار بگمار و افرادی را از خانواده‌های خوش‌نام منصوب کن و به آن‌ها در حدی که زندگی‌شان تامین شود، حقوق بده؛ چرا که این مسئله موجب می‌شود بتوانند به صلاح خود بپردازند و احساس می‌‌کنند نیازی نیست به اموال بیت‌المال که زیردست‌شان است، دست‌درازی کنند. این حجتی می‌شود که اگر خدایی‌ناکرده خیانت کرده و به بیت‌المال دست‌درازی کردند، عذری نداشته باشند.

موحدی کرمانی ادامه داد: امیرالمومنین اعلام می‌کند وقتی به کسی مسئولیت دادید، او را رها نکن. باید دیدبان و جاسوس سری داشته باشید. ببینید مسئولان چگونه عمل می‌کنند و با بیت‌المال و مردم چگونه عمل می‌کنند. اگر مامور سری داشته باشید، موجب می‌شود حاکمان خیانت در امانت نکنند.

او یادآور شد: امام علی ادامه می‌دهد حال که مسئولیت دادید، آن‌ها را از نظر مادی بی‌نیاز کردید، اگر یکی از آن‌ها خیانت کرد و دست به سوی بیت‌المال دراز کرد و بر تو ثابت شد که او خیانت کرده، آن جاسوس‌های سری به تو اطلاع دادند که فلان مسئول خیانت در پیش گرفته و تو نیز به این شهادت مطمئن هستی، اولاً او را تنبه بدنی کن، در ادامه هرچه از اموال عمومی غارت کرده و دزیده، همه را بازپس بگیر و او را خفیف ساز، او را خائن معرفی کن و طوق بدنامی را به گردنش بیافکن!

خطیب موقت نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: این علی (ع) است که می‌گوید کسانی که کار خوب می‌کنند نباید با آن‌که کار بد می‌کند، یکسان باشد. آن‌که کار خوب می‌کند، تشویق و آن‌که کار بد کرد، تنبیه کن که تجربه‌ای باشد برای دیگران.

او اعلام کرد: حضرت تاکید می‌کند که حاکم باید مراقب باشد وزرایش فاسد نباشند. انسان‌های پاک و متدین را انتخاب کن و در مدیریت امور با آن‌ها مشورت کن. مثلاً آن‌هایی که در فتنه ۸۸ بودند، نباید راهی در حکومت داشته باشند. چرا که آن‌ها معلوم است، چطور عناصری هستند. امام علی (ع) می‌گوید مراقب باش به‌خاطر کارهایی که انجام ندادی، تو را ستایش نکنند، چرا که ستایش بی‌حد، خودپسندی می‌آورد.

موحدی کرمانی اضافه کرد: امیرالمومنین (ع) درمورد نیروهای مسلح می‌فرماید که این نیروها به اذن خداوند، قلعه‌های مستحکم مردم هستند و این افراد زینت والیان و موجب عزت دین هستند. این‌ها هستند که امنیت را ایجاد می‌کنند و مردم آن زمان، زندگی آرام دارند که نیروی مسلح سرافراز باشد. همان‌طور که پدر و مادر در فکر بچه‌های خود هستند که مشکلات‌شان را حل کنند، حاکم نیز باید به فکر نیروهای مسلح خود باشد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: سفارش دیگر ایشان آن است که حاکم نباید مردم را فراموش کند. باید بکوشد تا مشکلات مردم را برطرف کند و نگذارد عقده‌ها بماند و به‌صورت دشمنی بازگشته و عقده‌ها را بگشاید.

موحدی کرمانی همچنین خاطرنشان کرد: سفارش دیگر این است که خویشاوندان و دوستانت را به دلیل خویشاوندی و دوستی بر سایر مردم امتیاز نده. اگر چنین کردی، تو ظالم خواهی بود و خداوند در کمین ظالمان است. وای به حال کسی که به جنگ خداوند برود.

او ادامه داد: حضرت می‌گوید حاکم باید در فکر رضای عامه مردم باشد، نه اطرافیان و خواص! خشم عامه مردم، خشنودی خواص را از بین می‌برد و تو در جامعه سقوط خواهی کرد.

خطیب موقت نماز جمعه تهران اظهار داشت: امیرالمومنین همچنین درباره مالیات و خراج می‌گوید، مالیات را بگیر. باید آن‌ها که از امنیت و رفاه حکومت اسلامی استفاده می‌کنند، مالیات بپردازند اما مسئولان باید بیشتر به فکر آبادی شهرها باشند و نظرشان به آبادی زمین از نظر به گرفتن مالیات بیشتر باشد.یعنی مبادا مالیات سنگینی روی دوش انسانی قرار بدهیم که او نتواند پرداخت کند. اگر می‌خواهید مالیات بگیرید، از کسی بگیرید که به او امکانات کافی داده‌اید!

او گفت: اگر کسی به‌دنبال مالیات باشد، بدون آن‌که آبادی ایجاد کند، این آدم بداند که هم کشور را ویران کرده و هم بندگان را هلاک کرده است.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز همچنین با اشاره به دشمنی‌های ایالات متحده، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند آمریکا دشمن ما است و مبادا فریب آن‌ها را بخورید و به امریکا اعتماد کنید. مادام که حامی اسلام هستیم، مادام که ما متمسک به قرآن و اهل بیت هستیم، انتظار نداشته‌باشید، آمریکا به ما تبسم نشان دهد و اگر چنین کرد، می‌خواهد ما را فریب دهد.

موحدی کرمانی در پایان تصریح کرد: از نیروهای جوان و امکانات استفاده کنید. اقتصادتان مقاومتی باشد. با این اقتصاد در مقابل دشمن بایستید. این رمز و اصل مطلب است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز