خبرگزاری کار ایران

اظهارات اژه‌ای درباره حصر ،تشکیل پرونده برای نامزدها، مجریان و ناظران انتخابات، پرونده احمدی‌نژاد، بابک زنجانی و مدیران کانال‌های تلگرامی

اظهارات اژه‌ای درباره حصر ،تشکیل پرونده برای نامزدها، مجریان و ناظران انتخابات، پرونده احمدی‌نژاد، بابک زنجانی و مدیران کانال‌های تلگرامی
کد خبر : ۴۹۵۶۹۲

سخنگوی قوه‌قضاییه با اشاره به اعلام صحت انتخابات ریاست جمهوری گفت:‌ شورای نگهبان دیروز اعلام کرد که تخلفاتی را برای قوه قضائیه برای رسیدگی فرستاده است اما هنوز چیزی به دست ما نرسیده است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی‌اژه‌ای دریکصدوسیزدهمین نشست خبری خود ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و تسلیت سالگرد رحلت امام خمینی (ره) و سالروز حادثه ۱۵ خرداد گفت: بحمدالله انتخابات به صحت و سلامت و باشور و نشاط برگزار شد و شورای نگهبان نیز در فرصت قانونی صحت آن را اعلام و از طریق وزارت کشور اعلام شد.

مردم با حضور در انتخابات بر عزت و اقتدار نظام افزودند

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد:‌در ابتدای امر بایداز مردم تشکر کنم که حقیقتاً حضور حداکثری داشتند و به ندای رهبر خود لبیک گفتند. رهبری همیشه اصرار براین داشتند که هرکس این نظام و اسلام را دوست دارد پای صندوق رای حاضر شود. مردم نیز با حضور خود بر عزت و اقتدار نظام افزودند و به ندای رهبر خود لبیک گفتند که من به نوبه خود از آنها تقدیر و تشکر می‌کنم.

او افزود: من از تمامی دست‌اندرکاران انتخابات که از مدت‌ها قبل از تاریخ انتخابات و حتی بعد از انتخابات برای برگزاری این مراسم زحمت کشیدند تشکر می‌کنم. همچنین از نیروهای امنیتی، انتظامی و قضایی که با تلاش خود انتخابات امنی را رقم زدند و باعث شدند که آرامش صددرصدی حاکم باشد تشکر می‌کنم. وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه اشراف خوبی بر مسائل داشتند. نیروهای امنیتی هم حضور و هم اشراف خوبی داشتند، نیروهای قوه قضائیه نیز پرتلاش بودند و با همکاری این سه نهاد موفق شدیم که انتخابات امن و آرامی داشته باشیم.

تشکر از نامزدهای شکست خورده به دلیل تمکین از نظر شورای نگهبان

سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: از صداوسیما تشکر می کنم که باسرویس‌دهی یکسان و متناسب برای همه نامزدها نقش خوبی در جریان انتخابات اجرا کرد. همچنین از نامزدهایی که رای نیاوردند نیز با توجه به اینکه رای بالایی داشتند اما کافی نبود تشکر می کنم که بعد از تایید شورای نگهبان رفتار شایسته‌ای نشان دادند و برخلاف سال ۸۸ که کسانی که رای نیاوردند و تمکین نکردند و حلاوت انتخابات را به کام مردم تلخ کردند بعد از اعلام نظر شورای نگهبان تمکین کردند و باعث تلخ شدن شیرینی این انتخابات در کام مردم نشدند. در این سری نامزدهایی که رای نیاوردند پذیرفتند و دشمن هم نتوانست از این موضوع سوءاستفاده کند.

محسنی‌اژه ای تصریح کرد: قوه قضائیه مثل سایر دستگاه‌ها فعالیت مضاعفی قبل، حین و بعد از انتخابات داشته و دارد. در قوه قضائیه کمیته پیشگیری از جرائم انتخاباتی زیرنظر دادستان کل کشور تشکیل شد که وقتی گزارشات آن را مطالعه می‌کردم متوجه شدم که بسیار عملکرد موثری داشته است که اگر اقدامات ستاد نبود قطعاً با پرونده‌های بیشتری مواجه بودیم و اقدامات این ستاد موجب شد که از بسیاری از تخلفات و جرائم جلوگیری شود. همکاری قوه با نیروهای انتظامی و امنیتی بسیار خوب بود و بحمدالله با تمام تلاش جریان‌های ضد انقلاب در داخل و خارج از کشور انتخابات خوب و امنی داشتیم.

پاسخ قوه‌قضاییه به ۱۹۸هزار استعلام انتخاباتی

معاون اول قوه قضائیه با اشاره به استعلاماتی که دستگاه قضایی در جریان انتخابات ارائه داد گفت: با توجه به اینکه در این دوره از انتخابات هم انتخابات ریاست جمهوری و هم شورای شهر و هم در برخی از حوزه‌ها انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس برگزارشد قوه قضائیه حدوداً ۱۹۸هزار استعلام را پاسخ گفت که از مجموع این ۱۹۸ هزار استعلام، ۱۹۷ هزار و ۱۵۷ مورد مربوط به انتخابات شورای شهر می‌باشد و بقیه آنها مربوط به مجلس و ریاست جمهوری است.

گزارش شورای نگهبان از تخلفات انتخاباتی به دست قوه‌قضاییه نرسیده

اژه‌ای افزود: یکی از مهم‌ترین کارهایی که قوه قضائیه در زمان انتخابات انجام می‌دهد رسیدگی به پرونده‌های متهمینی است که ممکن است قبل از انتخابات، در حین انتخابات یا بعد از انتخابات تشکیل شود. در هر سه مرحله پرونده‌هایی تشکیل شده که به آنها رسیدگی می‌شود. شورای نگهبان دیروز اعلام کرد که تخلفاتی را برای قوه قضائیه برای رسیدگی فرستاده است اما هنوز چیزی به دست ما نرسیده اما از مجموع گزارش‌های نهادها و مردم پرونده‌هایی تشکیل شده که اگر جرمی اتفاق افتاده باشد قوه قضائیه رسیدگی می‌کند و مرجع رسیدگی به تخلفات شورای نگهبان است.

تشکیل پرونده برای ستاد، هواداران، خود نامزدها و عوامل اجرایی و نظارتی

محسنی‌اژه‌ای در ادامه بیان داشت: پرونده‌هایی که تاکنون تشکیل شده مربوط به چند گروه از افراد است که برخی از آنها شامل ستاد نامزدها، هواداران نامزدها و حتی راجع به برخی از نامزدها است که مطالبی قبل یا در حین انتخابات گفته‌اند یا گزارشی رسیده باشد. همچنین راجع به بعضی از دست اندرکاران، مجریان و حتی ناظرین انتخابات نیز گزارشاتی رسیده است. در رابطه با برخی از مسئولین دولتی اعم از استانداران و فرمانداران گزارشاتی رسیده و ممکن است پرونده‌ای تشکیل شود.

سخنگوی قوه قضائیه اذعان داشت: اتهامات مطرح و مستندات آنها باید بررسی شود. عناوین مجرمانه‌ای که بیشتر مورد توجه است اقدامات مخل نظم و امنیت است که مدعی‌العموم به آن ورود پیدا می کند و همچنین یکسری کسانی که اجازه تبلیغ له یا علیه نامزدی را نداشتند اما تبلیغ کردند به این موضوع هم رسیدگی می‌شود. همچنین ممکن است گزارشاتی از جانب نهادهای مربوطه یا مردم برسد. رسیدگی‌ها راجع به کسانی که تصرف غیرمجاز از وجوه دولتی داشتند و یا همچنین کسانی که در جهت خرید رای اقدام کردند اینها اهم عناوین مجرمانه‌ای بود که در زمان انتخابات بررسی می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای گفت: اگر در برخی موارد نیز شاکی خصوصی وجود داشته باشد، افراد را به تدریج احضار می‌کنیم. همچنین افرادی که متعاقباً گزارش شده‌اند نیز در حال احضار هستند. این مسائل بررسی شده و در صورت اثبات به شکایات رسیدگی می‌شود و دفاعیات آنها نیز شنیده خواهد شد.

اکثر موارد تخلف انتخاباتی بوده نه جرم

او ادامه داد: شکایاتی که در روزهای اول در روند انتخابات آمد دیدیم که اکثرا تخلف است و جرم نیست. هنوز شکایات تفکیک نشده است که بتوان گفت کدام جرم و یا تخلف تلقی می‌شود بنابراین از بیان عدد آن معذور هستم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این دستگاه برای مشکلات مالی موسسات اعتباری چه تمهیداتی اندیشیده است گفت: قوه قضائیه وظیفه رسیدگی به تظلمات و تخاصمات و پیگیری حقوق عامه را دارد. در مورد موسسات مالی و اعتباری، تعاونی، بانک‌های خصوصی و دولتی مسائل گوناگونی وجود دارد که هیچ‌کدام به قوه قضائیه مربوط نمی‌شود بلکه برعهده دولت، نهادهای خصوصی و... است که چه کاری انجام دهند تا دچار مشکل نشوند.

او ادامه داد: تعاونی‌های اعتباری که طی چندین سال سپرده‌های مردم را گرفته‌اند حق نداشتند خارج از حوزه فعالیت و اساسنامه و تشکیلات سپرده‌گذاری کنند و بر این امور نظارت نکردند و بانک مرکزی هم نظارت نداشته که موجب شد سالیان سال سپرده از مردم گرفته شود و در نهایت تخلف کنند.

محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: وقتی دادستان مطلع شد که در موسسه مالی اعتباری فعل و انفعالاتی دارد صورت می‌گیرد و اگر پیشگیری نشود حق مردم باطل خواهد شد، ورود پیدا کرد. به طور مثال در پرونده‌های موسسه میزان، آرمان، ثامن‌الحجج و... قوه قضائیه وارد میدان شده است.

او در رابطه با عملکرد قوه قضائیه در این زمینه گفت: هشدارهای لازم را به بانک مرکزی و وزارتخانه‌های مختلف ارائه داده‌ایم و همچنین با برگزاری جلسات مختلف در مجلس آسیب‌شناسی کرده و آسیب‌ها مطرح شده است. همچنین هشدارهایی نیز به افراد قبل از تذکرات از طریق معاونت پیشگیری انجام شده است.

معاون اول قوه‌قضاییه ادامه داد: آنجایی که با مشکل مواجه شدند تلاش قوه قضائیه این بود که با همکاری دولت و بانک مرکزی مردم به حق خود برسند و ثامن‌الحجج هم یک موسسه تعاونی بود و قوه قضائیه تلاش کرد تا آنجایی که مقدور است مردم کمتر متضرر شوند.

محسنی‌اژه‌ای در توصیه به مردم گفت: مردم باید عنایت داشته باشند که به چه کسی پول و سپرده می‌دهند و چرا سود بالا دریافت می‌کنند و بنابراین وقتی می‌خواهند قرارداد ببندند و سرمایه خود را به کسی بدهند توجه داشته باشند که با چه کسی طرف هستند.

هنوز پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه به دادگاه نرفته

اژه‌ای در رابطه با پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه نیز گفت: وضعیت صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه مقداری در هم تنیدگی دارد و پرونده آن اجمالاً دادگاه نرفته است و تلاش دادسرا این بود کسانی که بدهکار هستند پولشان را برگردانند. همچنین اختلافی در نحوه محاسبه تاخیرها داشتند که نظر بانک مرکزی را قبول داشته و می گویند به تعهد خود پایندیم.

او افزود: در میزان سود اختلاف وجود دارد و در حال محاسبه شدن است اما در اصل پول مشکلی ندارند لذا اموال وجود دارد و می‌توانند از طریق فروش و یا راه دیگری آن را به دست آورند.

او در ادامه بیان کرد: در مورد صندوق اطلاع خاصی ندارم و هرمقداری که اعضای صندوق می‌گذاشتند دولت هم موظف به واریز همان میزان بود اما اینکه دولت میزان پول خود را گذاشته است یا خیر مطلع نیستم و همچنین افرادی که پول‌ها را برده بودند برگشت داده نشده است.

قوه‌قضاییه دوست دارد پرونده احمدی‌نژاد را به انجام برساند

اژه‌ای در پاسخ به اینکه رئیس مجلس بیان کرده در رسیدگی به پرونده مسئولان گذشته تعجیل شود آیا پرونده رئیس دولت نهم و دهم هم در دستور کار است گفت: قوه قضائیه دوست دارد که این پرونده را به انجام برساند و برخی از پرونده‌ها در تحصیل دلیل برای اثبات یکسان نیست و پرونده‌ای نیاز به کارشناسی دارد و برخی هم ندارند و پرونده احمدی‌نژاد به پایان نرسیده و در دادگاه در دست رسیدگی است. بر حسب قانون باید مستقیماً به دادگاه می‌رفته و هنوز پرونده به اتمام نرسیده است.

اظهارات متهم جدید نفتی تاثیر چندانی در پرونده بابک زنجانی ندارد

سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با پرونده بابک زنجانی و اعترافات همدست او که جدیداً مورد پیگری قرار گرفته است گفت: کیفرخواست به دادگاه فرستاده شده و در پرونده بابک زنجانی قوه قضائیه بسیار وقت گذاشت اما به دلیل حجم کار و عدم همکاری برخی متهمین در طول پرونده و مسائلی که در خارج از کشور وجود دارد و بانک مرکزی، وزارت خارجه، دستگاه امنیتی نیز باید کمک کنند لذا خود قوه قضائیه نمی‌تواند کار زیادی در خارج از کشور انجام دهد بنابراین اگر از ناحیه بانک مرکزی و دولت و وزارت خارجه جدیت وجود داشته باشد کار تند پیش می‌رود.

او ادامه داد: یکی از مسائل مورد توجه قوه قضائیه این بود که این فرد پول در خارج از کشور دارد یا خیر چون ادعایش بر این بود که پولی در خارج از کشور دارد. با تلاش‌هایی که می‌شد وزارت نفت، قوه قضائیه و بانک به آدرس‌هایی که می‌دادند مراجعه کردند اما چیزی نیست و مسئله مهم این بود که آیا حالا می‌توانند با توجه به دارایی‌ها این پول را بازگرداند؟ از اواخر دی‌ماه سال ۹۵ بابک زنجانی و دو متهم دیگر و متهمی که اخیراً به آن دسترسی پیدا کردیم پرونده‌شان تحت پیگیری است تا مشخص شود واقعاً پولی هست یا نیست و یا کسی وجود دارد که بتواند به او کمک کند که تاکنون این امر حاصل نشده است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: مطالبی که متهم جدید گفته موثر در پرونده بود اما تاثیر آنچنانی در حکم ندارد لذا تشدید نمی‌شود و در تخفیف آن هم تاثیری ندارد. همانطور که در رای دیوان عالی آمده مقرر است اگر همکاری کند از ارفاغات می‌تواند استفاده کند.

با کسی که سال ۸۸ راجع به مهندسی انتخابات صحبت کرد برخورد نشد

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا در رابطه با اظهارات حجت‌الاسلام رئیسی در رابطه با مهندسی انتخابات و اینکه با افرادی که در سال ۸۸ چنین مباحثی را مطرح می‌کردند، برخورد شد، گفت: گاهی وقت‌ها واژه‌ای به کار می‌رود و در برداشت‌هایی که از آن صورت می‌گیرد یک نظر واحد وجود ندارد. باید دید فردی که از کلمه مهندسی انتخابات استفاده می‌کند، نظرش چیست. ثانیاً با کسی که سال ۸۸ راجع به مهندسی انتخابات صحبت کرد برخورد نشد.

معاون اول قوه‌قضاییه یادآور شد: کسی که سال ۸۸ با او برخورد شد بعد از طی یکسری مقدمات بود. بعد از اینکه عالی‌ترین مقام کشور یعنی رهبری از نامزدهای انتخابات دعوت کرد و گفت اگر اعتراضی دارید اعلام کنید و بعد از اینکه شورای نگهبان هم اعلام آمادگی برای رسیدگی به اعتراضات کرد و حاضر به بازنگری در بعضی صندوق‌ها شد. به آنها تذکر داده شد که ممکن است شما شروع‌کنندگان مسائل در خیابان باشید اما ممکن است که شما پایان‌دهنده به این مسائل نباشید اما اینها مردم را به خیابان آوردند، اموال عمومی را ‌آتش زدند، مردم را کتک زدند و آن اتفاقات افتاد. به صرف گفتن مهندسی انتخابات با آنها برخورد نشد.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: اگر منظور از مهندسی انتخابات تقلب باشد نه در آن زمان و نه در این انتخابات این موضوع ثابت نشد و شورای نگهبان گفت تقلب تاثیرگذاری صورت نگرفته است. ممکن است به طور مثال با یک شناسنامه دو بار رای داده باشند یا با شناسنامه فرد مرده ای رای داده باشند اما اینها تاثیر گذار در نتیجه انتخابات نیست و نهایتاً ممکن است که یک صندوق باطل شود. فرق این دفعه با آن دفعه در همین است که افرادی که اعتراض داشتند بعد از تایید شورای نگهبان گفتند سمعاً و طاعتا. اینطور نگویید که با فردی که حرف از مهندسی انتخابات زده است در سال ۸۸ برخورد شد و امسال نه.

سخنگوی قوه‌قضائیه راجع به سوالی در رابطه با اطلاع‌رسانی او راجع به دختر وزیر و موضع‌گیری رییس قوه قضائیه در مورد حصر و حرف‌های نوبخت و اینکه بخشی از مذاکرات بین قوا در رسانه‌ها انجام شود دعوت دولت از قوای دیگر به خویشتن‌داری گفت: چه‌ها کردند و ما خویشتن‌داری کردیم. در این زمان همه و همه باید به دولت کمک کنیم که مشکلات مردم را حل کند. قوه قضائیه هم باید در این زمینه تلاش کند تا شعار سال محقق شود. تاکنون قوه قضائیه کمک صددرصدی کرده است بعد از این هم همین است. در جهت تولید، اشتغال، گرفتاری‌های مردم کار صورت بگیرد. اکنون برخی از اجناس سرسام‌آور گران شده است. بیکاری جزو مشکلات اصلی مردم است. کشورباید از رکود خارج شود ما در این زمینه تلاش می‌کنیم تا دولت در کار گره‌گشایی از مردم موفق باشد.

او افزود: اما این بدان معنا نیست که اگر اتهامی متوجه شخصی باشد ما به آن رسیدگی نکنیم حتی اگر این فرد در بدنه دولت باشد، دولت هم چنین انتظاری از ما ندارد. اما ممکن است قوه قضائیه درجریان رسیدگی‌های خود اقدامی انجام دهد که موجب بهره‌برداری‌های جناح‌های مختلف شود. این مربوط به قوه نیست. گاهی پرونده‌هایی در حال رسیدگی است و اشخاصی در این رابطه احضارو جلب می شوند و ممکن است جریان‌های رقیب از آن استفاده جناحی کند که این ربطی به ما ندارد.

وقتی مکررا نسبت‌های ناروا می‌زنند باید در حد لازم پاسخ دهیم

سخنگوی قوه قضاییه بیان  داشت: ما سعی می‌کنیم که مسائل را در رسانه‌ها مطرح نکنیم اما وقتی مکرراً نسبت‌های ناروایی به قوه قضائیه زده می شود لازم است که در حد لازم پاسخ این اظهارات داده شود.

شورای نگهبان مخالف الحاق سازمان ثبت اسناد به وزارت دادگستری است

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی در رابطه با نظر قوه قضائیه راجع به جدا شدن سازمان ثبت از قوه قضائیه گفت: سخن ما همیشه روشن است. اگر مسئله‌ای بازگو شود ما ملتزم‌ترین فرد به اجرای قانون هستیم. اما در بررسی مسائل نظر کارشناسی خود را اعلام می‌کنیم. تا کنون دو بار موضوع الحاق سازمان ثبت به وزارت دادگستری مطرح شده است که هر دو بار با نظر مخالف شورای نگهبان رد شده است.

او افزود: نظر ما این است که مجموع اقدامات صورت گرفته در اداره ثبت اگر نگوییم قضایی است شبه‌قضایی می‌باشد و هیچ سازمانی به جز قوه قضائیه نمی‌تواند متولی آن باشد اما هرچه مجلس تصویب کند و شورای نگهبان تایید کند ما قبول می‌کنیم.

معاون اول قوه قضاییه در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه آیا این دستگاه به پرونده فروش رایگان گاز به ترکیه ورود پیدا کرده است گفت: خیر. فعلاً ورودی نکرده‌ایم. ابعاد قضیه کاملاً روشن نیست و ما هم ورودی نداشته‌ایم.

اژه‌ای راجع به اینکه آیا آمار بزه در ماه مبارک رمضان کاهش داشته است گفت: این آمار هر سال در پایان ماه مبارک رمضان توسط قوه قضائیه، نیروی انتظامی و حتی شاید وزارت کشور اعلام می‌شود که قطعاً تاثیرگذار است. اما فعلا چون در اوایل ماه مبارک هستیم آمار مشخصی وجود ندارد. از خواص این ماه به علت انس بیشتر مردم با قرآن و ذکرها و مساجد کاهش همین‌گونه مسائل است. یکی از فواید این ماه بازدارنگی است وقتی افراد وقتی اختلافاتشان را کنار بگذارند جرائم کمتر می شود. بسیاری از جرائم مانند قتل‌ها نشات گرفته از اختلافات است وقتی اختلاف نباشد و همدلی باشد افراد زود گذشت می‌کنند.

پرونده‌ای از تخلفات در دانشگاه‌ آزاد به دستگاه قضایی ارسال نشده است

اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای ولایتی در مصاحبه‌ای از تخلفات مالی رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی و فرزندان آن حرف زده است و دانشگاه آزاد نیز اعلام کرده که پرونده‌ای راجع به این موضوع به قوه قضائیه فرستاده می‌شود آیا تاکنون پرونده ای فرستاده شده و یا دادستانی ورود می‌کند یا خیر گفت: تا دیروز پرونده‌ای برای ما فرستاده نشده و اگر موضوع عمومی باشد دادستان ورود پیدا می‌کند اما تاکنون ارجاعی به ما نشده است.

شورای عالی امنیت ملی بهمن ۸۹ دستور حصر را صادر کرد

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی در رابطه با هشدار رئیس قوه قضائیه در رابطه با حصر و جواب نوبخت در این رابطه و اینکه مرجع نهایی راجع به مسئله حصر چه ارگانی است گفت: اینکه آقای نوبخت گفتند بهتر است مسئله در شورای عالی امنیت ملی مطرح شود درست است و این زمانی است که اشخاص مسئول خارج از شورا راجع به این مسئله حرف نزنند و آن را مطرح نکنند. وقتی دیگران راجع به این مسئله صحبت می‌کنند قوه قضائیه پاسخ می‌دهد.

او افزود: شورا مدت‌ها بعد از اتفاقات سال ۸۸ و در بهمن‌ماه سال بعد دستور حصر را صادر کرد. شورای عالی امنیت ملی و سایر دستگاه‌ها بعد از اینکه تمام تلاش خود را کردند و آن افراد برخلاف قانون دیکتاتورمآبانه عمل کردند و مردم را به خیابان آوردند و آن جرائم سنگین را انجام دادند دستور حصر را صادر کرد. قطعا اگر شورای عالی امنیت ملی به این مسئله ورود پیدا نمی‌کرد قوه قضائیه راجع به آن تصمیم می‌گرفت. تا زمانی که مصوبه شورا وجود دارد لازم‌الاتباع است و کسی نمی‌تواند با فشار، جوسازی و اقدامات پوپولیستی کاری کند. آقای نوبخت بهتر است به آقایان پیشنهاد کند که این موضوع در شورا مطرح شود و رسیدگی به این مسائل مکانیزم خود را دارد. علی‌فرض به اینکه شورا تصمیمی گرفت آن زمان نوبت قوه قضائیه است که به وظیفه ذاتی خود عمل کند.

اگر آقایان در زمان انتخابات مراعات می‌کردند الان مشکلات کمتری داشتیم

حجت الاسلام اژه‌ای در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه در مناظرات انتخاباتی یکی از نامزدها اعلام داشت کسانی که پرونده تخلف ۱۲هزار میلیاردی در قوه قضائیه دارند در ستاد انتخاباتی فلان کاندیدا مشغول به فعالیت هستند راجع به این پرونده مطالبی ذکر و روشنگری کنید گفت: وجود این پرونده در قوه قضائیه صحت ندارد و اگر باشد در دیوان محاسبات است که من از آن اطلاع ندارم. در مناظرات خیلی از حرف‌ها زده شد که حالا دنباله کار آن مانده برای قوه قضائیه. اگر آقایان در زمان انتخابات مراعات می‌کردند الان مشکلات کمتری داشتیم.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی راجع به سرنوشت پرونده‌ای که برای کرباسچی در اصفهان تشکیل شد و آقای دانیال‌زاده و ادمین کانال های تلگرامی گفت: پرونده‌ای برای آقای کرباسچی در اصفهان تشکیل شده اما از سرنوشت آن اطلاعی ندارد و دانیال زاده در بازداشت است و پرونده او در دادسرا در حال بررسی است.

صدور کیفرخواست برای ۸ نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی

سخنگوی قوه‌قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده ادمین‌های کانال‌های تلگرامی نیز گفت:‌برای هشت نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی افراد کیفرخواست صادر شده و به دادگاه فرستاده شده که باید تعیین وقت شود. این هشت نفر در بازداشت به سر می‌برند و دو نفر دیگر با قرار آزاد هستند.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به اینکه رییس قوه قضاییه طی سخنانی گفته خطاب به یکی از مسئولان ارشد گفته شما چه کاره‌اید که اظهارنظر می‌کنید، نظر شما در رابطه با این صحبت چیست گفت: آنچه ما می‌گوییم مطلب روشنی است. هرکسی مسئولیتی دارد باید در حیطه مسئولیت خود انجام وظیفه کند. لذا اگر مجلس در قوه قضائیه و قوه قضائیه بخواهد در کار مجلس دخالت کند مشکل‌زا است. بنابراین اگر هرکسی در چارچوب قانون به وظایف خود اقدام کند مطلوب‌تر است و نباید در همدیگر دخالت کنیم.

او درباره اینکه آیا از نامزدهای انتخابات هم شکایاتی دریافت کرده‌اید گفت: از نامزدهای انتخاباتی هم مطالبی رسیده که برخی جنبه مدعی العمومی دارد و برخی هم شاکی خصوصی هستند.

بازداشت فردی که با محل کار آشنا ارتباط داشت

سخنگوی قوه‌قضاییه درباره اینکه خبرهایی مبنی بر دستگیری یکی از مسئولان دفتر آقای آشنا به اتهام جاسوسی نقل شده آیا صحت دارد و وضعیت آن چگونه است گفت: هرکسی به عنوان متهم دستگیر می‌شود به حکم قاضی است و اطلاعات سپاه کسی را بدون حکم دستگیر نمی‌کند و اینکه در اختیار بعضاً بازجو و یا در اختیار اطلاعات سپاه قرار بگیرد حتماً ‌به حکم قاضی است.

او ادامه داد: فردی را می‌دانم دستگیر شده که در ارتباط با محل کار این آقا بوده است و اینکه فردی دستگیر شده یا نشده باشد ربطی به محل کار و زیردست و بالادست ندارد. اما فردی توسط وزارت اطلاعات دستگیر شده است.

معاون اول قوه‌قضاییه در ادامه درباره دستگیری برخی فعالان مجازی گفت: در خصوص سایت‌های خارج از کشور چند نفر بازداشت شدند. پنج نفر بازداشت بودند که دو نفر اخیراً در این رابطه بازداشت شدند و اگر تاکنون آنها آزاد نشده باشند به هفت رسیده‌اند. اکنون پرونده مفتوح در اختیار بازپرس قرار دارد و کیفرخواست صادر نشده است.

اژه‌ای در رابطه با آخرین وضعیت پرونده حمید باقری دلکانی گفت: پرونده جدید او هنوز به دادگاه نرفته است و در دادسرا قرار دارد اما نسبت به پرونده قبلی اعتراض صورت گرفت.

اطلاعی از شکایت علیه رییس بانک مرکزی ندارم

او در رابطه با اینکه آیا شکایتی از سیف رئیس بانک مرکزی به قوه قضائیه داده شده است گفت: اطلاعی ندارم که از رئیس بانک مرکزی شکایتی شده باشد اما شکایاتی از بانک مرکزی وجود دارد که تعاونی‌هایی که قصد ادغام شدن داشتند و می‌خواستند موسسه مالی اعتباری به نام کاسپین تشکیل دهند همه سهامداران قرار بود در موسسه جدیدالتاسیس بیایند. یکی از کارهایی که باید انجام می‌شد این است که حساب‌ها وسهام‌های خود رامشخص کنند که قبل از این مرحله مجوز داده شد بدون اینکه موضوعات آن هشت شرکت اعتباری مشخص شود.

او ادامه داد:‌ مشکل دیگر اینکه بعضی از این هشت تعاونی اعتباری از کسانی بودند که برخلاف مقررات سود و زیان به سپرده‌گذاران از سپرده موجود و اصل سپرده به مشتریان داده اند و برخی هم تخلفاتی دارند. اکنون بانک مرکزی از قوه قضائیه کمک خواسته که برخی افراد از موسسه فرشتگان و آرمان بازداشت و اموال برخی توقیف شوند. همچنین برخی هم شناسایی شده و در مرحله کارشناسی است. درخواست ما نیز از بانک مرکزی این است که با تسریع مشکل مردم را حل کند.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به تغییرکاربری اموالی که روستائیان و کشاورزان انجام داده‌اند، گفت: در ستاد مفاسد اقتصادی چندین مرتبه این موضوع مطرح و قرار بود طرح روشنی برای آن بیاوریم. چند مشکل وجود دارد از جمله اینکه طرح تفصیلی جامع شهرها و روستاها باید آماده باشد لذا تا زمانی که این طرح آماده نباشد نمی‌توان محدوده‌ها را مشخص کرد و مشکل دیگر اختلاف در طرح تفصیلی جامع است که باید سازمان ها اشکال را از مجاری خود حل و اصلاح کنند.

او ادامه داد: مشکل دیگر کسانی هستند که برای سوءاستفاده می‌آیند و برای شورای شهر و دهیاری مجوز می‌گیرند و اینگونه نیست که همه اراضی بدون مجوز باشند و پس از آن سازمان منابع طبیعی و اراضی کشوری شکایت می‌کنند که مقرر شد که این را خود حل کنند و نگذارند قضایی شود.

معاون اول قوه‌قضاییه افزود: قوه‌قضائیه در برخی از محدوده‌ها اصرار داشت که باید فرق قائل شویم مانند جاهایی مثل گردنه حیران، لواسان افراد بومی که سال‌ها در آن منطقه زندگی کرده‌اند و دارای ملکی هستند دچار مشکل نشوند.

محکومیت متهم عضو تیم هسته‌ای به حبس

اژه‌ای در رابطه با پرونده متهم تیم هسته‌ای گفت: در دادگاه بدوی حکم صادر شده و قابل اعتراض است و اجمالاً حبسی در این حکم در نظر گرفته شده و از بیان دیگر جزئیات معذورم.

سخنگوی قوه قضائیه درپاسخ به سوالی مبنی براینکه در زمان انتخابات اعلام کردید که اگر  امروز این جمله « مسائل مربوط به دولت قبل است» را از زبان آقایان بگیرند، چیز دیگری برای بیان کردن ندارند.  چقدر ضروری بود که در آن زمان انتخابات شما  به این مسئله ورود نکنید و چرا آنرا به بعد از انتخابات موکول نکردید وآیا این امر با استقلال قوا منافاتی ندارد  گفت: ربطی به استقلال قوا ندارد لذا من این حرف را قبل‌تر هم گفتم و ممکن است بعداً هم بگویم.

او در رابطه با برخورد قوه قضاییه با تهدیدها و تهمت‌ها از سوی افراد به شخص رئیس جمهور گفت: تهدید و توهین جرم است و اگر توهین به صاحب‌منصب‌ها شود وظیفه مدعی‌العموم است که پیگیری کند. بنابراین اگر به رئیس جمهور و به عنوان سمت او توهین شود، مدعی‌العموم باید وارد شده و تعقیب کند که گاهی شناسایی مشکل است که از وزارت اطلاعات کمک می‌گیریم و مواردی داشته‌ایم که مدعی العموم پیگیری کرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز